Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Björnstad.jpg

 

Lokakuu tuo tullessaan kaksi uutta pohjoismaalaisten dekkarien ystäville varmasti mieluista sarjaa. C More esittää uuden kiekkomaailmaan ja Pohjois-Ruotsiin sijoittuvan Björnstadin ja HBO:lta on nähtävissä sarja Top Dog, joka vie katsojansa Tukholmaan mystisen katoamistapauksen jäljille.

 

Björnstad

 

HBO 18.10. alkaen

 

Viisosainen sarja perustuu Fredrik Backmanin Kiekkokaupunki-romaaniin. Kirjasta tuli ilmestyttyään menestys, ja samaa rohkenee siten odottaa myös TV-versiolta. Pienenä, mutta tärkeänä casting-detaljina voitaneen kertoa, että sarjassa nähdään yhdessä pääroolissa suomalainen Tobias Zilliacus

 

Juoni perustuu siihen, että entinen kiekkotähti Peter palaa pelaajauransa päättäneenä maailmalta takaisin kotiseudulleen pieneen ja kuihtuvaan Björnstadin kaupunkiin keskelle pohjoisen metsämaita. Siellä hänellä on tarkoitus rakentaa paikkakunnan junioripelaajista huipputason joukkue ja pitää kaupungin jääkiekkotulevaisuus ja maine turvattuna. Paineet ovat kovat, kun poikien taakaksi jää niin maineen kuin kunnian kiillotus koko kaupungin toivon levätessä heidän harteillaan.

 

Björnstadin juniorijoukkue pääsee välieräotteluihin ja paineet kasaantuvat entisestään. Raskas taakka on lähtökohtana tärkeänä ottelupäivänä tapahtuvalle hirmuteolle, josta yhtä joukkueen pelaajista syytetään. Pienellä paikkakunnalla ja joukkueessa kukaan ei voi välttyä seurauksilta. Syytökset leviävät kulovalkean tavoin, ja tapaus riipii kaupunkia sijoiltaan. Teon kohteeksi joutunut tyttö traumatisoituu eikä mikään enää palaa ennalleen. 

 

Sarja alkaa 18.10. ja ensimmäisenä päivänä siitä julkaistaan kaksi ensimmäistä jaksoa. Siitä eteenpäin tulee katseluun yksi uusi jakso viikottain. Yhteensä jaksoja on viisi, eli saat mukavasti vietettyä kuukauden sarjan parissa. 

 

 

Top Dog

 

C More 7.10. alkaen

 

Tämä C Moren alkuperäissarja perustuu ruotsalaisdekkaristi Jens Lapiduksen vuosina 2014-2017 julkaistuun trilogiaan VIP-huone, Sthml Delete ja Top Dog. Kirjailija itse kutsuu tyylilajiaan nimellä Stockholm noir. Sen voisi olettaa olevan Nordic noirin "alalaji", ja siten Top Dog on pohjoismaisten rikosmysteereiden ystäville varma sarjavalinta syksyyn!

 

Päähenkilöinä nähdään kunnianhimoinen yritysjuristi Emily Jansson (Josefin Asplund) ja vastikään ehdonalaiseen vapautettu entinen rikollinen Teddy Maksumic (Alexej Manvelov).  Asplund on tuttu sellaisista sarjoista kuin Viikingit ja Sanctuary, ja Manvelov puolestaan sarjoista Chernobyl ja Rikostutkija Bergman. Toinen roolihahmoista haluaa ylös, toinen puolestaan ulos. Emily haluaa kivuta urallaan ja turvata siten tulevaisuuttaan, kun taas Teddy haluaa irti rikollisen kahleista ja ulos menneisyyden varjoista. Epäsovinnainen kaksikko päätyy yhteen mysteerisen katoamistapauksen vuoksi. Arvata saattaa, että yhteentörmäyksiltä ei voida välttyä heidän tutkiessaan tapausta. 

 

Ilmestyessään 7.10. katseluun Top Dogista julkaistaan kaksi jaksoa kerralla, ja siitä eteenpäin yksi jakso viikottain. Yhteensä jaksoja on kahdeksan, eli tiedossa on viihdettä yli puoleksitoista kuukaudeksi! Jos Lapiduksen kerronta miellyttää, niin hänen ensimmäinen filmasointinsa Rahalla saa -elokuva (Snabba Cash) vuodelta 2010 löytyy sekin C Moresta.

 

 

Lue myös näistä nordic noir -sarjoista:

 

 

 

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/HBO-ja-C-More-esittaa-uutta-ruotsalaista-draamaa-Bjornstad-amp/ba-p/211741
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.