Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 358 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Lauri Tilkanen - monipuolisten roolien tulkitsija

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Lauri Tilkanen elokuvan Olavi Virta pääroolissa.Lauri Tilkanen elokuvan Olavi Virta pääroolissa.

 

Viime vuosien valkokankaiden ja sarjojen nouseva kiintotähti Lauri Tilkanen on ennättänyt hankkia paljon rooleja 32 vuoden ikäänsä nähden. Hänen uransa kameroiden edessä alkoi vuonna 2003 suositussa Hovimäki-sarjassa, jossa hän näytteli Väinö Sepän lapsihahmoa. Teatterikoulusta hän valmistui vuonna 2012, ja sen jälkeen miestä on nähty lähes tauotta niin elokuvissa kuin sarjoissa. 

 

Tilkanen kasvoi maaseudulla Varsinais-Suomen Karinaisissa, kuntaliitosten myötä nykyisellä Pöytyällä. Hän on kertonut oppineensa maalla yrittäjäperheen lapsena pienestä pitäen tietynlaista periksiantamattomuutta ja toimeen tarttumista. Jos jotain aloitetaan, niin se viedään kunnialla loppuun. Nelilapsisen perheen toiseksi nuorimmaisena hän otti luonteelleen ominaisesti paikkansa kiinnittäen muiden huomion jo pienestä pitäen muun muassa esiintymällä juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. 

 

Kotipiirin esiintymisistä seuraava askel oli teatteri, joka vei miehenalun mennessään alakouluikäisenä. Tilkanen harrasti myös monipuolisesti urheilua ja musiikkia, ja tulevaisuudessa mielessä häämötti isoveljen vanavedessä kauppakorkeakouluopinnot. Lauri omistautui kuitenkin teatteriharrastukselleen niin, että sahasi Karinaisten ja Turun 40 kilometrin matkaa teatterin ja kodin väliä edestakaisin useampaan kertaan viikossa, yksin bussilla kulkien, ja muut harrastukset väistyivät vähitellen tieltä. Ylioppilaskeväänä hän pyrki teatterikouluun, ja pääsi sisään ensiyrittämällä. Nuorella ylioppilaalla oli edessä muutto Helsinkiin.

 

Lauri Tilkanen on asunut Helsingissä nyt viitisentoista vuotta, mutta hän on kertonut olevansa edelleen enemmän maaseudun poikia kuin stadin kundeja. Hän osallistuu yhä satunnaisesti  perheensä tilalla maanviljelyyn, ja kertoo sen olevan hyvää vastapainoa näyttelijäntyölle ja parrasvaloille. Niissä Tilkanen onkin saanut paistatella viime vuosina, halusi sitä itse tai ei, sillä hänellä on takanaan useampi nimekäs roolisuoritus niin TV-sarjoissa kuin elokuvissa. Tahti on ollut viime aikoina tasainen, noin yksi elokuva vuodessa ja rinnalla vähintään yksi TV-sarja. 

 

Tilkasen ala vei mennessään muutoinkin kuin ammatillisesti. Hän oli jo varhaisista näyttelijävuosistaan asti vajaan 10 vuoden ajan yhdessä näyttelijä-ohjaaja Pamela Tolan kanssa, johon tutustui aikoinaan Härmä-elokuvan kuvauksissa. Naimisissa he ehtivät olla viitisen vuotta, kunnes ilmoittivat eroavansa tänä vuonna ja jatkavansa tästä eteenpäin hyvinä ystävinä ja yhteisen lapsen vanhempina. Tilkanen ennätti nykymittapuun mukaan kypsyä varhain perheenisän rooliin, sillä Tolan kanssa seurustellessa tämän kaksi lasta edellisestä liitosta kuului kuvioon alusta pitäen. Yhteinen lapsi parille syntyi vuonna 2014.

 

Tilkanen on kertonut, ettei hänellä ole sen suurempia suunnitelmia pyrkiä ulkomaille. Hän ennemminkin arvottaa työnsä elokuvan ja itselleen osoitetun roolin perusteella kuin leffan mahdollisen kansainvälisen levikin perusteella. Tutustaan seuraavaksi Tilkaen tähän astiseen tuotantoon. Olen alle koonnut muutamia elokuvia, joissa hän pää- tai sivurooleissa. Elokuvat voit vuokrata Telia TV vuokraamosta.

 

Yösyöttö (2017)

 

Ikäraja: sallittu
Kesto: 86 minuuttia
Genre: komedia

 

Eve Hietamien kirjaan perustuvassa komediassa Yösyöttö Tilkasella on sivurooli Markkuna. Leffa kertoo Pasasen Antista, joka jää heti isäksi tultuaan vauvansa yksinhuoltajaksi. Kuulostaa karulta kohtalolta ja ikävältä teemalta elokuvaksi, mutta sitä tämä parituntinen ei ole. Päinvastoin tämä kirvoittaa vähän väliä hymyn väkisin huulille. Lue lisää täältä.

 

 

95 (2017)

 

Ikäraja: 7
Kesto: 107 minuuttia
Genre: draama

 

Legendaarinen jääkiekon MM-turnaus keväällä 1995 huipentui siihen, kun Suomi kohtasi loppuottelussa 7.5. isäntämaa Ruotsin. Loppu on historiaa, kuten tiedämme. Kultaa tuli ja Suomi sekosi. Elokuva paneutuu joukkueeseen, sen taipaleeseen, henkilöihin ja todellisiin tapahtumiin kuitenkin draaman ehdoilla olematta liian dokumentäärinen. Tilkanen näytteli elokuvassa 95 kiekkokonkari Juhani Tammea. 

 

 

Tom of Finland (2017)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 116 minuuttia
Genre: draama, elämänkerta

 

Tilkasen varmasti yksi merkittävimmistä tähänastisista rooleista on elokuvassa Tom of Finland. Hän näyttelee siinä toisessa pääroolissa Tom of Finland -taiteilija Touko Laaksosen kumppania. Elokuva käy läpi toisen maailmansodan ja sen jälkeisen ajan Suomea ja maailmaa, kun homoseksuaalisuus oli vielä rikollista. Lue lisää elokuvasta aiemmasta artikkelistamme, johon me moderaattorit olemme koonneet suomalaiset suosikkielokuvamme.

 

 

Olavi Virta (2018)

 

Ikäraja: 12
Kesto: 125 minuuttia
Genre: draama, elämänkerta

 

Timo Koivusalon ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Olavi Virta kertoo kaikkien aikojen suosituimmasta suomalaisesta laulajasta. Virran uran kulta-aikaa oli sotavuosien jälkeinen aika 50-luvun lopulle. Ura ja elämä sai kuitenkin kurjan käänteen, kun mies menehtyi vain 57-vuotiaana. Olavi Virta jätti mittavan musiikillisen perinnön jälkipolville, josta vielä tänä päivänä voimme nauttia. Voit lukea lisää elokuvasta aiemmasta artikkelistamme, johon on koostettu muutamia elämänkertaelokuvia.

 

 

Teräsleidit (2020)

 

Ikäraja: 7
Kesto: 93 minuuttia
Genre: komedia

 

Teräsleidit on roadmovie, jossa Tilkasella on pieni rooli pankkivirkailijana. Leffa kertoo iäkkäämmästä leidiporukasta, jossa itse kullakin on syynsä lähteä etsimään vapautta tien päälle, ja liftaaminen on mitä parhain keino päästä todellisuutta pakoon. Elokuvassa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mitä ei meinaa edes ääneen kehdata sanoa. Lue lisää leffasta täältä.

 

 

Lue myös: 

 

Yhteisön moderaattori
0 vastausta