Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62360
Kirjoituksia 170396

Win 8.1 ja uudelleenasennusongelmiaHighlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 879
Kirjautuneena
1/4

Win 8.1 ja uudelleenasennusongelmia

Nyt on hyvät neuvot kalliit Hymiö Onnellinen

Lenovon läppäri, pari vuotta vanha. Ongelma on se, että pääkäyttäjä ei muista salasanaansa jotta winkkarin voisi asentaa uudelleen Windowsin omien toimintojen kautta. Lenovon oma recover-ohjelmakin vaatii tuon pääkäyttäjän salasanan. Winkkariin ollaan loggautuneena ns. rinnakkaiskäyttäjän tilille.

 

Koneessa tosiaan Win 8.1 ja jotta ei olisi liian helppoa niin siinä on näyttö rikki ja näyttönä toimii VGA:n kautta ulkoinen näyttö. Käynnistyksen yhteydessä ei näe niitä näppäinyhdistelmiä joilla pääsisi laitevalmistajan boottiohjelmaan (vai miksi sitä kutsutaan). F8:n painaminen käynnistyksen yhteydessä ei tee mitään.

 

Apuva Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
3 vastausta
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎24-03-2016
Kirjoituksia: 101
2/4

Vs: Win 8.1 ja uudelleenasennusongelmia

oletan että takuu on ohi, niin jos sellainen olisi kone menisi saksaan ja on karvaita kokemuksia, minulla on siis lenovon kannettava.

 

et puhunut varmuuskopioinnista mitään, eli siis onko tarvetta saada tärkeitä tietoja?

 

en nyt muista tarkasti oliko win 8.1:ssä bootti menu vai ei mutta win10:ssa bootti menuun ei suoranaisesti pääse ollenkaan, koska kone boottaa niin valikkoon pääsee painamalla shift nappulaa ja restart, tosin onko tässä apua jos salasanat on hukassa.

 

minulle on yllätys että lenovonkin recovery vaatii salasanaa, onko kysessä jokin osittainen palautus eli siis tiedostot säilyy.

 

lenovossa todennäköisesti on oma nappula jossain sivussa piilossa bios bootti menuun, mutta onko apua jos ei saa kuvaa ulkoiselle vga näytölle.

 

alustavasti kuulostaa siltä että, täytyy repiä kiintolevy irti ja ottaa tiedostoja. ja sitten jos tuota rupee vielä tekohengittää niin puhtaalta erilliseltä win 8.1 sennus lätyltä asentaa koko koneen uusiksi (en tosin tiedä mistä laillisesti hommaat puhtaan asennuslätyn tai usb:in).

 

Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎15-04-2015
Kirjoituksia: 132
3/4

Vs: Win 8.1 ja uudelleenasennusongelmia

Ellei kovalevyn sisällöllä ole merkitystä niin, ruuvaisin myös levyn irti, ja vetäisin kovon tyhjäksi jollain toisella koneella /USB2kovo -piuhalla. Noiden Lenovoiden mukana ei tainnut tulla asennusmediaa, eikä käyttäjä varmaan ole tallentanut Windowsin serialeja minnekään.. Tosin tarvittavat tiedot luulisi saavan Lenovon aspasta sähköpostitse.. Tyhjennettyyn kovalevyyn voi sitten asentaa haluamansa käyttiksen esim. Linux Mintin Windowsin sijaan, ja kone jaksaa pelittää vuosia pidempään.

Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 879
Kirjautuneena
4/4

Vs: Win 8.1 ja uudelleenasennusongelmia

Kiitos @lasselusse ja @Leonita vinkeistä, eipä tullut mieleenkään ottaa kovalevyä irti mutta sepä taitaakin olla tosiaan se parhain ja ehkä helpoinkin vaihtoehto. Noinhan saapi kamatkin talteen, sen mitä sieltä tarvitsee.

 

Jospa asentelis Win7:n tuohon, jos sellaisen jostain vielä saapi, Win 10 on monessakin koneessa mutta eivät tunnu siitä tykkäävän tässä taloudessa Hymiö Onnellinen

Kiitos kovasti teille, näillä päästään eteenpäin Hymiö Onnellinen