Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Movie.jpg

 

 

Tuntuuko, että olet kahlannut suoratoistopalvelut läpi, ja elokuvailtojen katsottava alkaa loppua? C More on täynnä laatuelokuvia, ja uutuuksia tippuu valikoimaan tiuhaa tahtia. Suoratoistopalvelun valikoima on niin suuri, että sen selailu ei välttämättä tunnu houkuttelevalta ajatukselta - helpompaa on laittaa valmiiksi päätetty leffa suoraan pyörimään. Keräsimme avuksesi kiinnostavimmat leffat, jotka C More on lisännyt valikoimaansa kesän aikana. Mukana on niin uutuuksia, kuin vanhempiakin teoksia. Etsi siis listalta lempparisi, ja leffailtasi voi alkaa!

 

 

Inception

 

Ikäraja: K12

Kesto: 2h 22min

Genre: Toiminta, Scifi, Trilleri

 

Inception on melkoisen tunnettuuden saavuttanut must-see elokuva. Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama toimintatrilleri on arvosteltu korkealle maailmanlaajuisesti, eikä syyttä. Inceptionin tarina kietoutuu unien ja alitajunnan ympärille. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) ja hänen tiiminsä pystyy varastamaan muuten saavuttamattomissa olevia tietoja siirtymällä ihmisten alitajuntaan heidän uniensa kautta. Elokuva seuraa monimutkaista tarinaa, jossa liikutaan usean ihmisen yhdessä kokeman unen sisällä. Lopputulos on erittäin mielenkiintoinen, keskittymistä vaativa elokuva, joka saa aivot solmuun.

 

Inceptionin kiinnostavuus ulottuu toteutuksesta myös sen taustaan. Nolan hautoi ideaa elokuvasta yhdeksästä kymmeneen vuotta. Tarina muuttui matkan varrella melko paljon, ja pääsi toteutukseen Nolanin ohjaaman The Dark Knightin saavuttaman huippusuosion jälkeen. Inception seurasikin perässä, ja monet kriitikot ovat kehuneet sitä yhdeksi vuoden 2010 parhaista elokuvista. Oman kokemukseni mukaan katselukokemus ei ainakaan huonone, vaikka elokuvan katsoisikin toista kertaa. Tämä suositus voikin toimia myös muistutuksena Inceptionin olemassaolosta. Valitse leffailtaasi Inception, jos olet valmis pienelle aivojumpalle ja hyvälle tarinalle. 

 

 

 

The Last Black Man in San Franscisco

 

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 56min

Genre: Draama

 

The Last Black Man in San Francisco on ylistetty Joe Talbotin ohjaama draama, jossa seurataan Jimmie Fails nimisen miehen elämää San Franciscon kauniissa maisemissa. Elokuva perustuu osittain Failsin oikeaan elämään. Tässä lieneekin syy sille, että päähenkilö kantaa tätä esittävän näyttelijän nimeä. Jimmien unelma on ostaa takaisin isoisänsä vuonna 1946 rakentama talo. Tarina pyörii talon ja sen luoman, sukuun liittyvän symboliikan ympärillä. Tärkeänä teemana on myös ystävyys Jimmien ja hänen päivittäisessä elämässään mukana olevan Montin välillä.

 

The Last Black Man in San Francisco sai julkaisuvuonnaan 2019 hurjan positiivisen vastaanoton. Erityismainintoja elokuva sai kerronnastaan, sekä vaikuttavista, ennalta-arvaamattomista kohtauksistaan. Valitse The Last Black Man in San Francisco, jos haluat katselukokemuksen, joka nostattaa mielialaa ja herkistää.

 

 

 

Diana

 

Kesto: 1h 13min

Genre: Dokumentit

 

DIANA (A Definitive Portrait Of The Princess) on edesmenneen prinsessa Dianan muistoksi tuotettu juhladokumentti. Se tarjoaa katsauksen Dianan elämään, joka eteni päiväkodin avustajasta Walesin prinsessaksi. Dokumentissa on mukana paljon arkistomateriaalia, joka yhdessä kameran edessä kerrotun tarinan kanssa auttaa katsojaa eläytymään kertomukseen täysin. Dianan ystävät, kollegat ja henkilökunta pääsevät ääneen, luoden näin selkeämpää kuvaa prinsessan ihmissuhteista. Diana oli eläessään iltapäivälehtien pakkomielle, jonka yksityiselämä joutui monesti lehtien puitavaksi. Ohjaaja Jemma Chisnallin tarkoitus olikin valottaa kulissia, ja kuvata mahdollisimman todenmukaisesti ikonisen Dianan monitahoista elämää ja ihmissuhteita.

 

Dokumentti julkaistiin maailmanlaajuisesti 1.7.2021 Dianan muistoa kunnioittaen. Auto-onnettomuudessa vain 36-vuotiaana kuollut Diana olisi täyttänyt tuolloin 60 vuotta. Jos olet kiinnostunut Britannian hovin kuvioista ja dokumentit ovat mieleesi, on DIANA sinulle sopiva valinta.

 

 

The Goldfinch

 

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 23min

Genre: Draama

 

The Goldfinch on John Crowleyn ohjaama, Donna Tarttin samannimiseen romaaniin perustuva draamaelokuva. Elokuva kertoo Theosta, jonka äiti menehtyy museoon tehdyssä pommi-iskussa Theon ollessa vain 13-vuotias. Pommi-iskun jälkitohinassa Theo varastaa paniikin vallassa museosta mukaansa The Goldfinch -nimisen taulun. Varastettu taulu kulkee Theon mukana läpi hänen elämänsä, jota värittää tragedia äidin kuolemasta.

 

The Goldfinch oli kirjana erittäin rakastettu, ja sen tuominen valkokankaille sai yleisön innostumaan. Kriitikot ja kirjan fanit ovat kuitenkin antaneet elokuvalle vaihtelevia arvosteluja. Tämä ei ole harvinaista - usein kirjoista tehdyillä elokuvilla tapahtuu sama. Yleisesti yleisö piti kuitenkin elokuvataidetta, tarinaa ja henkilöhahmoja onnistuneina ja kokonaisuutta kauniina. Elokuvan näyttelijäkaartissa on myös paljon mielenkiintoisia nimiä, kuten Ansel Elgort, Sarah Paulson ja Nicole Kidman. Valitse The Goldfinch, mikäli kaipaat draamaa, joka koskettaa.

 

TheGoldfinch.jpg

 

 

Se: Toinen luku

 

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 42min

Genre: Kauhu

 

Maailmankuulun kauhukirjailija Stephen Kingin Se (englanniksi It) on huippumenestyksen saavuttanut kauhutarina. Tarina päätyi valkokankaille alun perin vuonna 1990 ja vuonna 2017 siitä tehtiin päivitetty versio Andy Muschiettin ohjaamana. Se: Toinen luku onkin jatkoa tälle huippusuosion saavuttaneelle uudelle versiolle. Elokuvan pääantagonistina, Pennywisena nähdään Bill Skarsgård.

 

Toinen osa sijoittuu aikaan 27 vuotta edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen, vuoteen 2016. Ensimmäisen osan lapsijoukko on kasvanut aikuisiksi. Kuullessaan lasten katoamisesta vanhassa kotikylässään, porukka kokoontuu jälleen kohtaamaan suurimmat pelkonsa, koska he uskovat Sen palanneen. Heikkohermoisimpien ja klovnifobiasta kärsivien kannattaa pysyä kaukana tästä hyppysäikäytysten täyteisestä kauhuelokuvasta. Jos kuitenkin nautit pienestä pelosta ja jännityksestä on Se: Toinen Luku juuri sinua varten.

 

ItChapter2.jpg

 

 

harriet

 

Ikäraja: K16

Kesto: 2h

Genre: Draama, Toiminta

 

Harriet on Kasi Lemmonsin ohjaama toimintadraama, joka pohjautuu legendaarisen orjuutta vatsaan taistelleen Harriet Tubmanin elämään. 1800-luvun orjuuteen syntyneen Tubmanin tarina on koskettava. Hän taistelee itsensä pois orjuudesta ja pakenee pois Marylandin osavaltiosta Philadelphiaan, jättäen perheensä taakseen. Muutaman uskollisen ystävän ja antirasistisen aktivistiryhmän Underground Railroundin avulla hänestä muodostuu todellinen vapaustaistelija, joka onnistuu vapauttamaan kymmeniä ihmisiä orjuudesta.

 

Elokuva Harriet Tubmanin elämästä oli ollut kehitteillä jo pitkään - tapahtumat ovat merkittäviä Yhdysvaltojen historiassa. Vihdoin vuonna 2019 se toteutettiin, ja hyvin arvosteluin. Valitse Harriet, jos Yhdysvaltojen orjahistoriasta tehdyt tarinat kiinnostavat sinua.

 

Harriet.jpg

 

 

Some kind of heaven

 

Kesto: 1h 19min

Genre: Dokumentit

 

Listauksen toinen dokumenttielokuva Some Kind of Heaven kertoo Yhdysvalloissa sijaitsevasta, The Villages -nimisestä eläkeläisten lomayhteisöstä, joka sijaitsee Floridassa. The Villages -yhteisöä on kutsuttu eläkeläisten Disneylandiksi. Onkin mielenkiintoista tutustua tämän ylellisen paikan toimintaan. Dokumentissa tutustutaan muutaman Villagen asukkaan elämään tarkemmin. Asukkaiden tarinat opettavat, ettei paratiisissa eläminen olekaan välttämättä oikotie onneen.

 

Erittäin mielenkiintoisella, elokuvamaisella ratkaisulla toteutettu dokumentti on saanut paljon kehuja. IMDb -kommenttikenttä on pullollaan ylistystä sen osuvasta kuvauksesta sekä taitavasta elokuvataiteesta. Dokumentin sanotaan herättäneen miettimään vanhuutta, itsensä toteuttamista, rakkautta ja onnellisuutta. Valitse siis Some Kind of Heaven, jos haluat viihdyttyä epätodellisen tuntuisen yhteisön seuraamisesta, saaden kuitenkin samalla aihetta ajattelulle.

 

SomeKindofHeaven.jpg

 

 

Babyteeth

 

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 52min

Genre: Draama

 

Babyteeth on palkittu australialainen draama. Elokuva kertoo 16-vuotiaasta syöpä-diagnoosin saaneesta Millasta (Eliza Scanlen). Hyväosaisesta perheestä lähtöisin oleva Milla rakastuu huomattavasti vanhempaan, huumeongelmaiseen Mosesiin. Millan vanhemmat ovat huolissaan suhteesta, mutta hyväksyvät sen tyttärensä onnellisuuden vuoksi. Elokuvassa päästäänkin seuraamaan myös vanhempien moninaista suhdetta toisiinsa.

 

Babyteethin surullinen, osittain tuttukin lähtöasetelma petaa mahdollisuudet klassiseen nyyhkyelokuvaan. Elokuva onnistuu kuitenkin kuvaamaan rakkautta, nuoruutta ja vaikeuksia herkän rehellisellä, jopa ironisella otteella. Se onkin saanut valtavan positiivisen vastaanoton ja loistavat arvostelut. Valitse Babyteeth, jos haluat kokea niin ilon kuin surunkin tunteet vahvasti yhden elokuvan aikana.

 

BabyTeeth.jpg

 

 

C More uudistaa tarjontaansa jatkuvasti, ja uusia leffoja tippuu palveluun tasaiseen tahtiin. C Morella on myös ollut valikoimassaan jo pidempään monia puhuttuja ja korkealle arvosteltuja elokuvia. Erikoismaininnan ansaitsevat ainakin Parasite, Framing Britney Spears sekä 1917.

 

C Morelta on saatavilla kauttamme suoratoistopalvelu ja sekä erilaisia kanavapaketteja, jotka saat näkymään Telia TV:n kautta. Sisältö saattaa vaihdella jonkun verran Telia TV:n kanavapaketin ja suoratoistopalvelun välillä. Kaikki artikkelin elokuvat ovat kuitenkin saatavilla suoratoistopalvelun kautta, ja kanavapakettien tilaajat pystyvät myös käyttämään tätä saamillaan tunnuksilla.

 

Mikä jutun elokuvista herätti mielenkiintosi? Oletko jo katsonut jonkun yllämainituista? 🙂

 

 

Lue myös:

 
ElinaSo
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Kesan-kiinnostavimmat-leffauutuudet-C-Morella/ba-p/225786
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
SINAD
Konkari ☆

Eihän C Morelta voi käytännössä katsoa mitään leffoja - ei ainakaan kotiteatterissa johon jutun kuva projektorista viittaa.

 

Jos C Moren sivulla mainitut tiedot pitävät paikkaansa, niin suoratoiston laatu on kelvoton:

 

"Suurimmassa osassa elokuvia ja sarjoja kuva on HD-tasoista (resoluutiona 720 tai 1080) ja kuvataajuus 25 fps."

 

Eli mitään UHD/4K/HDR sisältöjä ei nähtävästi ole lainkaan, mutta pahinta on että leffat on pilattu konvertoimalla ne 25 fps. kuvanopeudelle! Riippuen konversiosta kuva joko nykii tai sitten leffa ajetaan ylinopeudella eli sen kesto lyhenee ja ääniraita soi liian nopeasti. Leffojen oikea kuvanopeus on 23,976 fps, jollaisena ne tulevat mm. BluRaylta, Netflixistä, AppleTV:stä yms. kunnollisista palveluista.

 

Mutta sitten tulee se kaikista pahin:

 

"Kaikissa elokuvissa ja sarjoissa on stereoääni. Ääntä ajetaan 96 kbit/s bittivirralla tai parempilaatuisissa tallenteissa 128 kbit/s bittivirralla."

 

Eli siis monikanavaääntä ei ole lainkaan ja stereokin ajetaan aivan luokattoman huonolla bittivirralla. Tästä jos yrittää saada siedettävää kotiteatterin Dolby Surround / DTS Neural X / Auro 3D matriisien läpi niin kylläpä tulee pakkausartifaktit hyvin esiin.

 

Suhteessa tällaiseen heikkoon puhelinlaatuun on C Moren kk-hinta kyllä posketon! Noin samaan hintaan esimerkiksi Netflix tarjoaa runsaasti 4K sisältöjä Dolby Atmos-ääniraidalla.