Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 163 custom-general.kudos
  • 349 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Ema & Blood Quantum - elokuvateattereiden uutuudet Telia TV vuokraamossa

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ema.png

 

Elokuvateatterit pysyvät vielä toistaiseksi suljettuina ja siksipä tarjoilemme uutuuksia kotiisi. Toukokuun valkokangaselokuvat ovat Ema sekä Blood Quantum, ja löydät ne  Telia TV vuokraamon uutuuksista hintaan 10€ per leffa. 

 

Antoisia kotiteatterihetkiä!

 

Ema

 

Genre: draama

Kesto: 107 minuuttia

Ikäraja: 16

 

Tämä chileläinen elokuva kertoo nuoresta kiihkeämielisestä nykytanssija Emasta (Mariana Di Girolamo) ja tämän 12 vuotta vanhemmasta koreografipuolisosta Gastónista (Gael García Bernal). He ovat aikanaan adoptoineet lapsen ja sittemmin joutuneet luopumaan hänestä tämän haastavan käytöksen vuoksi. Keräsikö poika huomiota erikoisilla ja hengenvaarallisilla tempauksillaan? Aiheuttiko käytöksen kotiolot? Kasvuolosuhteet eivät välttämättä olleet kaikista ideaaleimmat, mutta se jää lähinnä arvailujen varaan elokuvan alkaessa siitä, kun poika on jo poissa Eman ja Gastónin elämästä. Parin elämä ammottaa tyhjyyttään, ja tyhjyyden he koittavat täyttää jopa epätoivoisin keinoin. 

 

Pariskunnan välejä rassaa pojasta luopuminen ja se, ettei Ema saa mieheltään biologista lasta. He satuttavat toisiaan raastavilla sanoilla ja sitäkin raastavimmilla teoilla, mutta eivät tunnu silti pääsevän toisistaan eroon Eman vireille laittamasta avioerosta huolimatta. Erityisesti Eman sanansäilä lentää ja lisäksi hän tuntuu häviävän elämästään yöelämän virtaan.  

 

Elokuva on täynnä väriä, intohimoa, reggeaton-musiikkia ja näyttäviä tanssiesityksiä. Sen loppua kohden tiivistyvä ja kaiken päätteessä yllättäväkin tarinan yhteennivoutuminen on varsin ajatuksia herättävä. Missä kulkee moraalisesti oikean ja hyväksyttävän raja? Ohjaaja Pablo Larráinin käsissä reiluun puoleentoista tuntiin on saatu taiteellisesti rakennettua yllätyksellisen juonen ja tanssikulttuurin ympärille riipaiseva sekä perusnormeja rikkova tarina ihmiselämästä.

 

Blood Quantum

 

Genre: kauhu
Kesto: 96 minuuttia
Ikäraja: 16
 
Jeff Barnabyn käsikirjoittama ja ohjaama Blood Quantum on zombielokuva, jossa tulet näkemään intensiivistä veristä kauhua synkissä tunnelmissa. Zombielokuvat ovat kauhuelokuvien rakastettu alalaji, josta luulisi kaikkien variaatioiden olevan jo läpi koluttuja. Ohjaaja-käsikirjoittaja tuo kuitenkin mielenkiintoisen asettelun elokuvaan, joka hamuaa Barnabyksen omia sukujuuria Kanadan Mi'kmaq-alkuperäiskansasta.
 
Eletään vuotta 1981 ja koko ihmiskunnan olemassa olon on vaarantunut virus, joka herättää kuolleet nälkäisinä ja verenhimoisina. Koillis-Kanadassa sijaitsee eristetty reservaatti, jossa asuu Mi'kmaq-alkuperäiskansaa. Red Crow:ksi nimetyn reservaatin asukkaat huomaavat olevansa immuuneja maailmaa riivaavalle taudille. Saastuneista lähikaupungeista pakenee ihmisiä pyrkien sisään eristettyyn reservaattiin turvapaikan toivossa. Yhteisön on tehtävä vaikeita päätöksiä päästääkö ulkopuolisia sisälle eristyksissä olleeseen yhteisöön, samalla vaarantaen heidän heimon ja jopa ihmiskunnan kohtalon.
 
Elokuvan keskiössä nähdään perhe, johon kuuluu tarkka ja vaativa isä Traylor (Michael Greyeyes), äiti Joss (Elle-Máijá Tailfeathers), heidän poika Joseph (Forrest Goodluck), isoisä Gisigu (Stonehorse Lone Goeman) ja kuumapäinen Josephin velipuoli Lysol (Kiowa Gordon). Joseph on parisuhteessa valkoisen tytön Charlien (Olivia Scriven) kanssa, joka odottaa lasta. Perheen pää Traylor tekee parhaansa niin isänä kuin reservin seriffinä suojellakseen perhettään sekä yhteisöä.
 
Mielenkiintoinen seikka, ehkä tavanomaisesta zombielokuvasta poiketen on, että elokuvaa voi ajatella myös sosiaalipoliittisesti kantaaottavana. Elokuva asettaa alkuperäiskansan paitsi sankareiksi myös ihmiskunnan pelastajiksi. Blood Quantum on kuitenkin ennen kaikkea näyttävän verinen ja hyvin tehty kauhuelokuva, joka jokaisen apokalyptisten elokuvien fanin täytyy nähdä.
 

 

 

Lue myös näistä elokuvauutuuksista:

 

Yhteisön moderaattori
0 vastausta