Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 816 custom-general.kudos
  • 1106 custom-general.replies
  • 75 custom-general.solutions

Brad Pitt – Mr. Handsome, karismaattinen näyttelijälahjakkuus

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Brad Pitt "Fury"-elokuvan ensi-illassa 2014Brad Pitt "Fury"-elokuvan ensi-illassa 2014

Edellinen näyttelijäspesiaalimme keskittyi intialaistaustaisen Dev Patelin tuotantoon. Tällä kertaa hypätään rapakon taakse ja vuorossa on kaikkien tuntema näyttelijä ja palkittu elokuvatuottaja William Bradley ”Brad” Pitt.

 

Babtistiperheen esikoinen


Brad syntyi joulukuun 18. päivä 1963 Shawneessa, Oklahomassa baptistiperheen vanhimmaksi lapseksi, mutta vietti suurimman osan lapsuudestaan Missourissa. Isä William omisti rekkakuljetusyhtiön ja äiti Jane oli puheterapeutti. Perheeseen kuului lisäksi kaksi nuorempaa sisarusta, Douglas ja Julie. Jo lapsena Brad herätti ihastusta kotikirkossaan, koska hänen kasvonsa olivat esiintyessä niin ilmeikkäät. Lukiossa Brad harrasti urheilua ja musiikkia ja oli kaveripiirissä, erityisesti tyttöjen keskuudessa todella suosittu. Lukion jälkeen Brad alkoi opiskella journalismia Missourin yliopistossa, mutta haaveet näyttelijän urasta houkuttelivat ja niinpä hän keskeytti opintonsa ja muutti Los Angelesiin.

 

Urakehitys pikaruokaketjun maskottikanasta Hollywoodin parrasvaloihin


Näyttelijäopintojensa alkuvaiheessa Brad teki sekalaisia töitä pikaruokaketjuissa. Hän onnistui saamaan itselleen agentin ja sen jälkeen saikin pari pientä roolia televiosarjoissa Dallas ja Another World. Hänen ensimmäinen teatterielokuvansa oli mustan huumorin värittämä Cutting Class vuonna 1989. Varsinaisen läpimurron Brad teki elokuvassa Thelma ja Louise, jossa hän näytteli renttua liftaripoikaa. Sen jälkeen hänet nähtiin yhä useammassa leffassa, kuten esim. True Romance, Veren Vangit ja Seitsemän. Läpimurron jälkeen ovet avautuivat yhä isompiin rooleihin ja Oscar-ehdokkuuksiin. Pittin uusimmat roolit ovat Quentin Tarantinon ohjaamassa elokuvassa Once Upon a Time in Hollywood sekä vuoden 2019 parhaaksi sci-fi-elokuvaksi tituleeratussa Ad Astrassa.

 

Vaikka Brad Pittin matka yhdeksi tunnetuimmaksi näyttelijäksi on ollut vertaansa vailla, ei hänen uransa silti ole vielä ehkä kaikkien kriitikoiden mielestä täydellinen. Pittiltä puuttuu nimittäin vielä henkilökohtainen, parhaan näyttelijän Oscar-palkinto. Itse hän on kommentoinut tämän himoitun palkinnon saamista seuraavasti: ”Minulla on sellainen tunne, että kun oma vuoro tulee, se on hurjan hauskaa, ja kun jonkun toisen vuoro tulee, se on yleensä joku tuttu, joten se on hurjan hauskaa silti”. Golden Globe -palkinto hänellä sen sijaan on elokuvasta 12 apinaa. 

 

Värikäs yksityiselämä


Näyttelijälahjojensa ja karismaattisen ulkonäönsä lisäksi Pitt on tunnettu myös avioliitoistaan Jennifer Anistonin ja Angelina Jolien kanssa. Lisäksi hän on seurustellut mm. Sinittan, Gwyneth Paltrow’n, Juliette Lewisin ja Charlize Theronin kanssa. Avioliitot ovat päätyneet eroon ja miehen tekemisiä on retosteltu lehtien palstoilla melko avoimesti. Elämä ei ole ollut pelkkää parrasvaloa vaan siihen on mahtunut myös kipeitä eroja, huoltajuuskiistoja, alkoholia, pilven polttoa ja vihanhallintaongelmia. Nämä ongelmat lienevät kuitenkin takanapäin ja nyt saammekin nauttia elokuvatettareissa pyörivästä uutuusleffasta Ad Astrassa, jossa Brad Pittin on sanottu olevan parhaimmillaan.

 

 

Brad Pittin monet roolit

 

Brad on ehtinyt tehdä urallaan kymmeniä elokuvia. Tässä listassa on osa leffoista, jotka ovat katsottavissa Telia TV -vuokraamon kautta.  


Benjamin Buttonin uskomaton elämä (2008)

 

David Fincherin ohjaama elokuva perustuu samannimiseen novelliin vuodelta 1922. Päähenkilö Benjamin Button syntyy vanhana miehenä. Hän näyttää syntyessään siis vanhalta, jolla on vanhuksen fysiikka. Vuosien kuluessa hän ikääntyy takaperin ja muuttuu nuoreksi mieheksi. Noin 12-vuotiaana mutta ulkoisesti vanhuksena hän tapaa nuoren tytön nimeltä Daisy ja heidän välilleen syntyy vuosia kestävä ihmissuhde. Kuinka suhde voi kestää kun pari kasvaa kirjaimellisesti erilleen? Elokuva kestää lähes kolme tuntia mutta kuvaus on todella kaunista ja tarina mukaansa tempaava, joten aika kuluu kuin siivillä. Elokuva palkittiin vuonna 2008 Oscar-palkinnolla lavastuksesta, erikoistehosteista ja maskeerauksesta.

 

 

 

Fight Club (1999)

 

Fight Club on myös Davind Fincherin ohjaama elokuva ja se perustuu Chuck Palahniukin samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo miehestä joka kärsii unettomuudesta. Hän huomaa saavansa nukuttua kuunneltuaan muiden ongelmia ja tästä syystä hän ilmottautuukin erilaisiin tukiryhmiin. Liikematkallaan hän tapaa varsin erikoisen persoonan, Tylerin (Brad Pitt). Sattuu onnettomuus ja päähenkilön asunto palaa. Hän muuttaa Tylerin luo ja yhdessä he alkavat pitämään tappelukerhoja. Elokuva sai Oscar-ehdokkuuden parhaista äänitehosteista ja onkin yksi aikamme legendaarisista elokuvista. Fight Club on Internet Movie Databasen 25 parhaan elokuvan joukossa.


 

 

12 Years a Slave (2013) 

 

12 Years a Slave on Steve McQueenin ohjaama elokuva ja se perustuu Solomon Northupin samannimiseen omaelämänkertaan. Tarina sijoittuu Yhdysvaltoihin 1840-luvulle jossa vapaa afroamerikkalainen mies työskentelee puuseppänä ja viulistina perheensä kanssa New Yorkissa. Kaksi miestä tarjoavat hänelle töitä kahdeksi viikoksi muusikkona mutta he huumaavat miehen ja myyvät hänet orjaksi. Brad Pitt esittää elokuvassa kanadalaista puuseppää, joka vastustaa orjuutta ja henkensä vaarantaen auttaa miestä lähettämään kirjeen kotikaupunkiinsa jotta pääsisi vapaaksi. Elokuva palkittiin kolmella Oscarilla vuonna 2014.

 

 

 

Babel (2006)

 

Babel on meksikolaisen ohjaajan Alejandro González Iñárritun onnettomuus-trilogian päättävä elokuva. Aiemmat osat ovat Amores perros ja 21 grammaa. Tarina itsessään kertoo onnettomuudesta ja sen seurauksista ympäri maailmaa. Babel keskittyy kuvaamaan neljää toisiinsa liittyvää tilannetta ja tapahtumat esitetäänkin tästä syystä epäjärjestyksessä. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Marokkoon, Japaniin ja Meksikoon. Marokkoon sijoitettu tarina kertoo vuohipaimenesta joka ostaa kiväärin pitääkseen sakaalit erossa vuohistaan. Hän antaa kiväärin pojilleen ja lähettää heidät vahtimaan vuohilaumaa. Pojat testaavat asetta ja luoti osuu turistibussiin. Kyydissä oleva amerikkalaisnainen haavoittuu vakavasti ja tapahtuma saa isot mittasuhteet kun ampuminen rinnastetaan terroriteoksi. Brad Pitt esittää Marokkoon sijoittuvassa tarinassa haavoittuneen naisen aviomiestä. Japaniin ja Meksikoon sijoittuvat tapahtumat kertovat puolestaan eri tarinaa jotka kuitenkin linkittyvät jollain tapaa Marokon tapahtumiin. Elokuva oli Oscar-ehdokkaana seitsemässä sarjassa, joista se voitti niistä yhden.


 

 

Fury (2014)

 

Fury on David Ayerin ohjaama toiseen maailmansotaan sijoittuva sotaelokuva. Amerikkalainen panssarivaunumiehistö, johtajanaan kersantti Wardaddy (Brad Pitt) suunnittelee rynnäkköä natsi-Saksaan. Sotatilanne tuo oikeudentajuisesta kersantista esiin karmaisevia piirteitä. Mitä enemmän häntä haavoitetaan, sitä enemmän hän haluaa haavoittaa muita. Miehistölleen hän on kuitenkin varsinainen isähahmo. Kokonaisuutenaan Fury on miehinen, brutaali elokuva joka kuvaa tankkiin suljettujen miesten mielentilaa ja taisteludynamiikkaa.


 

 

Mr. & Mrs. Smith (2005)

 

Ohjaaja Doug Limanin elokuva kertoo keskenään naimisissa olevasta Janesta (Angelina Jolie) ja Johnista (Brad Pitt), jotka ovat tympääntyneet avioliittoonsa. Molemmat ovat valehdelleet toisilleen ammattinsa ja kumpikaan heistä ei tiedä toisistaan sitä, että todellisuudessa kumppani on palkkamurhaaja kilpailevassa yrityksessä. Puolison ammatti alkaa paljastua molemmille kun heidät palkataan tappamaan toisensa. Vaikka elokuvaa ei välttämättä muisteta juonensa puolesta, se muistetaan siitä että Angelina Jolien ja Brad Pittin suhde sai alkunsa nimenomaan tämän elokuvan kulisseissa.

 
Lue lisää:

 

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta