Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
vesapu
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 3 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Laajakaistaliittymän irtisanominen ja pp.inet-sähköpostiosoite

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Olen muuttamassa ja luultavasti tulevaan taloyhtiöön tulee muun kuin Telian talonetti. Mikä olisi paras/halvin tapa säilyttää Telian sähköpostiosoite sillä se on ollut jo kauan ja 'levinnyt' laajalti. Olisi aika ruljanssi päivittää kaikki sähköpostiosotteet uusiksi. 

 

Edit HannaSu: muokattu otsikkoa hieman.

10 vastausta
kustaa1967
Konkari
  • 410 custom-general.kudos
  • 924 custom-general.replies
  • 27 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@SINAD  kirjoitti:

Ainoa millä saa varmasti pysyvän sähköpostin on rekisteröidä oma domain ja laittaa sähköpostit sen taakse. Tällöin olet ostanut itsellesi maailmanlaajuisesti uniikin domain-nimen, jota kukaan muu ei voi rekisteröidä niin kauan kun hoidat vuosimaksun (esim .fi domain tais olla 8 eur/vuosi). Omia servereitä ei silti tarvitse tämän takia pystyttää, vaan jos kyseessä on yksityiskäyttö, niin varsinaisen sähköpostin saat toimimaan liittymällä esim. Kapsi ry:n jäseneksi (40 eur/vuosi) joka on voittoa tavoittelematon yhdistys. Eli domainisi kytketään sinne Kapsin palvelimille ja sinne voit sitten luoda niin monta sähköpostiosoitetta kuin tarvitset. Samalla saat webbisivutkin ja lisäksi mm. 500 GB tallennustilaa backupeille.

 

Hienointa Kapsissa on, että se aidosti toimii minkä hyvänsä operaattorin liittymillä! Tyypillisesti operaattorien sähköpostit toimivat täysin vain operaattorin omista liittymistä. Muiden operaattorien liittymillä voit ainoastaan hakea/lukea postia, mutta postin lähettäminen voi tyssätä "relay access denied" -ongelmaan, koska lähtevän sähköpostin palvelin ei suostu yhteistyöhön. Kapsin tapauksessa sitä lähtevän sähköpostin palvelinta voi käyttää myös muissa sähköposteissa jos niitä on (esim. mulla on edelleen myös Saunalahden sähköposteja), eli niitäkin voin lähettää Kapsin kautta mutta tulevat menevät tietenkin sitten Saunalahden palvelimille.


Juu ja onhan noita sähköpostia ja muita hosting-palveluita omalla domain-tunnuksella tarjoavia yrityksiä muitakin. Maksut ovat kaikilla osapuilleen samaa luokkaa.

Aika harvinaisia on nuo "relay access denied" häiriöt olleet , mutta ei niistä vapaita palveluja ole kellään. Erilaisia muitakin ongelmia esiintyy silloin tällöin jokaisella postipalveluntarjoajalla eikä ne aina johdu ko. palvelusta , vaan muista osapuolista.

Olen käyttänyt mm. Elisan/Saunalahden palvelimia yli kaksikymmentä vuotta eikä ongelmia ole ollut joka vuosikaan.