Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63200
Kirjoituksia 172499

By the order of the Peaky Blinders – 5. kausi on nurkan takanaHighlighted
Ex-telialainen
Rekisteröitynyt: ‎03-06-2019
Kirjoituksia: 70
1/2

By the order of the Peaky Blinders – 5. kausi on nurkan takana

Peaky Blinders (season 5) C Morella 5.9. alkaen.Peaky Blinders (season 5) C Morella 5.9. alkaen.

Melkein kaksi tuskaista vuotta sitä sai odottaa, mutta birminghamilaiset gansterit ovat palaamassa Peaky Blindersin viidennen kauden jaksoin C Morelle! Uusi kausi sai ensiesityksensä Briteissä 25. elokuuta, ja ensimmäinen jakso ilmestyy C More -palveluun muutaman päivän jälkijunassa 5.9. alkaen. Peaky Blinders on kerännyt ylistystä muun muassa huikealla näyttelijäkaartillaan (mm. Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson, Adrien Brody ja Tom Hardy).

Peaky Blinders on loppuun asti hiottu laatusarja

 

Shelby Peaky Blinders Season 5.jpg

 

Steven Knightin luoma sarja on saanut suitsutusta hienosta aikakautensa kuvauksesta sekä päähenkilöiden roolituksesta ja tarinoista.

 

Vuonna 2013 alkanut sarja on saanut IMDb:ssä arvostelut 8,8/10, joka on nostanut sarjan rankingin sijalle 58. Taakse on jäänyt muun muassa HBO:n jättisatsaus Westworld sekä 2000-luvun alkupuolen suosikki Mullan alla (Six Feet Under). Yksikään sarjan neljän kauden jaksoista (24 kpl) ei ole saanut arvosanaksi alle kahdeksaa. Se jos jokin on erinomaisen sarjan merkki, koska useammat huippusarjat ovat kokeneet yksittäisiä mahalaskuja arvioissaan. Sarjan yhdellä kaudella on vain kuusi jaksoa, joten vuosien odottelu on nopeasti taas ohi. 

 

Sarja on kerännyt yhteensä 30 eri palkintoehdokkuutta, joista on voittanut puolet. Voittoihin kuuluu muun muassa Parhaan draamasarjan palkinto arvostetussa BAFTA-gaalassa (brittiläisten Emmat). Sarjaa esitetäänkin jatkossa ansaitusti suurimmalla brittikanavalla BBC Onella aiemman BBC2:n sijaan.

Birminghamin gangsteriklaani

 

Vaikka sarja on täysin fiktiivinen, se perustuu löyhästi samannimiseen rikolliseen nuorisojengiin, joka toimi Englannissa 1890-1910-luvuilla. Sarjassa kuvataan muutenkin todellisia henkilöitä ja tapahtumia, vaikka keskeiset hahmot ja juoni on fiktiota. Sarja sijoittuu ensimmäisellä kaudella vuoden 1919 Birminghamiin, jossa toimii rikollinen gangsteriklaani johtajanaan Thomas ”Tommy” Shelby (Cillian Murphy).

 

Klaanin johtaja on Tommy Shelby (Cillian Murphy).Klaanin johtaja on Tommy Shelby (Cillian Murphy).

Sarjan esittämät Blindersit ovat tunnettuja hatuistaan, joiden lipan alla on terävä partaveitsi, joka tuleekin etenkin ensimmäisellä kaudella tutuksi tappeluissa. Klaani rakentuu perheestä, johon kuuluu Tommyn sisarukset Arthur, Jon ja Ada sekä Tommyn täti Polly. Tarina keskittyykin Shelbyn perheen ympärille, johon liittyy ja josta poistuu henkilöitä kausien edetessä.

 

Ensimmäinen maailmansota on muuttanut klaanin miehiä, jotka sotkeutuvat eri kausilla ongelmiin muun muassa poliisin, venäläisten ja italialaisen mafian kanssa teollisen vallankumouksen keskellä. Shelbyt laajentavat rikollistoimintaansa Birminghamista Lontooseen ja eksyy Tommy neljännen kauden lopussa myös poliittisiin ympyröihin. Odotettavissa on siis mehukkaita käänteitä.

 

Tommyn veli Arthur (Paul Anderson) hoitaa klaanin likaisia töitä.Tommyn veli Arthur (Paul Anderson) hoitaa klaanin likaisia töitä.

Odotuksia ja spekulaatiota

 

Huom! Älä lue  pidemmälle, jos et ole vielä katsonut sarjan aiempia tuotantokausia.

 

Sarjan luoja Knight on suunnitellut sen jatkuvan toisen maailmansodan kynnykselle asti, koska hän haluaa kuvata päähenkilön matkaa ensimmäisen sodan päättymisestä toisen alkamiseen. Knight on sanonut, että haluaa päättää sarjan sotasireenin ääneen Birminghamissa 1939. Tämä tarkoittaa näillä näkymin yhteensä seitsemää kautta, jotka sijoittuvat eri vuosille. Neljäs kausi loppui vuoteen 1926, joten parilla kaudella liikutaan taas seuraavalle vuosikymmenelle. Uusin kausi starttaa mitä ilmeisemmin vuodesta 1929, eli muutama hetki on ehtinyt vierähtää edellisen kauden loppukaneettien jälkeen.

 

Sarjan tulevista käänteistä ollaan oltu hipihiljaa, ja isomman kaavan suunnitelmien lisäksi ei uudeltakaan kaudelta ole juuri tietoa. Viime kausi huipentui välienselvittelyyn italialaisen mafian ja sen johtohahmon Luca Changrettan (Adrien Brody) kanssa. Fanien pettymykseksi sarjan ylistetty sivuhenkilö Alfie Solomons (Tom Hardy) kuoli päätösjaksossa, kun selvisi hänen pettäneen Tommy Shelbyn. Odotettavissa onkin, että kahden huippunäyttelijän tilalle pestataan uutta priimaa. Viime kaudella Tommy aloitti yhteistyön jenkkigangsterin Al Caponen kanssa, joten juonen voi odottaa kytkeytyvän tämän yhteistyön ympärille.

 

Uusi kausi ja uusia näyttelijäkiinnityksiä.Uusi kausi ja uusia näyttelijäkiinnityksiä.

Uusia henkilöitä esittävät ainakin Sam Claflin sekä Anya Taylor-Joy. Claflin saa paljon ruutuaikaa trailerissa, joten hänen hahmonsa on todennäköisesti olennainen osa 5. kauden juonen kulkua. Hän esittää sarjassa Oswald Mosleyta, joka perusti tosielämässä British Union of Fascists -puolueen. Nähtäväksi jää, kuinka todenmukainen Mosley sarjassa nähdään. Politiikkaan lähtevä Tommy saa todennäköisesti Mosleysta poliittisen vastaparin. Taylor-Joy taas vaikuttaa tuovan ihmissuhdedraamaa Shelbyjen klaaniin: hän on kihlautunut Shelby-klaanin uusimman tulokkaan, Pollyn pojan, Michaelin (Finn Cole) kanssa.

 

Uuden kauden traileri lupailee verisiä yhteenottoja ja totuttua draamaa, mutta se ei paljasta mitään isoista juonenkäänteistä etukäteen. On vain odotettava viikko kerrallaan, mitä sarjan uusi kausi tuo tullessaan. Viime kauden shokkikäänteiden jälkeen ei uskalla lyödä vetoa siitä, mitä tulee tapahtumaan ja kuka tulee selviämään sarjan toiseksi viimeiselle kaudelle. Trailerin perusteella ainakin hautajaiset ovat luvassa.

 

Knight kirjoittaa paraikaa seuraavaa kautta, mutta tunnetusti sitä hiotaan kauan, ja kuvauksetkin kestävät jaksomäärään nähden pitkään. Odotus kuitenkin varmasti palkitaan jatkossakin.

 

 

Lue lisää

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎26-09-2018
Kirjoituksia: 342
2/2

Vs: By the order of the Peaky Blinders – 5. kausi on nurkan takana

Täytyy kyllä nyt tulla hehkuttamaan, että alotin tämän sarjan vasta nyt viime viikolla ja oon koukussa! Huhhuh. Niin hienosti vangittu katsojan mielenkiinto ja sarjan koukku on niin huomaamaton, ettet edes tajua mistä koukuttuminen johtuu ja mikä sarjassa oikeastaan edes viehättää.

 

Ehdottomasti suosittelen katsomaan!

0 tykkäystä