Pöytätietokonemallin valinta 4K -laatuisten Blu-ray -elokuvien katseluun

  • 21 February 2018
  • 1 kommentti
  • 38 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia

 Mikä tietokonemalli Telian valikoimista sipisi parhaiten 4K videoiden katseluun, tietokoneen käyttämisen 4K -laatuisten Blu-ray -elokuvien katseluun, ja yleiseen nettiselailuun ja toimistotyöhön. Missään valikoiman tietokoneessa ei ole edes Blu-ray -asemaa jolla elokuvia voisi katsella, lisäksi pitää ostaa ulkoinen asema tai asentaa Blu-ray -asema ostettavaan tietokoneeseen.

Mikä tietokone toimii parhaiten 4K videoiden toistoon sekä 4K Blu-ray -levyjen toistoon?

Tietokonetta ei käytetä pelaamiseen.


1 kommentti

Valitettavasti Telian valikoimasta halvin on 900€ mikä on naurettava hinta sinun käyttötarpeisiin (myös koneiden ulkonäkö on naurettava, koska ovat kaikki pelikoneita). Jos raha kuitenkaan ei ole ongelma niin ota se.

Jos osaamista löytyy voin neuvoa sinulle mitkä osat tarvitset oman tietokoneen kasaamiseen, mikä olisi varmasti halvin vaihtoehto ja saisit tietokoneen juuri sinun tarpeitesi mukaan. Saisit myös sen Blu-Ray aseman.

Jos kuitenkin haluat ostaa valmiin koneen, suosittelen kattomaan Jimms/Verkkokauppa/Gigantti/Power ym.. Jimms'illä on myös kasauspalvelu ja niiden kanssa voi myös keskustella mitä koneeseen tulee.

Pari vinkkiä:
Prosessorin valinnassa ota aina budjetin sallima paras. Parempi on aina parempi. Esim. Intel i3 / Ryzen 3. Yritä välttää Intel Celeron prosessoreita jos haluat laittaa elokuvan vielä samana päivänä pyörimään. Intel i7/Ryzen 7 on aivan liikaa käyttötarpeisiisi joten maximissaan suosittelen i5/Ryzen 5 prosessoria niin pysyy hintakin alhaisena.

Näytönohjaimen on hyvä tukea HDMI 2.0 -liitäntää, eli GTX 960 (Nvidia)/ RX 550 (AMD) tai uudemmat (tarkista kuitenkin aina). Suosittelen GT 1030 -näytönohjainta, hieman uudempi malli jonka saa uutena ja kuitenkin hyvin halpa (80€).

Muistia kannattaa nykyään olla minimi 8GB, 16GB jos on ahkera Chrome tabien käyttäjä.

Toivottavasti tämä auttoi.

Vastaa