Turvapaketti Androidissa ja puhelimen asetukset

  • 2 February 2018
  • 5 kommenttia
  • 287 katselukertaa

Hei, 

 

Tilasin eilen Telia Turvapaketin lähinnä Perhesääntöjen (lapsilukon) takia. Asentelin sovelluksen omaan ja lapseni Android-puhelimeen, tein määritykset ja kaikki näytti hyvältä. Sitten huomasin, että sovelluksella ei voi estää pääsyjä puhelimen asetuksiin, joten lapseni voi kytkeä sieltä (joko valikon kautta tai suoraan "ylävalikon" pikavalinnasta) esim. virransäästön päälle, joka disabloi koko turvapaketin. Muutenkin lapseni pääsee säätämään sitä kautta turhia asetuksia.

 

Onko tähän mitään ratkaisua (tulossa) vai vaihtuuko sovellus. Nykyisellään tuolla ei tee mitään lasten/nuorten puhelimen/nettikäytön rajoittamis/seurantamielessä...


5 kommenttia

Kunniamerkki +14

Kasvatuksellisessa mielessä en ota tähän kantaa onko valvonta/rajoitukset hyvä vai huono asia, otan kantaa ainoastaan tekniseen puoleen.


 


Kannattaa lisätä tuo sovellus Androidin akku valikossa valvomattomiin sovelluksiin, silloin se virranhallinta ei pysäytä tuota sovellusta. Onhan sovellus asetettu myös laitteen järjestelmänvalvojaksi laitteen asetuksissa?


 


En niin tarkaan tunne ko. palvelua, etteikö siinä tosiaan voisi olla jotain porsaanreikiä estojen kiertämiseksi.  Kannattaa ottaa järeämmät keinot käyttöön sitten jos tuo sovellus ei tuota toivottua lopputulosta, onhan mahdollista kyllä aika paljon rajoittaa Androidissa toimintoja. Toki kaikki estot ovat kierrettävissä aina, niin kauan kun ihminen on mukana niiden luontiprosessissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tämä tilanne on työpöydällä ja ratkaisua etsitään F-Securen puolella. Yhtenä haasteena on juurikin se, että Androideissa on puhelinkohtaisia eroja esimerkiksi virransäästöasetusten osalta.


Tällä hetkellä Huawein puhelimisissa Turvapaketti putoaa pois, jos laite menee virransäästötilaan. Tämän saa kuitenkin korjattua lisäämällä Turvapaketin suojattuihin sovelluksiin, jolloin virransäästötilaa muuttamalla sovellus ei putoa pois päältä. Eli jos käytössä on Huawein puhelin, niin silloin tämän ohjeen pitäisi auttaa.


 


 


 

Tämä sama ilmiö oli havaittavissa myös täällä (poika siis kytki virransäästön aina päälle päästäkseen eroon rajoitteista). Tämän pystyy ohittamaan siten, että muokaa alasveto pikavalikosta virransäästö pikanäppäimen kokonaan pois ja sen jälkeen rajoittaa turvapaketista pääsyn asetuksiin. Jos lapsella on jotain tarvetta sitten myöhemmin päästä sinne asetuksiin jotain säätämään niin voi tehdä sen sitten vaikka sinun kanssa.

 

Lyhkäsesti vielä ohje tuon virranasäästön poistamiseksi pikavalikosta

1.  Pikavalikko vetämällä auki, oikeast yläkulmast löytyy toiminto-valikko (merkitty kolmella pisteellä)

2. Valitse Painikkeiden järjestys

3. Vedä virransäästötila pois valikosta painamalla ensin kuvaketta pitkään pohjassa.

4. Paina lopuksi VALMIS valikon yläreunasta.

 

 

 

Hei, 

 

kiitos hyvistä vastauksista (varsinkin viimeisin). Pitää kokeilla illalla toimiiko tuo myös Nougatissa/EMUI 5.1:ssä, kuva näyttäisi olevan vanhemmasta versiosta.

 

Tosiaan F-Securen ohjeessakin lukee : "Attention: The Ultra battery (ultra power saving) mode in Huawei devices turns everything off except for Phone, SMS and Contacts. F-Secure SAFE is also turned off." Tämä on se ongelma, muut virransäästöasetukset on jo aikaa sitten (muiden vastaavien sovellusten osalta) tullut koluttua. 

 

Sitä en Turvapaketista löytänyt, miten estetään pääsy asetuksiin, mutta hienoa, jos siellä sellainen on ja se puree myös tuon pikavalikon muokkaukseen!

Tsekkaa tuo, ainakin pojan Xcover 3seen tämä toimi (en oo nyt ihan varma mikä anrdoidi siellä juoksee?).  Asennuksesta on aikaa kuitenkin jo tovi, en ole täysin varma onko tässä uudessa Turvapaketin versiossa sittemmin tullut jotain muutoksia.

Vastaa