Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63828
Kirjoituksia 173823

Porttien avaaminenHighlighted

Porttien avaaminen

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

Porttien avaaminen

1/3

Olen yrittänyt järjestää itselleni Minecraft serveriä ja siihen pitää avata portit jotenka olen sen tehnyt mielestäni moneen otteeseen oikein, mutta kaikki portin avaamis- nettisivustot ja ohjelmistot sanovat että se on suljettu.

En enään tiedä mitä tehdä. Olen kokeillut dmztä, hankkinut staattisen ipn tietokoneeseeni josta serveriä hostaisin ja avannut portit mielestäni oikein mutta mitään ei silti tapahdu. Onko mitään ideoita?

0 tykkäystä
2 vastausta
Highlighted

Telialainen
Viestejä 384 kpl

2/3

Olethan kokeillut sillata käytössä olevaa reititintä/modeemia? Tällöin viimeistään menee portit auki jos DMZ ja porttiohjaukset ei auta.

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 686 kpl

3/3

Osassa reitittimistä pelkkä portinohjaus ei riitä, vaan portinohjauksen lisäksi täytyy myös määritellä vastaava salliva palomuurisääntö. Tai kääntää koko palomuuri low tai off tilaan.

 

Minkälainen internet-yhteys sinulla on?

 

Adsl-, vdsl-, kaapelimodeemi- ja ethernet-liittymiin kuuluu vakiona julkiset ip-osoitteet, joten niissä Minecraft-palvelimen pitäisi kyllä toimia.

 

Mobiilidatassa sen sijaan oletuksena ei ole julkista ip-osoitta, vaan joudut ottamaan sen käyttöön erikseen.

 

Jos sinulle riittää UMTS-verkon nopeus, aseta reitittimesi käyttämään UMTS-verkkoa ja vaihda yhteysosoitteeksi, eli APN, internetin sijaan prointernet.

 

Mikäli haluat julkisen ip-osoitteen LTE-verkossa, joudut tilaamaan maksullisen Yhteyspiste-lisäpalvelun asiakaspalvelusta ja vaihtaman reitittimesi asetuksista yhteysosoitteeksi opengate.

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.