Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 816 custom-general.kudos
  • 1106 custom-general.replies
  • 75 custom-general.solutions

Gal Gadot – Miss Israelista Wonder Womaniksi

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Gal Gadot vuonna 2016 San Diegon Comic Con -tapahtumassaGal Gadot vuonna 2016 San Diegon Comic Con -tapahtumassa

 

Gal Gadot syntyi Israelissa, Rosh HaAyin kaupungissa 30. huhtikuuta 1985 perheen esikoislapseksi. Hänen äitinsä työskenteli opettajana ja isä oli insinööri. Myöhemmin perheeseen syntyi sisko, Dana. Vanhempien sukujuuret ovat Puolan, Saksan, Itävallan ja Tsekin juutalaisyhteisöstä. Galin isoisä oli yksi niistä, jotka selvisivät holokaustin ajoista.

 

Gal oli lapsena liikunnallinen ja aktiivinen. Hän onkin äidilleen kiitollinen siitä, että tämä rohkaisi häntä lapsena niin paljon liikkumaan. Televisiota ei katsottu, vaan Gal harrasti monia eri urheilulajeja, esimerkiksi tanssia. Uimaan hän oppi jo neljävuotiaana. Yksi hänen lapsuutensa haaveammateista olikin koreografi.

 

Missikisoista puolustusvoimien kautta valkokankaalle

 

Ollessaan 18 vuotias, Gal Gadot päätti osallistua Miss Israel -kilpailuun ajatellen, että se olisi hauska kokemus. Yllätyksekseen hän voitti kilpailun ja edusti maataan saman vuoden Miss Universum -kisoissa Ecuadorissa. Valinta Miss Israeliksi auttoikin häntä merkittävästi mallin urallaan. Gadot teki mallin töitä Miss Sixtylle, Huaweille, Guccille ja pääsi useiden lehtien kansikuviin, kuten esim. Cosmopolitaniin. Muutamaa hetkeä myöhemmin Gal siirtyi palvelemaan maataan kahdeksi vuodeksi Israelin puolustusvoimiin ja siirtyi sen jälkeen opiskelemaan lakia IDC Herzliyan yliopistoon.

 

Yliopistossa ollessaan ajatus näyttelijän urasta heräsi, kun Gadotia pyydettiin James Bond – Quantum of Solacen kuvauksiin. Roolia ei kuitenkaan tuosta leffasta irronnut, mutta silloin hän tajusi, että näytteleminen olisi paljon mielenkiintoisempaa kuin oikeustieteellisen opinnot. Pian hän pääsikin ensimmäiseen rooliinsa Israelin television TV-sarjaan nimeltä Bubot. Sen jälkeen ovet avautuivat myös valkokankaalle ja ensimmäinen oli Fast and Furious -elokuva vuonna 2009. Omien sanojensa mukaan kokemus puolustusvoimissa auttoi häntä saamaan kyseisen roolin. Tämän jälkeen Gadot näytteli vielä saman elokuvasarjan kolmessa jatko-osassa.

 

Samoihin aikoihin hän sai myös roolin elokuvasta Date Night and Night and Day, sekä näytteli Kevin Costnerin rinnalla Criminal -toimintadraamassa. Muutama vuosi myöhemmin hän sai Warner Brosilta ”elinikäisen” Ihmenaisen roolin, jota hän esitti Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvassa, Wonder Womanissa sekä elokuvassa Justice League. Uusi Wonder Woman 2 on tulossa ensi-iltaan vielä tänä vuonna.

 

Vaikka elokuva-alan huippupystejä, kuten Oscareita tai sen ehdokkuuksia ei Gadotin kohdalle ole vielä tullutkaan, on hänet noteerattu muissa palkintogaaloissa erityisesti Wonder Womanin roolisuorituksistaan.

 

Gal Gadot on naimisissa liikemies Yaron Versanon kanssa. Pari avioitui vuonna 2008 ja heillä on kaksi tytärtä, joille Gal haluaakin olla erinomainen roolimalli. Hän on ylpeä israelilaisuudestaan ja juutalaisesta taustastaan ja haluaa, että ihmisillä olisi mahdollisimman hyvä käsitys Israelista.

 

Heille, jotka kadehtivat Gal Gadotin upeaa ulkomuotoa, tässä tähden vinkki: ”I try to eat healthy. But sometimes, though, I eat cheeseburgers. Thats good for the soul. I make sure to balance everything out. I drink tons of water"

 

 

Esittelen alla muutaman elokuvan, joista Gal Gadotin voi bongata. Elokuvat ovat vuokrattavissa joko Telia TV:n vuokraamosta tai katsottavissa C Moren ohjelmakirjaston kautta. 

 

Wonder Woman (2017)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 135 minuuttia
Genre: toiminta, seikkailu

 

Yhdysvaltalainen supersankarielokuva kertoo piilotetun paratiisisaaren prinsessasta – Dianasta (Gal Gadot), joka kasvaa naisista koostuvan soturikansan keskellä. Myös Diana on kehittänyt soturitaitojaan, vaikka hänen kuningataräitinsä yrittääkin kovasti suojella tytärtään. Taistelutaidoista on hyötyä, sillä ensimmäinen maailmansota eksyy vahingossa soturien saarelle. Diana on varma, että kaiken takana on sodan jumala Ares ja hänen velvollisuutensa on lähteä outoon maailmaan ja lopettaa sota tappamalla Ares. Supersankarielokuvat ovat perinteisesti olleet miehistä kertovia tarinoita, joten tämä on erinomaista vaihtelua perinteiseen ”äijäelokuvaan”. Diana on rohkea nainen, joka vähät välittää siitä mitä muut ajattelevat ja tällaista asennetta on mukava katsella kaiken supersankariuden lisäksi.

 

 

 

 

Criminal (2016)

 

Ikäraja: 16
Kesto: 113 minuuttia
Genre: draama

 

Yhdysvaltalainen tieteis- ja toimintatrilleri kertoo vaarallisesta ja arvaamattomasta Jerico Stewart -nimisestä sosiopaattisesta kuolemaantuomitusta vangista. Tohtori Micah Faranks istuttaa Jericon aivoihin kuolleen CIA:n agentin taidot, salaisuudet ja muistot, jotta hän voi viedä loppuun kuolleen agentin tehtävän löytää Lontoossa oleva salaperäinen hakkeri ”The Dutchman”. Gal Gabot esittää leffassa Jillian Popea, joka on kuolleen agentin vaimo. Leffa ei tuottanut odotetusti ja kriitikoiltakin se on saanut vaihtelevat arvostelut. Elokuva vilisee kuitenkin tunnettuja näyttelijöitä, kuten Kevin Costner ja Tommy Lee Jones, joten näyttelijöiden puolesta suosittelen antamaan elokuvalle mahdollisuuden.

 

 

 

Justice League (2017)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 120 minuuttia
Genre: toiminta, seikkailu

 

Supersankarielokuva pohjautuu DC Comicsin luomaan supersankariryhmään Oikeuden Puolustajat. Elokuvassa Batman yhdistää voimansa Ihmenaisen (Gal Gadot), Salaman, Vesimiehen ja Kuborgin kanssa pelastaakseen planeetan Steppenwolfilta ja parademoneilta. Edellä mainitut yrittävät valloittaa Maan kolmen emolaatikon avulla. Steppenwolfin hyökkäys kuitenkin torjutaan ja emolaatikot kätketään. Nykymaailmassa ihmiskunta suree Teräsmiehen kuolemaa ja ihmisten tunteman pelon aistinut Steppenwolf aikoo yrittää uudelleen maan valtaamista saadakseen mestari Darkseidin luottamuksen takaisin. Teräsmies herätetään yhden emolaatikon avulla henkiin, mutta tämä kärsii kuitenkin osittaisesta muistinmenetyksestä eikä pysty olla täysin avuksi taistelussa. Elokuva on saanut paljon kritiikkiä osakseen, mutta supersankarileffojen ystäville tämä on ehdoton katsottava kaikesta huolimatta.

 

 

 

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 151 minuuttia
Genre: toiminta, seikkailu

 

Kuten nimestä voi päätellä, on kyseessä supersankarielokuva, jonka päähenkilöinä ovat Batman ja Teräsmies. Kyseessä on ensimmäinen näytelty elokuva, jossa nämä hahmot esiintyvät yhtä aikaa. Tapahtumat sijoittuvat Man of Steel -elokuvassa tapahtuneeseen Metropolisin tuhon jälkimaininkeihin. Gotham Cityssä asuva miljonääri kehittää aseen avaruudesta saapunutta superolentoa vastaan. Omien kokemuksiensa pohjalta hän päättelee, että jos Superman pystyy tuhoamaan maailman, niin myös tulee tapahtumaan. Batmanin ja Supermanin taistellessa toistensa kanssa, uusi uhka ilmaantuu pian ja saattaa ihmiskunnan suurempaan vaaraan kuin koskaan aiemmin. Gal Gadot näyttelee leffassa Diana Princeä, antiikkiesineiden asiantuntijaa, joka paljastuukin metaihmiseksi. Melkein kaksi tuntia kestävästä leffasta saa supersankariannoksen hetkeksi ladattua.

 

 

 

Fast and Furious (2009)

 

Ikäraja: 16
Kesto: 107 minuuttia
Genre: toiminta

 

Yhdysvaltalainen toimintaelokuvasarja Fast and Furious koostuu tällä hetkellä kahdeksasta varsinaisesta elokuvasta sekä yhdestä Spin-Off -leffasta. Hurjapäät-elokuvasarjan neljännessä osassa Dom Toretto ja Brian O’Conner kohtaavat jälleen. Heidän on unohdettava keskinäinen vihanpitonsa ja luotettava toisiinsa, jotta onnistuisivat nappaamaan yhdessä ison huumeliigan pomon. Luvassa on vauhtia, hurjastelua, räiskintää ja vaarallisia tilanteita. Gal Gadot näyttelee elokuvassa Giselaa, joka neuvoo Torettoa heroiinin salakuljetukseen liittyvistä vaaroista Meksikon ja Yhdysvaltojen välisellä rajalla. Fast and Furious on aina uuden leffan ilmestyttyään melkoinen kassamagneetti ja itsekin kuulun niihin, joiden on pakko päästä se näkemään mahdollisimman pian. Jos pidät hienoista autoista, vauhdista ja vaarallisista tilanteista, tämä on juuri sinulle.

 

 

 

Fast and Furious 6 (2013)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 130 minuuttia
Genre: toiminta

 

C Moren suoratoistopalvelun kautta katsottavassa Hurjapäät-elokuvasarjan kuudennessa osassa agentit Luke Hobbs (Dwayne Johnson) sekä hänen parinsa Riley Hicks (Gina Carano) tutkivat hyökkäystä, jonka entinen brittisotilaan joukko on tehnyt Venäjän sotilassaattueeseen. Hobbs pyytää Domilta (Vin Diesel) apua Shaw'n kiinniottamiseen ja näyttää kuvan pitkään kuolleeksi luullusta Domin rakkaasta, Letty Ortizista. Dom ja hänen ryhmänsä suostuvat tehtävään vastineeksi armahduksesta, jonka jälkeen he voisivat palata takaisin kotiinsa Yhdysvaltoihin. Gal Gadot näyttelee aiemman jakson tapaan Giselaa, joka uhraa henkensä pelastaakseen ryhmän jäsenen, Hanin.

 

 

 

Lue myös näistä näyttelijöistä ja ohjaajista:

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta