Adultia Tekijänoikeusvalvonta

  • 26 October 2015
  • 8 kommenttia
  • 141 katselukertaa

Kunniamerkki +4

Tuli sitten minullekin tuo Adultian kiristyskirje.

Mitä mieltä Sonera on? Kannattaako se maksaa?


8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Oletko ladannut netistä laitonta materiaalia ja jakanut sitä myös esim Torrent? Jos olet olet pulassa, jos et ole niin et ole pulassa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

 Hei! Tässä neuvotaan mitä tehdä, kun on saanut tuon kirjeen : http://www.adultia.fi/sain-kirjeen-mita-tehda 

Tässä on neljä vaihtoehtoa, mitä voit tehdä : http://www.turre.com/turre-neuvottelija/

Jos et ole todistettavasti itse jakanut lainvastaisesti ts. harrastanut piratismiä, niin sinun ei tarvitse maksaa tuota kiristyssummaa.

Kunniamerkki +14

@Erkka1976 kirjoitti:

Tuli sitten minullekin tuo Adultian kiristyskirje.


Mitä mieltä Sonera on? Kannattaako se maksaa?




 


Mä vähän luulen, että Sonera ei hirveästi voi tähän kantaa ottaa. Eikä välttämättä kannatakaan, heillä kun ei ole tässä asiassa osaa eikä intressiä.


 


Tuolla Turre Legalin sivuilla oli hyvät vinkit miten asian kanssa kannattaa edetä.


 


- Jos olet ladannut/jakanut materiaalia laittomasti niin joko maksat tai riskeeraat oikeudenkäynnin. Nyhän nuo firmat ovat alkaneet haastaa ihmisiä oikeuteen tässä kuussa, joten todennäköisyys joutua raastupaan on olemassa. Oikeudessa jos häviää, niin vanhoja tapauksia katsoen korvaussummat ja oikeudenkäyntikulut ovat olleet pääsääntöiseti aika suuria. Pienemmästäkin jakamisesta voi joutua oikeuden kautta maksamaan korvauksia ja kuluja jossain kymppitonnin korvilla.


 


- Jos et ole ladannut/jakanut materiaalia ja sinun mielestäsi kirje on lähetetty sinulle syyttä suotta niin sitten kannattaa ottaa yhteyttä kirjeen lähettäjään ja mahdollisesti lakimieheen asian tiimoilta. Luultavasti lähettäjä luottaa omaan näyttöönsä niin vahvasti, etteivät suostu luopumaan vaateistaan kovin helposti, joten voit joutua menemään oikeuteen tässäkin tapauksessa. Silloin kannattaa itsekin varustautua lakimiehellä, muuten oikeudessa tulee herkästi takkiin.

Summa on mitoitettu siten, että se kattaaa myös teleyhtiön kulut.

 

Onko IP - osoite yksityinen silloin, kun se voidaan yhdistää johonkin henkilöön?

 

Voiko IP- osoitetta yhdistää henkilöön????

 

Eikö silloin se taho, joka antaa tämän tiedon kolmannelle osapuolelle syyllistu johonkin?

Ja varsinkin sillon, jos tämä taho saa siitä taloudellista hyötyä. ???

Paljonko operaattori saa siitä, että jakaa näitä tietoja muille tahoille.

 

Tämä riittää sopimuksen irtisanomiseen ja myös palautukseen koko sopimuskaudelta.

 

 

 

Onko tämä uusi virus?

 

Eihän virukset ole muuta, kuin rahastamista käyttäjiltä.

 

Jos tarkkoja ollaan, niin kyse oli vaan yhdestä sekunnista, ja se maksaisi 600 e.

 

 

Paras tapa tänään on tehdä bisnestä on, jaa vertaassa. liity mukaan ja raivoa siellä.

 

Näin tekee tuottajat, koska tuottoa pitää tulla.

 

Kuka on mukana siinä?

 

Kuvia on netti täynnä.

 

Tekijänoikeuksieni valvoja, minä itse.

 

Kuulostellaan

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Luuletko ettei operaattori pidä lokia kenellä asiakkaalla on mikäkin IP-osoite? Taitaa operaattori olla velvollinen pitäämään IP-osoite lokia esimerkiksi väärinkäyttöjen takia...


 


Tokihan IP-osoitteella voi yhdistää siis liittymän omistajaan, ei siis käyttäjään. Jos esim avoin WLAN on sinulla ja joku käyttää sitä niin periaatteessa liittymän omistaja on vastuussa mitä verkossa tapahtuu. Hänen olisi pitänyt tietää että avointa WLAN verkkoa voi hyödyntää kolmas osapuoli. Jos suojattua WLAN verkkoa on murrettu (WPA2-PSK) joka on korkein taso ja pystyt todentamaan sen jollakin tapaa (noh en tiedä miten ellet pidä lokia mutta kukapa normi kotikäyttäjä lokia pitää) niin sitten ei ole sinun vikasi tietenkään. Todistaminen todella vaikeaa yleensä, varsinkaan jos ei ole mikään IT-nörtti.


 


Operaattori ei saa luovuttaa IP-osoite tietojasi kolmannelle osapuolelle ilman oikeuden päätöstä. Operaattorit eivät mielellään luovuta tietoja kolmannelle osapuolelle, eikä saa siitä taloudellista hyötyä.


 


Ei tietenkään riitä, ei ole operaattorin vika että joutuu oikeuden päätöksestä luovuttamaan tietojasi.


 


Virus ei ole rahastamista varten välttämättä mutta usein on. On ns. hyödyllisiäkin ollut ns. hyviä viruksia, noh ei sellaisia ole. Ne luokitellaan haittaohjelmiksi koska tunkeutuvat järjestelmiin vaikka hyvällä tarkoituksella, esim korjaavat tietoturva-aukkoja. 


 


 

Tuohon aiheeseen liittyen jokunen aika sitten oli tällainen tapaus.

 

http://yle.fi/uutiset/syyton_perhe_uhattiin_haastaa_oikeuteen_tuhansien_kappaleiden_lataamisesta_nettiin/8478535

 

Syyksi löytyi se, että TTVK lakimies oli kysynyt operaattorilta IP-numerosta tarkempia lokitietoja. Mutta operaattori olikin antanut väärät henkilötiedot väärältä ajalta jolloin TÄYSIN syytöntä perhettä syytettiin aiheetta.

 

Tuollaisissa tapauksissa kun operaattorilta kysytään teletunnistetietoja niin sen tekisi AINOASTAAN poliisi ja vielä oikeuden myöntämän etsintäluvalla. Eikä jonkun yhdistyksen tai muun vastaavan puljun lakimies. Niin ei tulisi tuollaisia oikeusmurhia vastaisuudessa.

 

Sen verran lisäystä, että TTVK joutui pyytämään anteeksi perheeltä junttimaista pelleilyään.

 

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1448360251521.html

 

Tuollaisissa vastaavissa tapauksissa jatkossa joku perhe voisi palkata jonkun huippukalliin asianajajan joka vetäisi oikeuteen kyseiset lakimiehet, operaattorin ja muut vastaavat idarit. Ja vaatien oikeudessa heiltä sellaiset korvaukset, että oksat pois ja pala latvaa. Niin siinähän miettis jatkossa tuollaiset tahot kahteen kertaan, että ketä kannattaisi mennä syyttelemään ja ketä ei.

"kiristyskirjeeseen" - Jo tuon sanan käyttäminen antaa osviittaa siihen, etttei pidä maksaa, vaan ennemmin tehdä tutkintapyyntö poliisille. Sekä ehkä ilmoittaa pyynnön tekemisestä kiristäjällekin. 

Kunniamerkki +14
Sivuhuomautuksena että nämä "kiristyskirjeet" ja oikeustoimilla uhkailut välttää sillä ettei varasta toisen omaa. Kyllä se piratismi varastamista on siinä missä sekin että kaupassa pistää jotain taskuun maksamatta. Tai tuo taitas mennä näpistyksenä..

Vastaa