Vs: Roskaposti

  • 20 November 2015
  • 12 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Olen niitäkin tehnyt jo kymmeniä! Ja se on noissa viestimäärissä varsin työlästä, kun kyse on kuitenkin vain lähettäjän estämisestä. Kun tuo toiminto voisi olla suoraan siinä koneessa. 


12 kommenttia

Tänään taas poistin satoja roskaposteja webmailin kautta! :smileymad: Ja jälleen kerran lähetin niistä myös raportin Soneralle. Näitä raportteja olen läettänyt säännöllisesti, mutta ei niistä mitään hyötyä tunnu olevan. Joukossa on myös kymmeniä "soneran" nimissä lähetettyjä.

Sähköposti osoitteeni on ollut käytössä jo kauan, enkä mitenkään haluaisi sitä vaihtaa.

Eikö tuonne webmailiin voisi saada edes nappia "estä lähettäjä"!? Ei luulisi olevan vaikeaa!

Webmailin asetuksista pääsee luomaan suodattimia, joilla voit estää tietyn lähettäjän. Oletko tätä ehtinyt vielä kokeilemaan?

Tarkennatko vielä, millä tavalla suoraan koneessa? En ihan hoksannut mitä tarkoitit.

Webmailissa olis nappi, jolla saa estettyä valitun viestin lähettäjän lähettämät viestit.

Eli kaksi klikkausta, 1-valitse viesti 2-estä lähettäjä. Paljon helpompaa ja nopeampaa kuin suotimen luominen.

Toki tuotakaan en haluaisi tehdä, vaan palveluntarjoajan pitäisi pystyä suodattaan tuo saasta paremmin

Tämän keskustelun aloittamisen jälkeen, tunnin aikana, noita roskaposteja oli tullut 10kpl!!!!

Jotka taas kerran kävin raportoimassa roskapostiksi! :smileysad:

 mitä sanot, saadaanko sähköpostiin lisää namiskuukkeleita, joilla suodattimien teko ja roskapostin estäminen olisi simppelimpää?

Tollainen 'estä lähettäjä' nappi olis kieltämättä kätevä. Otan ehdottomasti esille josko saatais lisättyä mutta en voi luvata mitään. Tällaisten yksinkertaisimmiltakin tuntuvien muutosten kehityksestä testin kautta tuotantoon soljuminen ei aina ole ihan niin nopsaa kun vois kuvitella.

 

Ja tuolla toisaalla lupasinkin että keskitytään ton roskapostin estämiseen tosissamme, ongelma on toki tiedostettu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Eipä noita roskia juuri kahta kertaa samalla lähettäjällä tai sähköpostiosoitteella tule. Lähettäjäkohtainen suodatus on varsin onneton. Toki jos estää *.ru, *.ro, *.cn jne...

Itseasiassa noilla päätteillä ei tule juuri mitään, vaan .com ja .net ovat yleisemmät.

Hei, yhdyn täysin näihin roskaposti- kommentteihin !!!  Ne ovat melkoinen ongelma ja tosiaan tuntuu siltä että Soneran päässä ei mikään nykyinen esto pure ???

Tuo esto ja palautus tietystä osoitteesta ei luulisi olevan mahdoton. Vaikeaahan tuo osoitteen vaihtaminenkin on ?

Hep. Tämä kiinnostaa. Virallisissa puhtaissa spämmimeileissä ei toimi, mutta roskauutiskirjeet voisi suodattaa tällä tavalla äärimmäisen helposti. Osa kun näistä "uutiskirjeistä" ei noudata hyvää tapaa ja joko uutiskirjeeltä ei ole mahdollista poistua ollenkaan tai poiskirjaus ei toimi.

Tänään selvisin ainoastaan kahdella roskapostilla, muuten tullut viime aikoina 4 - 7 kappaletta päivässä.

 

"Estä lähettäjä" -nappi olisi kätevä, lisäksi tykkään androidin omassa sähköpostisovelluksessa "estä toimialue" -vaihtoehdosta. Eli voi estää kaikki postit mitkä tulee esim. @easytrading.com -päätteisestä osoitteesta. Harmikseni androidin emalisovelluksessa oli estolistalle mahdollista lisätä ainoastaan 200 osoitetta/toimialuetta. Hetkessä lista täynnä.

 

Soneran webmailin suodatintoiminto on hyvä olla edes olemassa, mutta en äkkiseltään keksi miten siitä saisi yhtään kömpelömmän käyttää. Varsinkin kun piti joku aika sitten uusia sähköpostin salasana, niin tuota kryptistä numero- ja kirjainsarjaa opin tuskin ikinä ulkoa. Webmailia kun en muuten käytä kuin estosuodattimen päivityksessä.

 

Sen olen huomannut, että koko ajan muuttuu nuo tekemäni suodatinehdot suurpiirteisimmiksi. Luultavasti kohta estän kaikki postit mistä löytyy viesti-/aiheosiosta sanat "olet voittanut", "Voit voittaa", "Tilaa", "Onneksi olkoon".

 

Tympii vaan iltaisin työpäivän jälkeen avata tietokone ainoastaan sen takia, että voi käydä päivittämässä roskapostisuodattimet. Manuaalisesti.

 

"Ilmoita roskapostista" -nappi olis kätevä, siitä sais Sonerakin infon, mitkä lähettäjät voi työntää suoraan sinne minne aurinko ei paista ja samalla napin painalluksella sais käyttäjä estettyä myöhemmät postit samalta lähettäjältä, tai toimialueelta niin halutessaan.

 

Tietotaito varmasti löytyy Soneraltakin, puuttunee ainoastaan halu tehdä asialle jotain. Ja kun on riittävästi halua, löytyy keinotkin.

Vastaa