Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

TENET kansikuva.jpg

 

Christopher Nolanin ohjaama ja käsikirjoittama toimintaelokuva TENET saapuu HBO Nordicille katsottavaksi 28. kesäkuuta. TENET on agenttielokuva, joka on yhdistelmä toimintaa, salamyhkäisyyttä ja tieteisfilmien jännittävää tapaa uhmata fysiikan lakeja. Elokuvan pääosissa nähdään John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine sekä Kenneth Branagh.

 

 

TENET

 

Ikäraja: 16 vuotta

Kesto:   2h 30min  

Genre:  Toiminta

IMDb:   7.4/10

 

”Ei aikamatkustusta. Vaan inversio”

 

Tarina joka tempaisee mukaansa

 

TENET kertoo CIA agentista, ”protagonistista”, (John David Washington) joka pääsee mukaan operaatioon Kiovan oopperatalolle. Operaation aikana protagonisti on vaarassa, mutta naamioitu sotilas pelastaa hänet lävistäen käänteisellä luodilla vastapuolen sotilaan. Operaation aikana protagonisti löytää artefaktin ja antaa sen tiiminsä jäsenelle. Vastapuolen palkkasotilaat vangitsevat protagonistin operaation jälkeen. Protagonistia kidutetaan tietojen saamiseksi, mutta hän onnistuu lopulta nielemään itsemurhapillerin ja vajoaa uneen. Pillerin vaikutuksen loppuessa hän kuitenkin herää ja huomaa tulleensa pelastetuksi TENET -nimisen organisaation toimesta. Selviää, että itsemurhapilleri oli luottamustesti häntä varten. Organisaatio kertoo protagonistille artefaktin kadonneen Kiovan operaation aikana, jonka johdosta TENET -organisaatio palkkaa protagonistin saadakseen artefaktin takaisin. Protagonisti tapaa Neilin (Robert Pattinson) hänen CIA-kontaktinsa kautta pyytääkseen tältä apua tehtävän kanssa. Neilin kanssa he lähtevät selvittämään käänteisten luotien alkuperää Mumbaihin. Tästä alkaa protagonistin matka kansainvälisen vakoilun hämärämaailmaan tehtävässä, joka etenee jossakin todellisen ajan ulkopuolella.

 

 

Monimutkainen tarina palkitsee katsojansa

 

TENET on äärimmäisen pitkistä toimintakohtauksista koostuva scifi-toimintaspektaakkeli, jonka ymmärtäminen edellyttää katsojaa keskittymään elokuvan katsomiseen. Monimutkainen tarina pistää sinut seuraamaan tarkasti jokaista käännettä, jotta pysyt juonessa mukana. Nolan on kuitenkin onnistunut saamaan tämän tuntumaan puuduttavan sijaan palkitsevalta, ja saamaan katsojan janoamaan vihjeitä ja palasia kootakseen tarinan arvoituksen. Elokuva sopii erityisesti sellaisille katsojille, jotka pitävät arvoituksellisista elokuvista. Oma arvosanani elokuvasta on 8,5/10. Mielenkiintoinen ja mutkikas juoni pitää katsojan kiinnostuksen koko elokuvan ajan. TENET ei aivan yllä Nolanin mestariteoksen Inceptionin tasolle, mutta on silti ehdottomasti yksi parhaista vuonna 2020 julkaistuista elokuvista.

 

 

 

 

Mitä mieltä sinä olit TENET elokuvasta?

 

Saat nyt HBO Nordicin kahdeksi viikoksi maksutta kokeiluun! HBO Nordic on katsottavissa Telia TV -digiboksilla tai Telia TV sovelluksella.

 

 

Lue myös

 

 

 

 
SakuMik
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Huippusuosittu-toimintatrilleri-TENET-saapuu-HBO-Nordicille/ba-p/225341
Linkki kopioitu