Outlook 2016 ja Soneran SSL - salaus sähköpostissa

  • 15 January 2017
  • 5 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Kunniamerkki +5

Soneran liittymä, Windows 10 pöytäkone, Outlook 2016, palvelimet mail.inet.fi ja portit aikaisemmin 110 ja 25, ei koskaan mitään ongelmia sähköpostin kanssa.

 

Pari päivää sitten vaihdoin portit 995 ja 465 ( älkää kysykö miksi ), jos nyt lähetän viestin yhdestä sähköpostiosoitteestani, niin viestin saapuminen ainakin toiseen Soneran sähköpostiosoitteeseeni kestää merkillisen kauan.

 

Sitten esim. gmail osoitteesen sähköposti ei saavu ollenkaan, näyttäisi kyllä lähtevän, mutta useiden tuntien jälkeen tulee jotain englannin kielisiä ilmoituksia saapuneet kansioon, että "sähköpostia ei ole vielä toimitettu..." tai jotain.

 

Onkohan sähköpostiasetuksissani jotain väärin, vai eikö tällainen kombinaatio voikkaan toimia ?


5 kommenttia

@Pekka6, ongelma ei johtunut nyt tuosta kombinaatiosta, vaan mm. Gmailiin ja Hotmailiin lähetettäessä oli ongelmia. Vika on viimeisimmän tiedon mukaan saatu korjattua eilen iltapäivällä.

Kunniamerkki +5

Vaihdoin jo 15.1. nuo portit takaisin 110 ja 25 kun en saanut sähköpostia muuten toimimaan kunnolla noilla toisilla porteilla.

 

Senkin jälkeen kesti pitkään ennen kun alkoivat sähköpostit liikkuun, viimeisimmät 14 ja 15 päivä lähetetyt sähköpostit saapuivat perille vasta eilen.

 

Eli toimiiko tuo sähköposti nyt jos vaihdan nuo portit 995: ksi ja 465: ksi ?

 

Mitä muita muutoksia tuohon Outlook 2016 ohjelmaan pitää tehdä ?

 

Saisiko tuonne Soneran sivulle tämäntyyppistä "rautalankaohjetta" kun on Outlook Expressiin https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Outlook-Express-tietoturva-asetukset-(POP3)?id=1321

 

Onko noiden SSL porttien käyttö yleensäkään kannatettavaa ? 

Voisit kokeilla nyt SSL-salausta uudelleen, pitäisi toimia senkin kanssa. Muita muutoksia ei tarvitse tehdä. Kyllähän SSL-salausta mielestäni kannattaa käyttää, jos siihen vain mahdollisuus on.

Kunniamerkki +5

Juu, eli SSL-portit toimivat kyllä. Muita muutoksia en Outlook 2016 ohjelmaan tehnyt muuta kun vaihdoin nuo portit, eli 995 ja 465 toimivat.

Kunniamerkki +5

Ei toimi taas tänään SSL salattu sähköposti.

 

"Vastaanotto raportoi virheen (0x800CCC1A) : Palvelin ei tue yhteydelle määrittämääsi salauslajia. Vaihda salausmenetelmää. Saat lisätietoja sähköpostipalvelimen järjestelmänvalvojalta tai internet-palveluntarjoajalta."

 

Tietääkö kukaan missä vika, joskus sähköposti toimii, joskus ei, mitään muutoksia koneelle ei ole tehty välillä.

Vastaa