Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

C_More-F1-800x530_1 (1).jpg


Koronavirus aiheuttaa muutoksia Formula 1 kauteen ja Australian Melbournen osakilpailu on peruttu kokonaan. Bahrainin, Vietnamin ja Kiinan GP:t on siirretty myöhäisempään ajankohtaan, mutta uusia ajankohtia ei ole vielä ilmoitettu. Nähtäväksi jää, vaikuttaako koronavirus vielä laajemmin ajoihin ja joudutaanko muitakin kilpailuja perumaan tai siirtämään.

 

F1 aikataulut.jpg

 

Tutut ennakkosuosikit ja kimi räikkönen pistejahtiin

 

Tallien ja kuljettajien osalta ei ole isoja liikkeitä nähty viime kauteen verrattuna. Samat tallit jatkavat mukana, mutta ainoastaan Toro Rosson nimi on vaihtunut AlphaTauriksi. Uutena kuljettajana sarjaan ponnistaa miljardöörin poika Nicholas Latifi, joka liittyi Williamsin leiriin. Latifi korvaa Williamsilla Robert Kubican, joka lopetti F1 -uransa viime kauden päätteeksi. Myös saksalainen Nico Hulkenberg jäi ilman sopimusta, kun Esteban Ocon palasi F1 -sarjaan ja nappasi paikan Renaultin kilpakuljettajana.


Suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtee tuttuun tapaan Lewis Hamilton. Britti on jo peräti kuusinkertainen maailmanmestari, mutta toistaiseksi mikään ei osoita siihen suuntaan, että voitonhalu ja palo Formula 1 kisoja kohtaan olisi hiipumassa. Mercedes tulee olemaan tälläkin kaudella äärettömän vahva ja luotettava tiimi, joka tarjoaa kuljettajilleen kilpailukykyisen kaluston jokaiseen kilpailuun.


Toistaiseksi Valtteri Bottas on jäänyt melko tylysti kakkoskuskin rooliin mestari Hamiltonin aisaparina, mutta olisiko nyt se kausi kun suomalainen pääsisi toden teolla näyttämään kykynsä? Formula 1 -sarja ja Mercedes tiimi on nyt Bottakselle täydellisen tuttuja, joten nyt on se hetki kun pitää laittaa lappu lattiaan ja lyödä todellinen haaste Hamiltonille. Viime kaudella jo näimme Valtterilta parhaimmillaan aivan mestarillisia suorituksia, joten nyt sama suoritustaso läpi tämän kauden, niin hyvä tulee.

 

Mercedes kaksikon takaa löytyy haastajan roolista viime kaudeltakin tuttu Ferrari kaksikko Sebastian Vettel ja Charles Leclerc. Nuori Leclerc esitti hienoja otteita viime kaudella ja laittoi jopa tallikaverinsa nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin köysiin. Nähtäväksi jää pystyykö Sebastian Vettel ponnistamaan uudella innolla alkavaan kauteen vai jatkuuko viime kaudesta tuttu ailahtelu, alokasmaiset virheet ja tiimille kiukuttelu edelleen. Leclerciltä tullaan varmasti näkemään edelleen hienoja otteita ja tähtäimenä on tietenkin viime kauden pistetilaston 4. sijan parantaminen.


Yksi potentiaalinen menestyjä löytyy puolestaan RedBullin tallista, kun viime kauden pistetilaston 3. Max Verstappen lähtee taistelemaan menestyksestä. Viime kaudella nähtiin jo loistavia otteita ja nuori tähti pystyi nappaamaan jopa 3 osakilpailuvoittoa. Verstappenin tallikaverina kauteen starttaa Alexander Albon, jolta ei ole toistaiseksi vielä ihmeitä nähty. Viime kauden paras sijoitus oli 4. ja odotusten mukaan tälläkin kaudella rooliksi jää kakkoskuskin ruutu.

 

Kimi Räikköseltä ei ihmeitä odoteta Alfa Romeon ratissa, mutta Jäämies on varmasti toisinaan taistelemassa pistesijoista. Viime kaudella parhaaksi sijoitukseksi jäi 4. sija Brasilian GP:stä. Palkintopallille yltäminen edellyttäisi kärkitallien vahvaa epäonnistumista ja jopa keskeytyksiä, mutta moottoriurheilussahan kaikki on mahdollista. Joka tapauksessa Jäämiehen otteita on viihdyttävää seurata ja toisinaan tiimiradion keskustelut nousevat jopa viraalihiteiksi. Räikkönen tietää jälleen mitä pitää tehdä, joten tiimin pitää vain laittaa pelit parhaaseen mahdolliseen iskuun, niin suomalainen hoitaa loput.

 

Katso kaikki Formula 1 osakilpailut C Moren kanavapaketin kautta. Kaikille Telian kautta C Moren hankkineille tarjotaan myös C Moren suoratoistopalvelu maksutta käyttöön.

 

Lue lisää

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Formula-1-kausi-valmiina-alkamaan-Bottas-hyokkaa/ba-p/201755
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
MMALINEN
Vakiokalustoa ☆☆

Niin jos KORONA  ei estä kisaamista niin kuin nyt näyttää monelle kisalle käyvän .

Tietoa kirjoittajasta
Telialla olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Telia Partion jäsenenä ja täällä Yhteisössä moderaattorina. Vahvasti myös Liigan parissa mukana! :)