Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64241
Kirjoituksia 174742

HBO:n uusi minisarja Catherine the GreatHBO:n uusi minisarja Catherine the Great

Moderaattori
Viestejä 280 kpl

HBO:n uusi minisarja Catherine the Great

1/1

HBO:n neliosaisen minisarjan pääosaa esittää Helen Mirren.HBO:n neliosaisen minisarjan pääosaa esittää Helen Mirren.

HBO:n uusi neliosainen minisarja Catherine the Great saa ensi-iltansa 3.10., ja sen kaikki neljä jaksoa ilmestyvät samana päivänä katseluun. Sarja kertoo Venäjän keisarinna Katariina Suuresta, joka hallitsi maataan vuosina 1762-1796, ja jäi historiaan Venäjän suurvalta-ajan merkittävänä ja pisimpään vallassa olleena naishallitsijan, mutta myös varsin värikkään rakkauselämänsä ansiosta.

 

Oscar- ja Emmy-palkittu Helen Mirren esittää pääosaa tässä BAFTA- ja Emmy-palkitun ohjaaja Philip Martinin ohjaamassa draamassa. Martin on tunnettu esimerkiksi The Queen -sarjasta, joka kertoo Britannian hallitsevasta kuningattaresta Elisabet II:sta. Catherine the Greatin on kirjoittanut Nigel William. Yksi hänen tunnetuimmista aiemmista töistään on minisarja Elizabeth I (2005), jonka pääosassa siinäkin on Helen Mirren. 

 

Sarja on kuvattu pääosin Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Kaupunki on viime vuosina noussut kansainvälisten TV-sarjojen suosituksi kuvauspaikaksi, siellä on muun muassa kuvattu HBO:n keväinen Chernobyl-sarjakin. Vilna on hyvinsäilynyt vanha kaupunki, joka huokuu edelleen aitoa entisajan tunnelmaa ja on siten tarjonnut autenttiset puitteet myös Katariina Suuren ajan kuvaamiseen. 

 

 

Sarja vaikuttaa houkuttelevalta ja laadukkaalta tuotannolta, ja uskonkin sen olevan kiinnostava vaihtoehto erityisesti historiaa tunteville ja siitä kiinnostuneille, samoin niille joihin todellisiin tapahtumiin perustuvat tuotannot uppoavat. Itselläni taustalla kirjahyllystä löytyvät Laila Hirvisaaren kirjat Minä, Katariina sekä Me, keisarinna, jotka luettua tämä sarja tuo oman täydennyksensä menneisyyden Pietariin. 

 

Lue myös: