Esittelyssä jännittävä sotaelokuva Taistelulähetit-1917

  • 3 August 2021
  • 0 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14


 


Vuonna 2019 julkaistu Taistelulähetit-1917 on uniikista kuvaustavastaan kuuluisaksi tullut sotaelokuva. Elokuva on saatu vaikuttamaan siltä, kuin se olisi kuvattu kerralla alusta loppuun. Elokuva on katsottavissa C morella.


 


 


Taistelulähetit-1917


 


Ikäraja:  16 vuotta


Kesto:   1h 53min 


Genre:   Draama


IMDb:     8.3


 


 


Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Viesti on eversti Mackenzielle Devonshiren rykmentin toisesta pataljoonasta. Hän aikoo seuraavana aamuna aloittaa hyökkäyksen, koska Saksan armeija vaikuttaa olevan vetäytymässä, mutta se onkin ansa. Hyökkäys vaarantaisi 1600 sotilaan elämän, mukaan lukien Blaken veljen Josephin.


 


Taistelulähetit-1917 -elokuvan on ohjannut Sam Mendes, joka myös kirjoitti käsikirjoituksen yhdessä Krysty Wilson-Cairnsin kanssa. Sam Mendesin aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat muun muassa Oscar-palkitut elokuvat Skyfall, Spectre ja American Beauty.


 


Elokuva näyttää siltä kuin se olisi kuvattu saumattomasti yhdellä yhtäjaksoisella otoksella: kamera ei jätä päähenkilöitään hetkeksikään. Pysäyttämätön otos ja kameran pysytteleminen lähettikaksikko Schofieldin ja Blaken kannoilla herkeämättä on efektinä tuttu konsolimaailman räiskintä­peleistä, mutta Mendes saa korostettua sodan tunteet ja sen rujot puolet loistavasti tämän avulla. Elokuva voittikin kolme Oscaria kuvauksesta, erikoistehosteista ja äänimiksauksesta. Itse pidin ehdottomasti elokuvan tunnelmasta ja tunteesta, kuin olisit päähenkilöiden matkassa mukana itse. Oma arvosanani elokuvasta on 8.5/10. Taistelulähetit-1917 on täynnä arvaamattomia käänteitä ja saa elokuvan vajaan kahden tunnin keston tuntumaan lyhyeltä ajalta. Elokuva sopii erityisesti sotaelokuvista pitäville, mutta se viihdyttää varmasti myös sellaista katsojaakin, joka ei yleensä välitä hirveästi sotaelokuvista.


 


Elokuvan trailerin voit katsoa alta!


 



 


 


Mitä mieltä sinä olit elokuvasta? Kurkkaa Liittymäasiakkaidemme edut C More -suoratoistopalveluun!


 


Lue myös


 



 


 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa