Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

matkakuume.jpg

 

Podetko matkakuumetta tai oletko juuri tullut reissusta ja mieli halajaa takaisin upeisiin maisemiin ja rentoon elämänmenoon? Siinä tapauksessa tämä kooste ei helpota tilannetta. Listasin sinulle Telia TV -vuokraamon 10 elokuvaa, jotka vievät sinut maailman laidalta toiselle – tuntemattomiin tai tuttuihin kohteisiin ja laittavat matkasuunnitelmiin uutta virtaa.

 

The Beach


Ikäraja: K15
Saatavuus: Telia TV vuokraamo


Leonardo DiCaprion tähdittämässä trillerissä amerikkalainen turisti Richard lähtee ranskalaispariskunnan kanssa etsimään salaperäistä ja kiellettyä paratiisisaarta Thaimaassa. Kuvauspaikka on Ko Phi Phi Len -saari ja siellä Maya Bayn ranta. Kyseinen ranta on tosin ollut suljettuna aika ajoin, jotta luonto saadaan elpymään massiivisten turistivirtojen jäljiltä. Lisäksi leffassa seikkaillaan Khao San Roadilla Bangkokissa ja reppumatkailijoille tutun The Memory at On On Hotellin kulmilla. 

 

 

Eat, Pray, Love

 

Ikäraja: Ei ikärajaa
Saatavuus: Telia TV vuokraamo


Ubud on useiden Balin matkaajien listalla. Mikäli haaveilet Indonesian matkasta, kannattaa katsoa tämä elokuva. Ubudin lisäksi elokuvassa näyttäytyy myös Badang-Badang Beach. Leffassa Liziä näyttelevä Julia Roberts, nelikymppinen newyorkilaisleidi tuntee sisällään kaukomaiden kutsun, jättää miehensä ja poistuu maasta. Leffassa matkustetaan Indonesian lisäksi myös Italiassa ja Intiassa, joten kaukokaipuuseen saa tästä leffasta hetkeksi helpotusta.

 

 

127 tuntia

 

Ikäraja: K13

Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

 

Seikkailuelokuvan tapahtumat sijoittuvat Utahiin, Canyonlandsin kansallispuistoon, jossa kalliomuodostelmat ovat henkeäsalpaavan kauniit. Elokuva perustuu vuorikiipeilijä Aron Ralstonin omaelämänkertaan. Hänen kätensä jäi jumiin siirtolohkareen ja kallionseinämän väliin ja mies oli loukussa yli viisi vuorokautta. Leffa sai aikoinaa peräti kuusi Oscar-ehdokkuutta.

 

 

To trip to Italy

 

Ikäraja: K16
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo


Elokuva sijoittuu nimensä mukaisesti Italiaan ja siellä erityisesti Ligurian alueelle, Piemonteen, Toscanaan, Roomaan, Amalfille ja Caprille. The Observer -lehden ruoka-arvostelun kirjottajat Brydon ja Coogan esittävät versioita itsestään ja päätyvät kiistelemään elämän suurista kysymyksistä kulinaaristen elämysten ääressä. Tässä leffassa riittää ihasteltavaa kaikille Italia-faneille.

 

 

Linna Italiassa

 

Ikäraja: K12
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo


Elokuva kertoo nelikymppisestä Louisesta, joka tasapainottelee tuoreen parisuhteen ja ailahtelevan perhedynamiikan pyörteissä. Varakkuutensa menettänyt perhe joutuu valmistautumaan rakkaan sukulinnansa myymiseen ja Louise matkaa Pariisin ja Italian Piemonten väliä voidaksen olla mukana päättämässä lapsuudenkotinsa kohtalosta. Elokuva on tyyliltään hyvin ranskalainen ja italialainen ja kuvauspaikkoina toimi mm. Villa Ceriana Piemontessa, Castagneto Po - Torinon alueella ja Boulevard de La Tour-Maubourg Pariisissa. Leffa tarjoaa silmän ruokaa niin Ranskan kuin Italiankin ystäville.

 

 

Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa

 

Ikäraja: K7
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo


Yksin kotona -sarjan toisessa osassa McCallisterin suku on lähdössä jouluksi matkoille, Floridaan. Perhe nukkuu pommiin je lentokentän ihmisvilinässä sarjan päähenkilö Kevin eksyy perheestään ja päätyy New Yorkiin matkalla olevaan koneeseen. Leffa on varsinainen ”jouluklassikko”, mutta toimii katsottavaksi milloin vain. Elokuvassa seikkaillaan pääasiassa Manhattanilla. Kuvauspaikkoja ovat olleet mm. Queensboro Bridge, Radio City Music Hall, 57 kadun metroasema, keskuspuisto ja sen eteläpäädyssä oleva Wollman Rink – luisteluareena.

 

 

Wonder Wheel

 

Ikäraja: K7
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

 

Kun New Yorkin matkailija haluaa viettää rantapäivän, kannattaa hänen suunnata Coney Islandin rannalle. Se henkii vanhaa tunnelmaa huvipuistolaitteineen ja hodarikojuineen. Samanlainen tunnelma löytyy tästä Woody Allenin 1950-luvulle sijoittuvasta elokuvasta. Pääosaa esittävä Kate Winslet näyttelee tarjoilijaa, jonka mies hoitaa paikallista karusellia. Pariskunnan elämä mullistuu kun taloksi asettuu miehen aikuinen tytär. Leffa vie katsojat mm. Coney Islandin rannalle, maailmanpyörään, St. Georgen teatteriin Staten Islandille ja kiinalaiseen puutarhaan – Chinese Scholars Gardeniin.

 

 

Mission: Impossible – Ghost Protocol

 

Ikäraja: K12
Saatavuus: Telia TV vuokraamo ja HBO Nordic


Tom Cruisen tähdittämässä toimintajännärissä Ethan Huntin johtamaa eliittiryhmää epäillään Kremlissä tapahtuneesta pommi-iskusta. Syytösten myötä heidän on painuttava maan alle ja iskun todellisten tekijöiden takaa-ajo kuljettaa heidät niin Moskovaan, Prahaan, Dubaihin kuin Intiaankin. Leffasta voi bongata esim. Budapestin rautatieaseman lähtöaulan, maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan ja Meydan Bridgen ja Jumeirah Zabeel Saray -hotellin ympäristön Dubaissa, Prahan päärautatieaseman, Prahan linnan ja Vancouverin kellotornin Kanadassa. Kokenut matkailija löytää tästä leffasta varmasti tuttuja paikkoja.

 

 

Slummien miljonääri

 

Ikäraja: K16
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo


Tämä elokuva on ehdoton erityisesti kaikille Intia-faneille. Kahdeksan Oscar-palkinnon voittajaleffa kertoo Jamal Malikista (Dev Patel) joka on kasvanut Mumbain slummeissa. Hän pääsee television Haluatko Miljonääriksi -tietovisaan ja kaikkien hämmästykseksi hän tietää kaikki vastaukset ja nousee kisassa pääpottiin. Elokuvassa vilisee matkailijoiden tuntemia kohteita, kuten Taj Mahal ja Juhun alue Mumbaissa. Lisäksi elokuvaa on filmattu myös Agran kaupungissa, jossa Taj Mahal sijaitsee.

 

 

Vicky Christina Barcelona

 

Ikäraja: K12
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo ja Paramount+


Komediaelokuvassa nuoret amerikkalaiset Vicky ja Cristina viettävät kesälomaa Barcelonassa. Vicky on fiksu nainen, kihloissa ja Cristina puolestaan seikkailunhaluinen ja railakas. He tutustuvat paikalliseen taitelijaan Juan Antonioon, joka ihastuu molempiin naisiin vaikka onkin vielä rakastunut myös entiseen vaimoonsa Mariaan. Elokuva on palkittu yhdellä Oscarilla ja Golden Globe -palkinnolla. Mikäli mielesi kaipaa Espanjaan ja Barcelonan kaduille , on tämä leffa varsin hyvä valinta. Kuvauspaikkoina vilahtavat niin Sagrada Familia, Casa Milàn kattotasanteet kuin Hotel De La Reconquista Oviedossa.

 

 

Mitä leffoja itse suosittelet matkakuumeen ensioireisiin tai missä leffassa on mielestäsi erityisen houkuttelevat maisemat? 

 

Lue myös nämä sarja- ja sovellusvinkit:

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/10-elokuvaa-matkakuumeeseen/ba-p/199185
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderaattori, jonka voit bongata myös muualta somesta. Pohjoismaisten sarjojen suurkuluttaja ja suoratoistopalveluiden suuri fani.