Sonera turvapaketti ei toimi

  • 7 August 2016
  • 9 kommenttia
  • 86 katselukertaa

Kun koitan asentaa soneran turvapakettia niin kun olen siinä kohdassa missä kirjaudutaan omille sivuille ja kun kirjaudun niin asennusohjelma sammuu ja mitään ei tapahdu.


9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei t1nzu!


 


Sonera turvapaketin asennus :


Sonera Turvapaketti voidaan asentaa kun olet saanut ”Ota käyttöön” -viestin.


Ennen kuin aloitat Sonera Turvapaketin asennuksen, on hyvä varmistaa seuraavat asiat:
• Tietokoneesi käyttöjärjestelmä on ajan tasalla
• Olet poistanut koneelta vanhan tietoturvaohjelman (Katso ohjeet tähän alta)
• Olet kirjautunut koneelle järjestelmänvalvojan oikeuksilla
• Sinulla on Sonera Tunnus. Sonera Tunnus on sama, jolla kirjaudut Omille Sivuille. Ohjeet Sonera Tunnuksen luontiin ja unohtuneen tunnuksen palauttamiseen löytyvät täältä. Uuden tunnuksen luonti edellyttää henkilöllisyyden todentamista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
• Tietokone on yhteydessä internetiin


 


Täältä lisää turvapaketin asennuksesta : https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Sonera-Turvapaketti?id=1216

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hei  ja tervetuloa Klaaniin! Mikäs siellä on tilanne, saitko turvapaketin asennettua noilla  antamilla ohjeilla?

 

Ei voi olla totta, että Sonera turvapaketin asennus ei osaa vaihtaa itseään käytössä olevan virustorjunnan paikalle eikä osaa neuvoa miten menetellä jos ei osaa. Edes missään ennen tätä ketjua en ole osannut kuvitella että vanha itse pitäisi poistaa.

 

Tällainen kokemus nyt kuitenkin on.Käyttöönottosähköpostiviestin linkistä käynnistyi asennusikkuna, johon Sonera-tunnuksen antamisen jälkeen avautui Omien sivujen nettisivu ja sitten ei mitään tapahtunutkaan. Ei ilmoitusta tai kehotuksia. Kello 18.20 pyysin Asennusikkunan Omasivulla chattia, joka kello 19 antoi kirjoittaa asiasta.Kello 22.10 mennessä ehdin kirjoittaa chattiin kaiken minkä keksin asiaan mahdollisesti liittyvän ja Turvapaketin asennusikkunaan tuli ilmoitus että yhteyttä ei ole kun jonossa oltiin neljäntenä. Arvaan aikakatkaisua? Yhteys Soneran liikkuvalla laajakaistalla. Chattijonon neljänneksi edennyt sija oli mennyttä. Uuden chattipyynnön antamisesta on nyt kolme tuntia eikä ole vastattu, mutta kello 1:30 ollaan jonossa sijalla 3 

 

Kyseessä on kaverin läppäri, johon tietoturvan vaihtoa tulin auttamaan parinsadan kilometrin päästä ja aamulla on lähdettävä takaisin. Tulin jopa yllyttäneeksi vaihtamaan Soneran tietoturvaan kun yhteyskin on Soneralta.  Asennuskokemus on karmea.

 

Siis miten tilattu ja Ladatut-kansiossa oleva SoneraTurvapaketti.exe otetaan nyt käyttöön? Turvapaketin nimi näkyy Ohjelmat ja toiminnot -listassa. Vastaus pian, vanha Avira on irtisanottu mutta käynnissä ja kaverikin matkoille lähdössä. Win 7 Home premium 64 bit. Oletusselain Crome.

Kahdeksan tuntia oltu chat-jonossa ja päästy sijalle 2

Yritinpä seuraavaa (ilman Soneralta saatua ohjetta)

 

1) Vanha virusturva Avira passiiviseksi pois turvaamasta.

    Ladatuissa olevan SoneraTurvapaketti.exe:n ajo

   - asaennusikkuna; tarkisti koneen ettei haittavia tidostoja

   - pyysi kirjautumaan Omille sivuille joka avasi asennusikkunaan OmatSivut

   - omien sivujen sulkeminen johti kyselyyn haluaako peruuttaa asennuksen ja ainakaan suostumatta ikkunaa ei saanut kiinni

 

2) msconfigilla Aviran prosessien käynnistyksessä esto

    uudelleenkäynnistys asennusikkuna sulkematta

    Avira ei ilmoitusalueella, Sonera Turvapaketti kyllä

    Sonera Turvapaketin käynnistys ilmoitusalueen pienkuvakkeesta

    "Sonera Turvapaketti -asennus" ikkuna käynnistyy:

      pyytää hyvaksymään käyttöikeusehdot

      ruksattuna myös "Haluan ottaa osaa Security Cloud -palveluun", josta ei harmainta aavistusta mitä se on

      Painan Hyväksy ja asenna

         Sonera Turvapaketti tarkistetaan ohjelmiston yhteensopivuutta - jää seisomaan näyttäen 25% kehottaa odottamaan - lopulta pyytää lupaa poistaa koneesta Avira Free Antivirus (joka lienee edeltänyt käytössä olletta ohjelmistoa Avira Internet Suite) - Jatkan. Ilmoittaa että kone ehkä käynnistetään; lähetän tämän viestin

         

         

Buutin jälkeen asennus jää seisomaan 75%:iin

 

En haluaisi poistaa Aviran asennusta ennen kuin Turvapaketin asentumisesta on viitteitä

 

Ilmoitusalue varoittelee koneen suojaamattomuudesta

 

Kehotteli pysymään kotioperattorin verkossa (???)

 

Asentui

 

Annan luvan epäilyttävälle Sonera searchille. Tuli ehkä vain oletusselaimelle (crome)?

Turvapakettiasennus näkyy poistaneen käytöstä myösmaksullisen Avira Speedupin (jossa lisenssiaikaa jäljellä), joka ei ole turvaohjelma vaan ccleaner-tyyppinen tehostusohjelma

 

Paitsi, että Crome-selaimessa on PopUp-ikkunat selaimen puolesta estetyt ja voidaan tapauskohtaisesti sallia, kyseisessä koneessa Internet Explorerissa ei esiinny PopUp-ikkunoita, vaikka ei ollutkaan selaimen asetuksissa kielletty (haluaisin että olisi tapauskohtaisetri IE:ssä sallittuna), mutta IE käyttäytyy koneessa muutenkin huonosti. Käytetyssä Cromessa en huomannut, että olisi kuvakkeilla ilmaistu sivun haluavan toisen (PopUp) ikkunan käynnistää. Mutta tuli mieleen, että jos Sonera on tehnyt asennusohjelman niin, että poikkeustilanteista ilmoitetaan popupeilla eikä hallita tilanteita, joissa popup-ikkunat eivät putkahtele, niin siinähän olisi Turvapaketin asennuksen toimimattomuuteen vikaa kylliksi.

 

Cromen kanssa en itse ole kovin tuttu, kun Google lopetti Cromen Linux-versiot ja oma pääympäristöni on Linux Ubuntu.

 

Loppuvaikutelmaksi tuli, että Soneran Turvapaketti saatiin chatin odotteluun tuhlautuneella mielettömän pitkällä ja turhalla odottelulla ja kovalla työllä koneessa toimivaksi.

 

Mahtaisiko soneralaiset tietää, jos Windowsin ohjauspaneelissa Internet Explorer vaihdetaan pois käytöstä, kone buutataan ja Internet Explorer vaihdetaan takaisin käyttöön, mitä selaimeen talletettuja tietoja menetetää. Jostain netistä luin, että jotain IE:n sekaantuneita tietoja noin saadaan järjestykseen.

Hyvä homma, että asennus kuitenkin lopulta onnistui!

 


@aina kirjoitti:

 

Mahtaisiko soneralaiset tietää, jos Windowsin ohjauspaneelissa Internet Explorer vaihdetaan pois käytöstä, kone buutataan ja Internet Explorer vaihdetaan takaisin käyttöön, mitä selaimeen talletettuja tietoja menetetää. Jostain netistä luin, että jotain IE:n sekaantuneita tietoja noin saadaan järjestykseen.


En osaa varmaksi kyllä sanoa, mutta voisi luulla, että tällaisella menettelyllä Internet Explorerin asetukset palautuisivat oletusasetuksiksi.

Vastaa