Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65906
Kirjoituksia 178511

Thomson TG789vn ja AirplayThomson TG789vn ja Airplay

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

Thomson TG789vn ja Airplay

1/107
Moro

Osaisiko joku kertoa mikä on vikana kun Airplay ei toimi Thomsonin kautta?

Vahvistin (Denon AVR-1912) saa IP:n DHCP:llä ja siihen pääsee kiinni nettiselaimella.
Eli verkkoyhteydet sinnepäin on kunnossa.

Samalta koneelta jolta saan webbiselaimella yhteyden vahvistimeen ei saa Airplay yhteyttä. Itunenissa/Airfoilissa tuo vahvistin ei vaan näy.

Läppäri on ollut kiinni Thomsonin verkossa (192.168.1.x) niin kaapelilla kun WLANilla, eikä kumpikaan toimi.

Ongelma on toistaiseksi ratkaistu sillä, että ennen vahvistinta on oma palomuuri. Kun liitän läppärin tähän erilliseen verkkoon sekä langalla että langattomasti (192.168.0.x) Airplay toimii samantien.

Olisi ihan kiva saada kaikki laitteet samaan verkkoon.
Vastaa
0 tykkäystä
106 vastausta

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

2/107
Airfoil/itunes lähettää multicast kyselyn verkkoon selvittääkseen löytyykö Airplayta tukevia laitteita.
Jostain syystä Thomsonin purkkia käytettäessä tähän kyselyyn ei tule vastausta.
Kun läppäri ja vahvistin ovat omassa erillisessä verkkossa, kyselyyn tulee vastaus ja homma toimii kuten pitää.

Rajoittaako tuo tuomiopäivän palvelureititin verkon multicast liikennettä??


Kiinnostaisi myös tietää onko joku saanut toimimaan Airplayta Thomsonin kautta.
Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

3/107
Aivan samaa hämminkiä täälläkin. Kun laitteet ovat omassa verkossaan niin löytävät mainiosti toisensa.
Kyllähän tuo reititin on yksi *****.
Eipä ole kyllä taas mitään järkeä airplay vermeitä viritellä omaan aliverkkoonsa erilleen muista.
Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

4/107
Osaisikohan joku Soneran spesialisti ottaa kantaa siihen missä vika on ja miten se korjataan?
Vastaa
0 tykkäystä

Vanhan Palstan telialainen
Vanhan Palstan telialainen
Viestejä 4 902 kpl

5/107
Hei Tikkami

En osaa nyt sanoa mistä tämä voisi johtua ja miten on korjattavissa, mutta selvitämme asiaa ja ilmoittelemme tänne heti kun saamme lisää tietoa.
Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

6/107
Hankkimalla jakokaapin täyteen roinaa, pistämällä rahaa tiskiin, sekä tuhlaamalla omaa aikaa ja vaivaa, voi homman saada toimimaan.

Homma toimii täällä näin:

Thomsoni jakokaapissa.

Thomsonin ykkösportista powerline ethernet adapterilla linja sähköverkkoa pitkin motorolan digiboksille, missä ikinä sijaitseekaan.
Esim: Belkin Play Powerline HD verkkosovittimet sähköverkkoon verkkokauppa.com.

Thomsonin toisesta portista johto toiseen reitittimeen missä mielellään wlan.
Tästä reitittimestä jaetaan sitten yhteys kodin koko muulle verkkoliikenteelle, joko piuhoilla tai wlanilla.

Kun kaikki vermeet on tässä toisessa reittimessä kiinni, ainakin henkilökohtaisesti kaikki toimii moitteetta airplayta myöten.
Lisäksi internetyhteys ei ole katkaissut kertaakaan tämän systeemin jälkeen. Toisin oli, kun kaikki laiteet oli tuossa Thomsonissa kiinni. Thomson ei vain jaksa.

Nuo powerline adapterit eivät todellakaan ole ilmaisia ja jouduin hankkimaan vielä toisen reittimen kaveriksi että homma toimii. Että kiitos vaan Soneralle tästäkin, kun toimitettu päätelaite on täysi susi.
Jakokaapin ovea ei uskalla avata, sillä kaikki laitteet mahtuvat juuri ja juuri sisään, ja avatessa koko setti tulee lattialle.

Ja jos tarvitsee säätää jotain porttia auki tietyille palveluille tai ohjelmille, niin saapi käydä säätämässä sitten kumpaankin purkkiin.
Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

7/107
Samaan kysymykseen haluaisin vastauksen. Itsellä ei myöskään toimi Airplay Thomsonin kanssa. Eli vastausta odotellessa...
Vastaa
0 tykkäystä

Kommentaattori
Viestejä 43 kpl

8/107
Täällä juurikin sama ongelma. AirFoil ja Applen laitteet ei löydä vahvistinta (Pioneer VSX-921 ja VSX-922). Kaikki laitteet on kytketty Thomsoniin.

Tämän ongelman kanssa olen itse taistellut niin kauan kuin tuo Thomson on minulla ollut.

Voisiko joku Soneralla selvittää miten asia korjataan. Jos ei Thomsonilla onnistu niin onko teillä mahdollista lähettää minulle joku oikeasti toimiva reititin missä Koti TV ja AirPlay toimii.
Vastaa
0 tykkäystä

Vanhan Palstan telialainen
Vanhan Palstan telialainen
Viestejä 1 303 kpl

9/107
Hei thomson_fanipoika

Asia on vielä meillä selvityksessä. Katsotaan löytyykö tilanteeseen jonkinlainen ratkaisu meidän puolelta. KotiTV tarvitsee toimiakseen Thomson TG789. Valitettavasti meillä ei ole tarjota toista laitella, millä KotiTV -palvelu toimisi.
Vastaa
0 tykkäystä

Kommentaattori
Viestejä 43 kpl

10/107
Arttu- kirjoitti:
Katsotaan löytyykö tilanteeseen jonkinlainen ratkaisu meidän puolelta.


Toivottavasti löytyy sillä tältä puolelta tätä EI VOI ratkaista. En jaksa asiaa alkaa tämän enempää tutkimaan koska en pysty sitä kuitenkaan oikealla tavalla korjaamaan, koska Sonera ei anna minun muuttaa reitittimen asetuksia. Ongelma on varmasti helppo toistaa niin että laitetaan läppäri johonkin AirPlay laitteeseen kiinni suoralla piuhalla ja katsotaan Wiresharkilla kuinka Multicast paketit tulee perille läppärille. Sitten laitetaan väliin Thomsoni ja katsotaan Wiresharkilla kuinka ne Multicast paketit jää puuttumaan.

Sen verran muille vinkiksi että Apple laitteet ja Airfoil löytää vahvistimen niin että esim Iphonessa on ipod app päällä ja käytetään vahvistimesta virta pois. Jostain syystä Thomson tuntuu päästävän ensimmäisen / muutamia ensimmäisiä Multicast paketteja läpi jolloin Airplayn saa soimaan. Airplay toimii tämän jälkeen hyvin niin kauan että joku laitteista sammutetaan tai AirPlaytä käyttävä softa (airfoil, etc) sammutetaan.

Sain AirPlayn nyt väliaikaisesti toimimaan niin että kytkin vahvistimen pöytäkoneeni toiseen verkkoadapteriin ja toisesta verkkoadapterista menee piuha Thomsoniin. Tämän jälkeen tein Windowsissa NW bridgen verkkoadaptereiden välille. Tämä ei ole kuitenkaan kunnon ratkaisu koska en ala tämän takia pitämään konetta 24/7 päällä. Jotenkin tämä viittaa ehkä sihen että Thomson filtteröi nuo Multicast paketit pois silloin kun tiettyyn ethernet porttiin ei tule laitteelta muuta liikennettä kuin nuo multicast paketit.

Voisiko Sonera vaikka sallia sen, että Thomsonista saisi yhden ethernet portin bridge moodiin, näin asiakas voisi ostaa itse omalla rahalla kaupasta toimivan reitittimen eikä tarvisi nähdä suurta vaivaa näiden surkeiden Thomson purkkien kanssa pähkäillessä (itselläni noin 10 tuntia takana 🙂 Sallimalla bridge moodin ratkaisisitte todella monen tällä foorumilla ongelmiaan tilittävän asiakkaan ongelmat.

Alkaa pikkuhiljaa piisata siihen malliin tämä ylimääräinen tutkiskelu että TV tulee ihan kohta antennikaapelilla seinästä ja Thomsoni tulee paluupostissa takaisin. Luulen että toimimattomat päätelaitteet riittää varsin hyvin syyksi sopimuksen purkamiseen.

Ei varmaan haittaa vaikka välittäisitte tämän viestin tätä asiaa tutkiville "asiantuntijoille"nne.

On tämä soneran touhu tässä asiassa kyllä ennenkuulumattoman surkuhupaisaa sohellusta.
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.