peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
143355 Kirjoitusta
49073 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&AHighlighted
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 863
1/77

Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

large.jpg

 

Ensi kaudella Liigan pelit ovat saatavilla yksinoikeudella vain Telian kautta. Uudet liigapassit (kanavapaketit) julkaistiin 27.3. pressitilaisuudessa. Täältä blogista pääset lukemaan aiheesta tarkemmin.

 

Tiivistettynä:

  • All Stars -passi (34,90 €/kk toistaiseksi voimassaoleva tai 29,90 €/kk 12kk sopimuksella) näet kaikki Liigan pelit ja Viasat Jääkiekko HD kanavan kautta tärkeimmät KHL ja NHL ottelut.
  • Liiga-passilla (24,90 €/kk) näet kaikki kauden pelit.
  • Joukkuepassilla (19,90 €/kk) näet kaikki yhden joukkueen pelit.
  • Pelipassilla näet yhden pelin kerrallaan (hinta lähempänä kauden alkua)

Passien myynti alkaa 4.4.

 

Liigan saat ensi kaudesta alkaen vain Telialta jokaiseen suomalaiseen kotiin. Liiga näkyy Telia TV -palvelussa, ja on saatavilla kaikille operaattorista riippumatta, liittymään kuin liittymään.

Katso joko Telia TV -sovelluksen kautta, tai siirrä pelit isolle ruudulle Telia TV -digiboksilla, Telia TV -kaapelikortilla, Chromecastin tai Apple TV:n avulla. www.telia.fi/liiga

 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

 

Liigapassit

 

Voinko vaihtaa Joukkuepassin kesken kauden Liigapassiin tai toisen joukkueen Joukkuepassiin?

- Onnistuu kyllä eli paketit eivät ole sitovia. Mieli voi muuttua kauden aikana ja siksi haluamme olla joustavia eri pakettivaihtoehtojen kanssa.

 

Pitääkö Liiga- tai Joukkuepassista tehdä määräaikainen sopimus vai voinko irtisanoa paketin milloin haluan?

- Passit eivät ole määräaikaisia eli voit halutessasi lopettaa tai vaihtaa passin toiseen milloin vain

 

Paketin voi tilata siis jo vaikka ensi viikolla ja maksu lähtee pyörimään vasta kun kausi alkaa. Preseason-pelit näkyy siis tänä vuonna maksutta. Varmistuksena kysynkin, että lähteekö maksut pyörimään varmasti ja absoluuttisesti vasta sinä päivänä kun kausi alkaa, ettei siihen tule päivääkään ilmaa?

- Meillä on kuukausikohtainen laskutus. Eli syyskuu laskutetaan kokonaisuudessaan. Samoin siellä toisessa päässä koko kuukausi. Mikäli tilaat paketin vasta syyskuun puolivälissä, niin silloin veloitetaan vain puolet syyskuulta, mutta siinä tapauksessa et pääse näkemään harkkapelejä ennen kauden alkua.

 

Miten laskutus toimii kausien välissä ja vaatiiko tämä minulta jotain toimenpiteitä?

- ​​Ei vaadi. Passeista veloitetaan vain silloin, kun kausi on käynnissä eli laskutus päättyy siinä vaiheessa kun kausikin päättyy. Voit siis jättää passin huoletta kesäksi päälle ja kanavat käynnistyvät taas syksyllä automaattisesti.

 

Minulla on luottotiedoissa merkintä ja järjestelmänne ei anna minun tilata tv-palveluita verkkokaupastanne. Miten saan Liigan näkyviin?

- Haluamme mahdollistaa Liigan katsomisen kaikille, joten pyrimme löytämään tähänkin tilanteeseen ratkaisun. Tiedotamme tarkemmin, kun saamme tähän vaihtoehdot selväksi.

 

Näytetäänkö Telia TV:ssä pelejä myös ilmaiseksi?

- Valittuja otteluita ja koosteohjelmia näytetään maksutta TV5 kanavalla kauden aikana. Tiedote aiheesta.

 

Saako Liigapassista tai Joukkuepassista opiskelija-alennusta?

Tällaista alennusta ei ole tarjolla, mutta liittymiin toki löytyy opiskelija-alennuksia 

 

Telia TV -palvelu

 

Voinko tilata Liigan toisen operaattorin kaapeli-TV:seen tai viihdepakettiin?

- Liigan saa ainoastaan Telialta yksinoikeudella seuraavan kuuden vuoden ajan. Myös muiden operaattoreiden asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus saada pelit näkyviin. Voit hankkia esimerkiksi Telia TV -digiboksin (toimii kaikkien operaattorien nettiliittymillä) tai Telia TV -sovelluksen, jonka kuvan voit siirtää isolle ruudulle esimerkiksi Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

 

Näkyykö Liiga antenni- tai satelliittiverkon kautta?

- Meillä ei ole antenni- tai satelliittiverkon kanavapaketteja. Saat pelit kuitenkin näkyviin netin kautta hankkimalla Telia TV -digiboksin tai Telia TV -sovelluksen. Sillä ei ole merkitystä mikä tai minkä operaattorin nettiyhteys sinulla on käytössä.

 

Minulla on jo Telialta netti ja digiboksi. Joudunko hommaamaan uusia laitteita vai saanko kanavat tähän?

- Kyllä saat eli mitään uusia laitehankintoja ei tarvitse tehdä.

 

Voinko katsella pelejä tietokoneella, kuten ennenkin?

- Kyllä onnistuu. Mikäli sinulla on käytössä Windows 10 versio, voit ladata Windowsin sovelluskaupasta Telia TV -sovelluksen, jolla saat pelit näkyviin. Toinen vaihtoehto on käyttää Chrome tai Safari -selainta ja katsella matseja osoitteessa tv.telia.fi

 

Kaikki soveltuvat laitteet ja käyttöjärjestelmät Telia TV -sovellukselle on listattu täällä

 

Tuleeko Telialta Smart TV, Android TV tai PS4 sovelluksia?

- ​Tutkimme eri vaihtoehtoja, mutta tässä vaiheessa emme pysty lupaamaan mitään. TV-sovelluksissa haasteena on yhteensopivuusongelmat ja eri TV-mallien ja järjestelmäversioiden määrä, joka kasvaa vuosi vuodelta.

Suosittelemme Telia TV -sovellusta, jonka kuvan voi siirtää television ruudulle Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

 

Jos otan Liigapassin Telia TV:n kaapelikortille tai digiboksille, niin saanko kanavat lisäksi Telia TV -sovellukseen?

-  Saat saman kanavapaketin maksutta myös Telia TV -sovellukseen. Käytännössä maksat normaalihinnan kaapelikortin tai digiboksin paketista, jolloin saat sen maksutta myös sovellukseen yhdelle käyttäjätunnukselle. Näin voit katsella samoja kanavia esimerkiksi matkoilla.

 

Voinko aloittaa katsomisen alusta, vaikka ottelu olisi jo käynnissä?

- Tämä onnistuu, jos sinulla on Telia TV -digiboksi tai sovellus. Voit valita toistetaanko ottelu suoraan livetilassa vai aloitetaanko alusta.

 

Voinko kelata ottelua, jos aloitin katsomisen alusta tai katselen sitä ohjelmakirjastosta jälkikäteen?

- Kyllä onnistuu. Telia TV -digiboksissa on perinteinen kelaustoiminto kaukosäätimellä. Telia TV -sovelluksessa on puolestaan 10 sekunnin kelausnapit eteen ja taakse. Mikäli painat kelausnappia useamman kerran, niin kelauksen pituus kertautuu painallusten määrän mukaan.

 

Voinko katsoa ottelut myös jälkikäteen?

- Kaikki matsit lisätään Telia TV:n ohjelmakirjastoon katsottavaksi myös jälkikäteen. Se kuinka kauan ne siellä säilyvät on vielä avoimena.

 

Mikä on Liigan lähetysten kuvataajuus, eli framerate (fps)?

Käytetään lähetyksissä 50fps kuvataajuutta, joka on täysin pätevä jääkiekkopeleihin.

 

Montaa peliä voin katsoa samaan aikaan?

Jos sinulla on käytössä digiboksi tai kaapelikortti, voit katsoa digiboksilta tai kaapelikortilta yhtä matsia ja lisäksi Telia TV -sovelluksella kahdella laitteella yhtä aikaa. Jos käytössä on pelkkä Telia TV -sovellus, voit katsoa kahdella laitteella yhtä aikaa. Tästä aiheesta on paljon toiveita esitetty ja siksi haluttu toteuttaa näin, että tarjotaan joustavia mahdollisuuksia.

Toimiiko Telia TV ulkomailla?

Telia TV sovellus toimii myös kaikissa EU-maissa.

 

Mikä on lähetyksen viive nettipalvelussa?
Liigan otteluiden osalta hyväksyttävä viive nettilähetyksissä on määritelty 20 sekuntiin. Tämä taso on vastaavaa luokkaa kuin antenni-TV tekniikassa. Tilanne lienee myös livebetsaajien osalta ihan kohtuullinen.

 

Sisällöt ja lähetykset

 

Ketkä selostavat jatkossa Liiga-pelejä ja milloin näistä tiedotetaan?

- Tiedostamme, että selostajat ja studiokommentaattorit jakavat mielipiteitä. Valintoja tehdään pikkuhiljaa ja nimet on julkistettu viimeistään elokuun aikana.

 

Jani "Jantta" Alkio jatkaa pelien selostamista myös ensi kaudella

 

Olette kertoneet, että haluatte tehdä entistä viihteellisempää sisältöä. Tuleeko tästä jokin sketsiohjelma jatkossa?

- Mitään kummelia emme missään nimessä ole tekemässä. Haemme urheilullisesti uskottavaa kokonaisuutta aiempaa rohkeammalla ja raikkaammalla otteella. Tuotamme jatkossa paljon extramateriaalia eli erilaisia videoita, tilastoja ja tarinoita. Liiga on siis paljon muutakin kuin vain itse pelitapahtuma, vaikkakin peli on luonnollisesti kaiken keskiössä.

 

Kerroitte, että Liigan tekniikka viedään uudelle tasolle. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa äänien tai kuvanlaadun suhteen?

- Hallit mikitetään aivan uudella tavalla ja jatkossa käytössämme on 12 kertaa enemmän ääniraitoja kuin aiemmin. Tämä takaa sen, että äänet ja tunnelma välittyvät kotikatsomoihinkin huomattavasti entistä paremmin. Myös kamerakalusto uusitaan kokonaisuudessaan ja ensi kaudella päästäänkin jo pleijareiden aikaan testaamaan 4K-kuvanlaadun lähetyksiä.

 

Telian Liigasisällöistä vastaavan Kalle Takalan kommentit ja tarkennukset tuleviin sisältöihin liittyen

 

 

Paljastus

"Studio- ja ottelulähetyksissä kaiken keskiössä on peli. Tietysti. Aina peli. Sen takia katsojat ovat mukana kotisohvilla ja halleissa. Tätä emme tule unohtamaan.


Haluamme rikastaa Liigan katsojakokemusta entisestään monin eri tavoin, niin teknisesti kuin sisällöllisestikin. Tämän kaiken teemme lajia ja sen faneja kunnioittaen ja kuunnellen. Tavoitteenamme on tarjota Liiga seuraajilleen mahdollisimman kiinnostavasti ja viedä se samalla laadullisesti uudelle tasolle. Kun onnistumme molemmissa, uskomme auttavamme Suomen kiinnostavinta ja seuratuinta sarjaa kasvattamaan entisestään seuraajamääriään.


Teknisiltä osin panostamme voimakkaasti kalustoon ja etukäteissuunnitteluun. Kaikki ottelut kuvataan ensi kaudesta lähtien täysin uusilla, 4K-kyvykkäillä kameroilla. Kasvatamme kameroiden määrää, jotta saamme monipuolisesti katettua kaukalon ja hallin tapahtumat. Telia uusii myös hallien kuituyhteydet, jotta kasvavat datamäärät siirtyvät mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti halleilta Helsingin Pasilaan rakenteilla olevaan ”Liiga-hubiin”, josta lähetykset jatkossa ajetaan ulos. Etätuotantomalli mahdollistaa muun muassa erittäin tehokkaan lyhytvideosisältöjen jakelun ja Liigan videotuomarointien keskittämisen Liiga-hubiin sijoitettavaan tilannehuoneeseen. Tätä työstämme nyt yhdessä Liigan kanssa.


Täysin uuden virtuaalistudion konseptoinnin ohella yksi suunnittelutyön isoimmista painopisteistä on tässä kohtaa äänimaailma, jonka parantamista meiltä on erityisen paljon toivottu. Halleihin tullaan asentamaan moninkertainen määrä mikrofoneja, jotka moninkertaistavat lähetysten ääniraitojen määrän. Tuomme sekä kaukalon että yleisön äänet esiin. Haluamme välittää hallien loistavan tunnelman mahdollisimman autenttisina myös kotikatsojille. Mitä laadukkaammin tunnelma välittyy kotikatsomoihin, sitä todennäköisemmin katsoja tahtoo aistia sitä jatkossa myös paikalla hallissa. Tähän uskomme.


Sisältöjen osalta haluamme tarjota otteluelämyksen kotikatsomoihin asiantuntevasti, kiinnostavasti ja viihdyttävästi – intohimoisesti ja peliä, seuroja sekä kannattajia kunnioittaen. Meille viihdyttävyys tarkoittaa mm. positiivista otetta ja pientä pilkettä silmäkulmassa, yllättäviäkin näkökulmia peliin ja vaikkapa lähetyksen rikastamista pelistä ja pelaajista kumpuavilla tilasto- ja datanostoilla. Ylipäänsä otteluiden välittämistä kiinnostavasti, oivaltavasti ja raikkaasti.

Viihdyttävyys ja asiantuntevuus eivät missään tapauksessa ole vastakkaisia tai toisiaan poissulkevia asioita. Päinvastoin. Telia on parhaillaan kokoamassa todella mielenkiintoista Liiga-tiimiä, jonka jokaisessa tähdessä ja talentissa yhdistyvät urheilullinen uskottavuus ja viihdyttävyys, aina hieman roolista riippuen. Edellytämme niin studiohosteilta, asiantuntijoilta kuin selostajiltakin heittäytymistä, eläytymistä ja positiivisuutta, huumoriakin, mutta emme aio karnevalisoida studio- ja ottelulähetyksiä. Takana pitää olla urheilullinen uskottavuus ja vankka lajiosaaminen. Hattaraa saa tivolista."

 

76 vastausta
Suutari
Rekisteröitynyt: ‎03-01-2015
Kirjoituksia: 39
2/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Mikä on lähetystarkkuus aluksi, 720p vai 1080p ?

VIP
Rekisteröitynyt: ‎08-08-2012
Kirjoituksia: 1 237
3/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Telia TV palvelun ja boksin hinta toisen operaattorin liittymään olisi kiinnostava tieto.

0 tykkäystä
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 346
4/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A


@Tomppa_1 kirjoitti:

Mikä on lähetystarkkuus aluksi, 720p vai 1080p ?


Tästä on kysely pukattu eteenpäin, päivitetään infoihin kun saadaan tarkentavaa tietoa. 

Paina peukkua jos tykkäsit vastauksesta!

Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 346
5/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A


@kjns kirjoitti:

Telia TV palvelun ja boksin hinta toisen operaattorin liittymään olisi kiinnostava tieto.


Tämäkin tarkentuu varmasti pian! Hymiö Onnellinen

Paina peukkua jos tykkäsit vastauksesta!

Seppä
Rekisteröitynyt: ‎18-09-2017
Kirjoituksia: 94
6/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Tuleeko yhtään pelejä ilmaiseksi esimerkiksi uusintoina Telia TV -kanavalle vai säilyykö tuo kanava yhtä mykkänä kuin tähänkin asti?

0 tykkäystä
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 558
7/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

@Mika992: Suunnitelmissa on näyttää joitain yksittäisiä otteluita Telia TV:ssä myös maksutta jollain vapaalla tv-kanavalla. Tästäkin tulee lisäinfoa varmasti lähempänä kauden alkua.

Maanviljelijä
Rekisteröitynyt: ‎11-03-2017
Kirjoituksia: 20
8/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Monellako alustalla pelejä voi seurata samaan aikaan? Talouksissa alkaa nykyään olemaan useita älypuhelimia, tabletteja ja tv:itä.

0 tykkäystä
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎29-03-2018
Kirjoituksia: 2
9/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Tunnutte olevan niin hakoteillä että mieli pahottuu pahan kerran.Telian on tuotava appsi suoraan töllöihin tai touhunne on täysin tuhoon tuomittu. Kukaan täysipäinen ei kotiinsa ota mitään typeriä digiboxeja joilla ei ole mitään tulevaisuutta ollut vuosikausiin johtuen älytv:n ominaisuuksista.
Yhtä typerää on myöskin olettaa että ihmiset leikkivät jollain hdmi piuhoilla taikka peilaavat langattomasti kuvaa. Voitte vain arvuutella miksi KAIKILTA alan merkittäviltä pelureilta löytyy appsi suoraan töllöön kaikkien tv valmistajien osalta...

 

Ratkaisu luonollisesti on se että tuotte tuon appsin saataville töllöihin sekä kuvan 4k tasoisena ja mieluiten 50-60fps. Tällöin saatte asiakkaita ettei sijoituksenne liigaan valu ihan hukkaan.

Telialainen
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎22-12-2014
Kirjoituksia: 5
10/77

Vs: Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Itse olen slaaloksen kanssa vähän eri mieltä siitä että "kaikilta merkittäviltä pelureilta" löytyisi appsi suoraan kaikkiin telkkareihin. Meille ostettiin kotiin juuri LG:n älytv uusinta mallia, ja siitä puuttuu ainakin HBO, DNA TV, Elisa viihde sekä Telia tv. Telkkarilta löytyvät kyllä Viaplay, Netflix ja Cmore, mut esim. HBO:n ohjelmat pitää edelleen peilata chromecastilla telkkariin mikä toimii paremmin kuin hyvin eikä kuvan laatu kärsi yhtään.

Noissa telkkareiden sovelluksissa on se ongelma, että TV-valmistajia on vaikka kuinka monta, ja jopa samalla valmistajalla on useampia malleja jotka käyttävät parhaimmillaan vielä eri ohjelmistoversioita, eli Telia tv -palveluunkin on haastavaa saada tuki jokaisella mallille ja vielä päivittää niitä koko ajan uusimpiin versioihin... En tosin itse ole mukana Telia tv:n kehityksessä, mutta sen verran tiedän tuotteesta että se toimii hyvin digiboksilla tai tosiaan vaikka chromecastin tai apple tv:n kautta jokaisessa telkkarissa.