Mihin voi raportoida tietojen kalastelusivusta?

  • 16 April 2019
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Minulle tulee jatkuvasti tietojen kalastelusivu, joka on otsikoitu Telian asiakkaiden palkkio-ohjelmaksi. En halua antaa sille tietoja, mutta sivulta ei pääse pois muuten kuin sulkemalla ikkunan tai koko selaimen. Miten voisin estää, ettei tätä sivua enää näytettäisi minulle?

Edit IlariJR: siirretty oikealle alueelle.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Zakke1956 ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Valitettavasti nuo huijausviestit ovat melko yleisiä ja niitä pompahtaa esiin joiltakin sivustoilta.


Täällä yhteisössä on ihan oma ketju noille viesteille ja voit halutessasi lisätä sinne omasi :


https://yhteiso.telia.fi/t5/Asiakkuus-Telia-tunnukset-Telia/Huijauksia-Telian-nimissa/td-p/99343/page/10


 


Joku tietoturva ohjelmisto voisi estää noiden tulemisen, myös selaimen asetuksista voi laittaa sivustoasetuksista ponnahdusikkunat ja uudelleenohjaus estetty asetuksen päälle.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Tarkistapas koneesta nimipalvelimen (DNS) asetus, ettei ole mitään omituista siellä. Jos et tiedä mitä siinä pitäisi olla, niin kokeile esimerkiksi palvelinta 1.1.1.1 tai 8.8.8.8. Usein IP-asetukset ovat automaattisena, jolloin reititin antaa nimipalvelimen. Jotkut haittaohjelmat saattavat kuitenkin muuttaa tuon asetuksen ja tällöin DNS kohdassa näkyy joku omituinen IP-osoite.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Sinadin vinkki on hyvä. Tuleeko toi joillain tietyillä sivuilla? Joissain ulkomaisissa sivustoissa ja miksei myös kotimaisissa, hiemankin hämäremmissä, voi olla niin, että jokin mainostusjuttu ohjaa käyttäjän tuollaiselle "palkintosivulle". Ratkaisuna voi olla mainonnanesto-ohjelma, kuten ublock origin, jonka saa ainakin Google Chromelle.

Vastaa