Uusi versio Sonera Viihteen mobiili- ja nettipalvelusta


Töttöröö!


Meidän mobiili- ja nettiviihde on saanu uuden päivityksen.


 


Isoimpana muutoksena tää näkyy www.soneraviihde.fi sivustolla uudistuneena ja käyttäjäystävällisempänä ulkoasuna. Samantapainen ulkoasu on nähtävissä myös kaikilla mobiililaitteilla selainversion lisäksi.


 


Yläpalkista pääsee navigoimaan livekanavien, kirjastojen sekä vuokraamon välillä. Yläpalkista löytyy myös käyttäjän tilin asetukset sekä hakutoiminto. Käyttäjä näkee myös etusivulta aktiiviset vuokraukset, sekä kuinka paljon vuokrausta on vielä jälellä.


 



 


Uudessa versiossa käyttäjä pääsee myös vaihtamaan sähköpostiosoitteen ja salasanan suoraan sovelluksessa sekä asettamaan leffavuokrauksille PIN-koodin. Käyttäjätilin asetuksista näkee myös tilin ostohistorian.


 



 


Livekanavissa kirjautuneena käyttäjä näkee vain tilatut kanavat. Kanavaa vaihdettaessa Katso alusta -toiminnolla varustetut ohjelmat voit aloittaa joko ohjelman alusta, tai siitä kohtaa missä ohjelma on menossa.


 



 



 


Myös kirjastoissa näkyy vain ne kirjastot, jotka kuuluvat käyttäjän tilaamiin paketteihin. Kirjaston etusivulla REC-merkatut kanavat tallentaa ohjelmat automaattisesti 7 vuorokauden ajaksi kirjastoon. Isoimpana uudistuksena kirjastossa on sarjanäkymä, jossa sarjojen jaksot on nyt lajiteltu kirjastoon tuotantokausittain sarjan alle.


 



 



 


Videovuokraamossa muutoksia on tapahtunut päällekkäisten elokuvien kanssa. Aiemmin vuokraamossa löyty erikseen elokuvia englanniksi ja suomeksi puhuttuna. Nyt elokuvat ovat siellä vain yhtenä kappaleena. Muistathan valita halutun puhekielen ennen, kuin vuokraat elokuvan. Vuokrauksen jälkeen puhekieltä ei pääse enää vaihtamaan. Tekstityskieltä voi yhä vaihtaa lennosta.


 



 



 


 


Myös hakutoimintoa on parannettu. Hakutoiminnolla voit rajata mistä haetaan ja mitä haetaan. Voit joko hakea kirjastoista tai vuokraamosta. Hakutoiminnolla voi nyt myös hakea henkilöitä, vaikkapa suosikkinäyttelijääsi.


 



 


 


Uuden version myötä Windows 8.1 tabletit on tuettuna sekä sovellus löytyy nyt Windows 8.1 ja 10 kaupasta. Päivitys ei näy kaikilla alustoilla heti, vaikka www.soneraviihde.fi sivusto olisikin jo päivittynyt. Jos mobiililaitteellasi on automaattiset päivitykset käytössä, päivittyy sovellus automaattisesti, kun uusi versio tulee tarjolle. Muutoin päivitys tulee asentaa itse laitteelle. Päivityksen jälkeen sovellus vaatii uudelleenkirjautumisen palveluun. Jos olet unohtanut tunnuksen tai salasanan, vaihto onnistuu www.soneraviihde.fi sivuston kirjaudu näkymästä.


 


Palvelu on edelleen tuettuna Internet Explorer, Mozilla Firefox sekä Safari selaimilla. Silverlightin tukemat selaimet voit tarkastaa täältä.


 


EDIT: 6.10.2015: Viihteen mobiili- ja nettipalvelu sisältää nyt tuen myös Applen AirPlayelle (beta).


22 kommenttia

Sonera viihde sovellus päivittyi Lumiaan. Tuntuu yleisesti ottaen toimivan. Kirjastoa tosin tuntuu vaivaavan sama ongelma kuin 55 tuuman teeveessä. Ohjelmien nimet ei mahdu kokonaan näkyville. Listassa on 'Premier league ma...', ''Premier league mo...' tyyppisiä listoja ja vain arvaamalla osuu oikeaan ohjelmaan. Ainakin tv:ssä voisi kuvitella että koko ohjelman nimi mahtuisi näkyviin.

Ainakin Safarilla käytettynä uusi versio tuntuu toimivan mukavasti. Vaikuttaa selkeältä ja toimivalta aiempaan verrattuna.

 

Onko kuvanlaatu-asetus jätetty pois ja nyt sitten jatkossa mennään täysin automaattiasetuksilla...? Vai enkö vain näe tuota asetusta... joskus on huonolla mobiilidatalla tullut pakotettua hieman heikommalle kuvanlaadulle, jotta muukin data kulkee edes jotenkin läpi.

 

Se ei vaan ollut hyvä muutos että vaihtui http:stä https:ksi. Tai sinänsä hyvä että meni salatuksi, mutta olisi kyllä voinut olla jo alkujaankin siellä puolella.

 

Ei taas pysty laittamaan koko ruudun tilaa ie:ssä, kun kaatuu koko silverlight, kun ruutuun tulee ilmoitus että sallitaanko kyseisessä osoitteessa koko ruudun tila.

 

Niin ja olisi sen silverlight sovelluksenkin voinut tuonne https puolelle tuoda, kun sekin pitää vielä erikseen hyväksyä että sallitaanko yhdistelmäsisältö.

 

Seuraavassa päivityksessä sitten jo varmaan tuo silverlight korvattu jo html5:lla?

Ensin vartti säätöä, että lähti pyörimään jossain selaimessa, aiemmin chromella pyöri, joskaan ei suoraan, mutta toimi. IE ei reagoinut mitenkään, jonka jälkeen firefox ja media pyörii hurraa! Ensimmäisen kymmenen miinutin kohdalla sarjasta latauspallo ja virheilmoitus, jonka jälkeen yritti saada median liikkeelle alusta eikä koko roska enään reagoinut mitenkään, samaa mitä teki IE:llä.

 

Olemattoman huono palvelu ainakin selaimen kautta koettuna, jonka varaan ei kyllä enään jaksa mediakatseluaan asettaa. Valitettava tosiasia, että vaikka on soneran kautta hbo, niin sen joutuu kyllä maksamaan myös hbo nordicille jos hbon sisältö kiinnostaa ja ketä ei kiinnostaisi?

 

komppaan edellistä, html5 toivottaisiin täälläkin.

 

:smileymad:

Myös täällä odotetaan, että Sonera vihdoin pääsisi Silverlightista eroon. Toivottavasti myös sopimusasioissa päästäisiin eteenpäin HD-kuvan osalta. Nykyisellä kuvanlaadulla Silverlightilla höystettynä tämä on välillä kuin C-kasettien kuuntelua gramofonilla :)

 

Valikoima on kuitenkin omiin tarpeisiini hyvä niin kitkutellaan vielä... ja toivotaan että kehitystä tapahtuu.

 

Saihan sen kuvan sitten lopulta kokoruudun tilaan, kun antoi käyttäjälle tarpeeksi oikeuksia.

Eli piti käynnistää iexplorer järjestelmänvalvojan oikeuksi, jotta pystyi antamaan silverlightille luvan käyttää koko ruudun tilaa tuolla https://www.soneraviihde.fi sivustolla.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Mikä on suurin bitrate sekä nettisivulta että Android-sovelluksessa ?

Samsung galaxy tab2sella kuvanlaatu heikkoa.. nettinä 24 mbit... laatuun ei pysty vissinkään vaikuttamaan. Kohtalaisesti tuntuisi muuten toimivan. Silverlightista eroon haluttaisiin täälläkin

Silverlightin osalta toiveet on nyt välitetty eteenpäin.

Näyttäs että kuvanlaadun asetus on automaattinen ja sovellus säätää parhaan mahdollisen laadun automaattisesti tällä hetkellä.

 

Varmistan vielä ton suurimman bitraten niin ei mene mutuiluksi.

Bitrateista saatiin vastaus.

Molemmissa 2,2Mbit/s videolle + tekstit ja audiot = n. 2,4-2,5Mbit/s

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Puhelimessa GeoNat-kanavan tekstitykset toimii nyt uudella versiolla, mutta ohjelmakirjastossa se ei anna katsella kuin kymmenisen minuuttia sitten tulee kännykän valikkoon takaisin, sammuttaen Soneran ohjelmiston.

Sama vika oli vanhassakin versiossa.

 

Selaimella ja tabletilla (Android 4.2.2) Sonera Viihde toimii moitteetta, mutta puhelimessa (rootattu Galaxy S4, Android 5.0.1) ei toimi. Tulee vain ilmoitus "Toistoa ei voitu aloittaa (Virhekoodi: Cn13:3059)". Liekö sitten tuolla roottauksella tai Android -versiolla jotain väliä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@Chr80 kirjoitti:

Selaimella ja tabletilla (Android 4.2.2) Sonera Viihde toimii moitteetta, mutta puhelimessa (rootattu Galaxy S4, Android 5.0.1) ei toimi. Tulee vain ilmoitus "Toistoa ei voitu aloittaa (Virhekoodi: Cn13:3059)". Liekö sitten tuolla roottauksella tai Android -versiolla jotain väliä.




Roottauksesta se johtuu. Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelu ei toimi rootatuilla laitteilla.

Eilen alkanut herja tabletilla : Toistoa ei voitu aloittaa (Virhekoodi Cn17:3023)  (Virhekoodi Cn11:3041)???

Hmm, täähän on selkee juttu kun on noi koodit.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

 missä tilanteessa tuollainen koodi ilmestyy?

Vähän ennen kun poistin ja uudelleen asensin viihteen. 😉
Kunniamerkki +5
Virhekoodia on minullakin pukannut jo monta kuukautta. Olen Applen IOS9 beta testaaja, ja Sonera viihde ei ole toiminut sinä aikana ollenkaan iPad/iPhone. Mikä lie ollut niin vaikeata Soneralla saada sitä toimimaan, kun kaikki muut vastaavat ovat toimineet koko ajan?? Luin kyllä sitten Soneran sivuilta jälkikäteen kun beta versio oli jo käytössä ettei se toimi mobiili viihteessä. Niin jäi kaikki valioliiga matsit ja muu urheilu mökillä näkemättä. Kysymys: Apple päivittää betan 16.9.2015 lopulliseen IOS9 versioonsa, toimiiko Sonera Viihde nyt tässä lopullisessa versiossa HETI 16.9 päivityksen jälkeen? Veikkaanpa itsekseni ettei toimi vielä moneen kuukauteen...........mutta Kiitos vastauksesta etukäteen.

Kyllähän se tuki tuohon IOS9 päivitykseen varmasti tulee mutta ihan tarkkaan en tiedä onko se tuki jo 16.9 olemassa. Pyrin kaivelemaan lisätietoja asiasta niin saadaan faktoja aikataulusta tietoon.

Morjensta!

 

Eli, tuki iOS9 järjestelmälle on olemassa heti huomenna 16.9 ja sitten se kuuluisa mutta... Palvelu on mahdollista asentaa ja käyttää iOS9:llä mutta sen käytössä voi ilmetä vielä tässä vaiheessa joitain ongelmia. Suositus olisi että viihdepalvelun kanssa pysyteltäisiin vielä iOS8:ssa kunnes saadaan lopullinen päivitys ulos itse sovellukseen. Päivitys on hyvää vauhtia tulossa mutta tarkkaa päivämäärää ei pystytä vielä lupaamaan.

 

Tulevina viikkoina myös lopetamme sovelluksen jaon android järjestelmiin, jotka ovat versioltaan vanhempia kuin 4.1. Käytännössä tulee sitten Android laitteissa olla järjestelmäversio 4.1 tai uudempi.

Kiitos vaan töttöröö. Samalla tuli tapettua kaikki xp käyttäjät Sonera viihteestä. Eli annatte tyylikkäästi seuraavan ilmoituksen:

Internet selaimesi ei ole tuettu Palvelu ei tue käyttämääsi Internet selainta Päivitä tai käytä yhtä seuraavista Firefox Internet Explorer 10 tai uudempi Safari 7 tai uudempi.

Mitä järkeä on estää aiempaa Windows XP:n Internet explorer 8 versiota käyttämästä silverlight soitinta, joka tähän mennessä on toiminut parhaiten nk. hitailla tietokoneilla . Tällä nyt tulee estettyä ko. koneiden Sonera viihteen käyttö, koska esim Firefox selain käyttää silverlight käytössä cpu:ta liikaa eli kuva nykii ja pätkii aivan kuten chrome selain Flash playerilla.
Ei liene iso asia palauttaa tilanne vanhemmalle sonera viihde versiolle esimerkiksi eri www osoitteen taakse.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Väärennä selaimen tunnistetta väittämään olevansa Internet Exploler 10. Siinä ratkaisu sinulle joka käyttää vänhentunutta käyttöjärjestelmää ja vanhentunutta selainta jossa sellainen määrää reikiä... Myöskin varmaan Sonera Viihteen netissä ja mobiilissa sivu ei edes sillä toimi. 

Ei järkeä lähteä väärennysten tielle eikä ie8 niin reikäinen ole, etteikö se osaisi käynnistää silverlight soitinta, jota teidän viihteenne käyttää.

Kyllä ne xp:n reiät on jo tähän mennessä tukittu. Harmi, kun kaikki nämä nk. "uudentuneet" selaimet ovat niin onnettoman hitaita = syövät cpu:ta = huonosti koodattuja, elikkä niillä ei pysty enää katsomaan Soneran viihdettä saati ruutua katsomoa tai areenaa. Kuva vaan pysähtelee, pätkii yms. eli ovat aivan käyttökelvottomia. Kyseessä uusimmat chrome ja firefox selaimet, jotka kyllä aikaisemmin jaksoivat toimia kuten myös entinen viihteenne.

Taitaa niihin reikien paikkaamiseen mennä näitten uudistusten nk. hyöty.

Eli vanhat toimivat systeemit takaisin.

Kiitos!


@olkitu kirjoitti:

Väärennä selaimen tunnistetta väittämään olevansa Internet Exploler 10. Siinä ratkaisu sinulle joka käyttää vänhentunutta käyttöjärjestelmää ja vanhentunutta selainta jossa sellainen määrää reikiä... Myöskin varmaan Sonera Viihteen netissä ja mobiilissa sivu ei edes sillä toimi. 


 

Vastaa