Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62778
Kirjoituksia 171663

Listasimme parhaat jouluelokuvatHighlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎21-09-2018
Kirjoituksia: 130
1/4

Listasimme parhaat jouluelokuvat

Jouluna on aikaa syventyä elokuvien maailmaanJouluna on aikaa syventyä elokuvien maailmaan

Joulu on tehty pipareista, glögistä ja jouluelokuvista. Nappaa alta jouluaiheinen leffa katsottavaksi, laita villasukat jalkaan ja paina playta.

 

Gremlins - Riiviöt (1984)

 

Genre: Kauhukomedia
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo
K-16

Kun Billy Peltzer saa isältään joululahjaksi pienen olennon, hänellä ei ole aavistustakaan siitä, minkälaisia haasteita hiljainen pikkukylä tulee pian kohtaamaan. Lemmikin hoitamiseen on kolme erityisen tärkeää sääntöä: se on pidettävä kaukana kirkkaasta valosta, sitä ei saa kastella, eikä sitä saa missään nimessä syöttää keskiyön jälkeen. Billy saa pian huomata, että seuraukset sääntöjen rikkomiselle eivät ole täysin vaarattomia... 

Steven Spielbergin ohjaama Gremlins on saavuttanut paikkansa kriitikkojen suosiossa.

 

 

 

Die Hard (1988)

 

Genre: Toiminta

Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

K-16

 

On jouluaatto, kun New Yorkilainen poliisi John McClane saapuu vaimonsa luokse Los Angelesiin. Joulusuunnitelmat muuttuvat, kun pariskunta päätyykin keskelle terroristien hyökkäystä. Nakatomi Plazan joulujuhlavieraat, McClanen vaimo mukaan lukien, ovat päätyneet saksalaisterroristi Hans Gruberin johtaman roistojengin panttivangeiksi, ja jopa FBI on avuton tilanteen edessä. Käsiaseensa ja nokkeluutensa voimin McClane on ainoa toivo pelastukseen. 

 

 

Yksin kotona (1990)

 

Genre: Komedia
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

K-7


Tätä Macaulay Culkinin tähdittämää jouluklassikkoa ei voi katsoa liian montaa kertaa. Kahdeksanvuotias Kevin McCallister joutuu kiperään tilanteeseen, kun hän unohtuu vahingossa yksin kotiin joululoman ajaksi muun perheen suunnatessa Ranskaan. Aluksi elo yksin sujuu mallikkaasti, mutta pian Kevin huomaa olevansa vaarassa, ja alkaa suunnitella strategiaa kahta alueella kuljeskelevaa murtovarasta vastaan. 

 

 

The Grinch (2000)

 

Genre: Komedia

Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

K-7

 

Dr. Seussin tarinaan perustuva ja Jim Carreyn tähdittämä The Grinch kertoo joulua ja ihmisiä vihaavasta vuorenpeikosta. Valitettavasti Grinchin kotivuoren juurella sijaitsevan Who-villen asukkaat rakastavat joulua! Kylän asukas Cindy Lou törmää sattumalta Grinchiin, ja haluaa selvittää, mistä peikon viha joulua kohtaan kumpuaa. Cindy Lou on päättänyt kääntää Grinchin pään, ja kutsuu hänet juhlimaan joulua koko Who-villen kanssa. 


 

Bridget Jones’s Diary (2001)

 

Genre: Romanttinen draamakomedia
Saatavuus: HBO Nordic

K-11

 

Bridget Jones on kyllästynyt elämäänsä ja päättää parantaa sekä elintapansa että rakkauselämänsä. Elokuva seuraa Bridgetin elämää vuoden ajan päiväkirjamuodossa, ja yksi elokuvan kohokohdista on Mark Darcy (Colin Fith) jouluneulessaan. Joulun pyhinä on hyvin aikaa katsoa vaikka yksi Bridget Jones -elokuva päivässä. 

 

 

 

Rakkautta vain (2003)

 

Genre: Romanttinen komedia
Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

K-12

 

On joulu Englannissa, ja ilmassa on rakkauden tuntua. Ihmiset rakastuvat, eroavat tai ovat suunnaattoman rakkaudenkipeitä. Kahteen ja puoleen tuntiin mahtuu kymmenen henkilöhahmon toisiinsa kietoutuneet rakkaustarinat, joukko ikonisia kohtauksia sekä liuta eturivin brittinäyttelijöitä. Onko joulua ilman Rakkautta vain -elokuvaa?

 

 

 


Napapiirin Pikajuna (2004)

 

Genre: Seikkailu, komedia
Saatavuus: HBO Nordic
Sallittu

 

Jouluaattoyönä Steven ei saa unen päästä kiinni, kun joulupukin olemassaolo ja joulun syvin olemus vaivaavat hänen mieltään. Kuin kutsusta naapurikadulle ilmestyy juna, ja Steven hyppää Napapiirin Pikajunan kyytiin. Hän päätyy maagiseen seikkailuun kohti Pohjoisnapaa  oppimaan, mitä ystävyys, rohkeus ja joulun henki todella tarkoittavat.
 

 

 

The Holiday (2006)

 

Genre: Romanttinen komedia

Saatavuus: HBO Nordic / Telia TV Vuokraamo

K-11

 

Englantilaisessa pikkukylässä asuva Iris ja Los Angelesissa hulppean huvilan omistaja Amanda kohtaavat asunnonvaihtoihin keskittyneellä nettisivustolla, ja lähtevät joululomallaan pakoon epäonnistuineita ihmissuhteitaan Atlantin toiselle puolelle. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law ja Jack Black tähdittävät tätä klassikoksi muodostunutta romanttista joulukomediaa.

 

 

Happy Christmas (2014)

 

Genre: Draamakomedia

Saatavuus: Telia TV Vuokraamo

K-16

 

Eronsa jälkeen parikymppinen Jenny muuttaa Chicagoon veljensä perheen luokse. Jennyn saapuminen ravistelee kodin seesteistä hiljaiseloa, kun hän ystävineen kannustaa Kellyä etenemään elämässään ja urallaan. Jos kaipaat jouluelokuvaa, joka on täynnä muutakin kuin poroja ja joulun taikaa, Happy Christmas on loistava valinta. 

 

  


Jaa kommenttiboksiin omat joululeffasuosikkisi!

3 vastausta
Highlighted
Herrasmies
Herrasmies
Rekisteröitynyt: ‎26-05-2016
Kirjoituksia: 2 046
2/4

Vs: Listasimme parhaat jouluelokuvat

Omalla kohdallani katsotuin taitaa olla juurikin Yksin kotona. Siitä on lähes muodostunut jouluperinne Joulupukki & Noitarummun että Lumiukon rinnalle Hymiö Erittäin onnellinen

 

0 tykkäystä
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎27-07-2015
Kirjoituksia: 182
3/4

Vs: Listasimme parhaat jouluelokuvat

Hyviä on noissa moni. Itse lisäisin tähän Joulupuu on kärvennetty ( National lampoon's Christmas vacation ) 1989.

0 tykkäystä
Highlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎21-09-2018
Kirjoituksia: 130
4/4

Vs: Listasimme parhaat jouluelokuvat

The Nightmare Before Christmas on myös hieno kokonaisuus Sydän 

0 tykkäystä