telia digiboksi laajalaistalla

  • 4 November 2019
  • 2 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Hei! hankin tuon telian digiboksin ja valokuitu laajakaistan. mietin että tarvitsenko asentamiseen kaikki pakkauksessa olevat johdot vai sen mustan ehternet johdon modemiin ja digiboksiin vai miten sen saa toiminaan?


2 kommenttia

Tervehdys @timpe89  ja mukavaa että tulit keskustelemaan kanssamme tänne Yhteisöön :smileyhappy:

 

Asennus riippuu nyt siitä että haluatko käyttää digiboksin ja palvelureitittimen välillä langatonta yhteyttä vai verkkokaapelia. 

 

Jos haluat käyttää langatonta yhteyttä niin silloin et tarvitse sitä mustaa ethernet-johtoa ollenkaan laitteiden väliin. Riittää että kytket digiboksiin virtajohdon ja boksista HDMI-kaapelin televisioon. Televisiosta tulee valita se HDMI-tulo jossa boksi on kytkettynä. Kun boksi käynnistyy menee se automaattisesti ensimmäisellä kerralla langattoman yhteyden yhdistämis-tilaan kun verkkokaapelia ei ole kytkettynä boksiiin. Tästä valitaan automatic-> scan ja listalta valkkaamaan langatonta verkkoa joka vastaa sitä palvelureitintä joka sinulla on käytössä. Palvelureitittimestä löydät langattoman yhteyden tiedot laitteen pohjatarrasta, network name ja wireless key.  Asiakastuki-sivustolta löytyy myös ohjeet tähän.

 

Jos digiboksi ja palvelureititin sijaitsevat lähekkäin niin tällöin suosittelen käyttämään verkkokaapelia laitteiden välissä. Kaapelin kautta yhteys on aina varmempi, langaton yhteys on aina altis ulkoisille häiriöille. Tällöin digiboksin asennus menee seuraavasti: digiboksiin virtajohto, HDMI-johto boksi ja tv:n väliin, verkkokaapeli palvelureitittimen LAN-portista digiboksin verkkoliitäntään ja televisiosta HDMI-tulo valituksi jossa HDMI-kaapeli on kytkettynä. 

 

Pääsetkö näillä ohjeilla eteenpäin? :smileyhappy:

Kiitos vastauksesta 🙂 eiköhän se noilla ohjeilla onnistu. Harmi että 6.11 alkaa vasta tuo laajakaista toimia 

Vastaa