Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63823
Kirjoituksia 173816

"Relaying not allowed - please use SMTP AUTH"Highlighted

"Relaying not allowed - please use SMTP AUTH"

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

"Relaying not allowed - please use SMTP AUTH"

1/11

Tällainen ilmoitus sähköpostia lähetettäessä "Relaying not allowed - please use SMTP AUTH"

Onko SMTP-autentikointi otettu käyttöön? Ihmetyttää kun sama sovellus toiminut vuosikausia!

 

portti 465

smtp-palvelin mail.inet.fi

0 tykkäystä
10 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

2/11

Yrititkö mahdollisesti lähettää postia muussa kuin Telian verkossa? Autentikoimatonta SMTP-yhteyttä ei sallita kuin "kotiverkossa", eli Telian verkossa Telian palvelimelle, Elisan verkossa Elisan palvelimelle jne..

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

3/11

Asia ok. Avast VPN oli käytössä, siksi ei onnistunut

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

4/11

Voisiko SMTP Autentikoinnin ottaa kuitenkin käyttöön Telian mail.inet.fi palvelimella asiakkaita varten?

 

Mobiilivarmenteen kautta voisi tehdä tunnus+salasanat, vaikka samat jotka telia.fi palvelussa, joilla sitten SMTP Autentikointi onnistuisi SSL/TLS:n yli.  Tai tunnuksena oma puhelinnumero ja salasanan voisi luoda Mobiilivarmenteen kautta.

 

Kun asiakas vaihtaisi operaattoria, puhelinnumero ei olisi enää Telialla, Mobiilivarmenne ei olisi enää Telian kautta, eikä myöskään SMTP-autentikointi enää toimisi.

 

Näin asiakkaat eivät pähkäilisi VPN:n ja esim ulkomailla hotellien Wifin yli nettiä käyttäessään miksi sähköpostin lähetys ei toimi. Toki useat käyttävät Gmail-palvelua ja tunnuksia, joissa SMTP-autentikointi on toteutettu, mutta miksi Telia pakottaisi asiakkaitaan kierrättämään kaikki sähköpostit Google/NSA:n kautta päätyen jenkkeihin?

 

Takaan että Telia saisi tämän toteuttamalla muutamia lisäasiakkaita muilta operaattoreilta, joilla systeemi yhtä hankala eikä SMTP-autentikointia ole toteutettu. Voin toteuttaa, jos eivät itse osaa ja jos reilusti maksavat.

 

Tai ehkä tämä on jo toteutettu, mutta en googlaamalla löytänyt mitkä tunnus+salasanat pitäisi SMTP-palvelimelle tarjota SSL:n yli.

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 686 kpl

5/11

@zimon  kirjoitti:

Tai ehkä tämä on jo toteutettu, mutta en googlaamalla löytänyt mitkä tunnus+salasanat pitäisi SMTP-palvelimelle tarjota SSL:n yli.


Telian sähköpostilaatikkosi tunnukset. Mikäli sinulla ei ole sähköpostilaatikkoa Telialta, et voi kirjautua mail.inet.fi-palvelimelle.

 

Sähköpostilaatikon saa Telialta kiinteän laajakaistan lisäpalveluna. Mikäli sinulla ei ole Telian kiinteää laajakaistaa, et saa sähköpostilaatikkoa Telialta.

 

Jos haluat suomalaisen smtp-palvelimen käyttöoikeuden, katsele vaikka tuonne:

 

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

6/11

On vain Telian 100Mbps matkapuhelinliittymä jonka kautta sähköpostia haluaisin käyttää iki.fi-osoitteella, joka kyllä saapuvana ohjattu Telian yhteydenkin kautta toimivaan IMAP-laatikkoon, mutta sen kautta ei myöskään ole SMTP-Autentikointia toteutettu.

 

Eikö mobiiliasiakkaiden ole mahdollista saada Telian sähköpostilaatikkoa?

 

Edit:
Mutta tuo meiliboxi.fi vaikuttaa hyvältä, jos sisältää SMTP-autentikoinnin salatun yhteyden yli. Ymmärtää näköjään myös PGP-avaimia. Kiitti vinkistä.

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 686 kpl

7/11

@zimon  kirjoitti:

Mutta tuo meiliboxi.fi vaikuttaa hyvältä, jos sisältää SMTP-autentikoinnin salatun yhteyden yli.


Kyllä, Meiliboksi tarjoaa smtp-kirjatumisen. Mutta sen kautta voi lähettää postia ainoastaan omalla Meiliboksi-osoittella, ei iki-osoitteella.

 

Iki-osoitteesi voit laittaa kyllä Reply-To-kenttään, mutta et From-kenttään.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

8/11

Joo, ei pysty iki.fi-osoitteella lähettämään (siis olla From-kentässä). Telian SMTP-palvelimen (sekä aiemmin DNA:n SMTP-palvelimen) kautta pystyy, mutta vain kun on niiden kautta nettiyhteydessä suoraan.

 

Eli edelleen kaipaisi Telian SMTP-palvelimelle kirjautumistunnuksia sellaisille, joilla on Telian mobiilidata, jotta voisi Wifi-verkoissa vierailessaan lähettää sähköpostia kuten mobiiliverkossa. Joutuu aika paljon kikkailemaan näköjään aina. Ihmiset kun sitten kaapannut osoitekirjoihin aina sen entisen koulun, työpaikan tms. sähköpostiosoitteen, eikä IKI-osoitetta.

 

Kai se on kierrätettävä meilinsä Googlen ja Näsän palvelimien kautta, kuten kaikki muutkin ihmiset. Gmail-sähköpostiosoitteen pysyvyys näyttää olevan varmin, koska sen ylläpitämiseksi on monia eri intressejä, ei pelkästään Googlen. Seuraavaksi voikin sitten asentaa Googlen valvontakamerat kotiinsa ja autoon. Turha taistella tutkainta vastaan.

 

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 686 kpl

9/11

Kun sulla kerta on iki:n kautta oma aliverkkotunnus, harkitse sen delegointia Louhen webhotelli Miniin. 2,36 €/kk saisit suomalaisen postilaatikon ja kirjautumisen smtp-palvelimelle, joka hyväksyy iki-osoitteen lähettäväksi osoitteeksi.

 

(Louhen sivuilla hinnat ovat ilman arvonlisäveroa, 1,90 € ilman alv = 2,36 € sis alv 24 %.)

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 503 kpl

10/11

Pääsääntöisesti varmaan mikään operaattori ei salli lähtevän postin palvelintaan käytettävän muiden operaattoreiden liittymistä.

 

Jos kyseessä on puhtaasti yksityiskäyttö, suosittelisin liittymistä Kapsi ry:n jäseneksi. Tätä kautta saa sähköpostin, joka toimii minkä tahansa operaattorin liittymästä ja myös lähtevän postin palvelin toimii kun käyttää authentikointia. Sähköpostiosoitteita saa olla useampia. Maksaa 40 euroa vuodessa ja myös oman domainin alaisuuteen saa sähköpostit yms. Plussana myös 500GB tallennustilaa vaikkapa backupeille ja datakin siirtyy sinne niin lujaa kuin oma liittymä antaa periksi (no, ainakin sen 100 MBit/sek mikä on maksimi Telian tarjoamissa kuituliittymissä). Koska kyseessä on voittoa tuottamaton yhdistys, rajaa tämä kuitenkin yritysasiakkaat palvelun ulkopuolelle eli tämä on tosiaan vain omaan ja yksityiseen käyttöön.

 

 

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.