Marraskuun elokuvauutuudet


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


Elokuvien kuukausi, marraskuu! Pimeää kuin elokuvateatterissa, kylkeen leffaeväät, kuva pyörimään Telia TV Vuokraamosta. Alla esittelemme tuoreita elokuvavuokraamon uutuuksia, joista osa on jo ennättänyt tulla tarjolle, ja joitain saadaan vielä viikko pari odotella. 


 


Jatkossa julkaisemme näin puolessa välissä kuuta viikonlopun alla kattauksen kuluvan kuun vuokraamon uutuksista. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne, sillä saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta. 


 


Radioactive


 


Vuokraamossa: 9.11.2010 alkaen


Ikäraja: K12


Kesto: 105 minuuttia


Genre: elämänkerta


 


Niin kemian kuin fysiikan Nobel-palkittu Marie Curie omisti 1800-1900-lukujen taitteessa elämänsä radioaktiivisuuden tutkimisella ja röntgenkuvausmenetelmän kehittämiselle, ja myös menetti lopulta henkensä työlleen altistuttuaan ionisoivalle säteilylle. Radioactive on läpileikkaus Curien elämästä alkaen tämän ja tutkijapuolison elämästä nuoruuden vuosista Pariisissa läpikäyden nykyaikaan asti niitä seurauksia, joita Curien tutkimukset saivat aikaan.


 


Elokuvan on ohjannut iranilaistaustainen ja sittemmin ranskalaistunut Marjane Satrapi, joka on paremmin tunnettu sarjakuvataiteilijana ja kuvittajana. Pääosissa Marie Curien roolissa nähdään Oscar-ehdokas ja Emmy-palkittu Rosamund Pike ja tämän aviomiestä Pierre Curieta esittää näyttelijä-laulaja Sam Riley.


 


Arvostelija: @AaTanja 


 



 


Adam


 


Vuokraamossa: 9.11. alkaen


Ikäraja: K12


Kesto: 100 minuuttia


Genre: draama


 


Elokuva Adam, joka myös nimellä Quad tunnetaan, perustuu tositapahtumiin. Se kertoo nuoresta ja uransa nousukiidossa olevasta Adamista (Aaron Paul), joka joutuu vakavaan onnettomuuteen. Sen seurauksena hänen selkäytimensä vaurioituu ja mies halvaantuu kaulasta alaspäin. Tämä ymmärrettävästi masentaa mielen ja elämältä putoaa pohja pois. Adam saa onnekseen taas kiinni elämänlangastaan uuden hoitajansa Yevgenian (Lena Olin) avulla. Heidän välilleen kehkeytyy enemmmänkin kuin potilas-hoitaja-suhde.


 


Adam kuvattiin jo vuonna 2011, mutta syystä tai toisesta se julkaistiin vasta kuluvan vuoden kesällä. Ohjaajana toimi Michael Uppendahl, joka on kerännyt meriittiä enemmän TV-sarjoissa kuin elokuvissa. Hänet tunnetaan ainakin sarjoista Fargo, Mad Men, Hunters ja American Horror Story. Elokuvan ehkä syvin signaali on se, että tämä tragedia on käynyt tosielämässä jollekin, ja erityisesti sen vuoksi toimikoon tarina jokaiselle vastaavassa tai muutoin vaikeassa elämäntilanteessa olevalle kannustimena. 


 


Arvostelija: @AaTanja 


 


 



 


Samsam


 


Vuokraamossa: 16.11. alkaen


Ikäraja: K7


Kesto: 79 minuuttia


Genre: animaatio, koko perheen elokuva


 


Samsam perustuu samannimiseen ranskalaiseen lasten TV-sarjaan, jota täällä Suomessa nähdään Pikku Kakkosessa. Samsamista on tehty kirjoja ja jos jonkinlaista oheistuotetta lapsille, ja nyt myöskin täyspitkä elokuva. Sen otollisina ja kiitollisinta kohderyhmää ovat perheen aivan pienimmät. Ikäraja on seitsemän vuotta, mutta vanhempien seurassa tätäkin pienemmät voivat varmasti katsoa elokuvaa turvallisin mielin. Elokuvan tekijöinä on ollut sama ohjaaja Tanguy de Kermelin ja kuvittaja Serge Blochin työryhmä kuin itse sarjankin, eli tässä varma valinta Samsamin ystävälle.


 


Nuorella ja pelottomalla Samsamilla on melkein kaikkea, mistä kosminen sankari voi unelmoida: rakastavat sankarivanhemmat, joukko superystäviä ja oma alus avaruusseikkailuja varten. Ainoastaan hänen ensimmäinen supervoimansa ei ole vielä tullut esiin! Kun kuvioihin astuu uusi, siisti tyyppi Mega, joka kertoo voivansa opettaa voimien löytämisessä, Samsam näkee salaperäisessä tytössä mahdollisuutensa saada omat yli-inhimilliset kykynsä puhkeamaan. Yhdessä he hyppäävät kosmiseen seikkailuun, joka opettaa Samsamille, että ystävyys ja rohkeus saattavatkin olla parhaita supervoimia ikinä.


 


Arvostelija: @AaTanja 


 



 


The doorman


 


Vuokraamossa: 16.11. alkaen


Ikäraja: K16


Kesto: 93 minuuttia


Genre: jännitys


 


Ali Gorski, palkittu armeijan entinen kersantti toimii luksuskerrostalo Carringtonin ovimiehenä. Kun pääsiäisviikonloppuna lähes kaikki asukkaat ovat poissa ja Carringtonia remontoidaan, käynnistyy suunnitelma rakennuksen sokkeloissa olevien korvaamattoman arvokkaiden taideteosten varastamiseksi. Taloon on kuitenkin jäänyt pyhien ajaksi Alin sukulaistyttö ja -poika. Ali tajuaa pian, että kahden nuoren ja murhanhimoisten varkaiden välissä on vain hän.


 


Elokuva pitää katsojan otteessaan eikä ihme, sillä sen on ohjannut japanilainen toiminta-, trilleri- ja kauhuelokuvista tunnettu Ryûhei Kitamura. Pääosassa Alin roolissa nähdään erityisesti Australiassa tunnettu malli ja TV-persoona Ruby Rose, joka osoittaa olevansa varsin varteenotettava elokuvanäyttelijä. Alin rooli ei suinkaan ole hänen ensimmäinen täyspitkän elokuvan suoritus, sillä hänet on nähty pari kertaa aiemminkin viime vuosina valkokankaalla. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jean Reno ja Aksel Hennie.


 


Arvostelija: @AaTanja 


 



 


The Sunlit Night


 


Vuokraamossa 23.11. alkaen


Ikä: K12


Kesto: 106 minuuttia


Genre: Draama, romantiikka


 


The Sunlit Nigth on tammikuussa 2019 julkaistu kansainvälisesti tuotettu draamaelokuva. Leffan on käsikirjoittanut Rebecca Dinerstein ja käsikirjoitus perustuukin hänen samannimiseen romaaniinsa. Elokuvan ohjauksesta vastaa David Wnendt. Elokuvaa tähdittävät Jenny Slate, Alex Sharp, Zack Galifianakis, Gillian Anderson ja Fridjov Såheim. Leffassa seurataan Francesia (Jenny Slate) ja Yashaa (Alex Sharp), jotka kohtaavat romanttisena kesänä.


 


Frances on aloitteleva taiteilija ja hän asuu Manhattanilla äitinsä, isänsä ja siskonsa kanssa. Eräänä päivänä Frances saa tietää menettäneensä tärkeän asunnon Tokiossa, hän eroaa poikaystävästään, sisko on mennyt kihloihin ja vanhemmat ilmoittavat eroavansa. Paljon tapahtuu pienen ajan sisään ja Frances kokee tarvitsevansa tilaa. Hän hyväksyykin työtarjouksen taidemaalari Nilsin (Fridtjov Såheim) assistenttina ja matkustaa työn perässä Norjan Lofooteille. Lofooteille saapuu vieras nuori mies Yasha, josta Frances kiinnostuu. Mitä tapahtuu kesänä, jolloin aurinko ei koskaan laske?


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


 



 


The Outpost


 


Vuokraamossa 23.11. alkaen


Ikä: K16


Kesto: 123 minuuttia


Genre: Toiminta, draama, historia


 


The Outpost on amerikkalainen sotaelokuva, joka perustuu tositapahtumiin ja CNN-kirjeenvaihtaja Jake Tapperin romaaniin The Outpost: An Untold Story of American Valor. Elokuva on saanut ensi-iltansa heinäkuussa 2020 ja sen ohjauksesta vastaa Rod Lurie. Pääosissa nähdään muun muassa Scott Eastwood, Orlando Bloom, Caleb Landry Jones ja Jack Kesy. The Outpost kertoo 53 Yhdysvaltain sotilaasta ja kahdesta latvialaisesta neuvonantajasta, jotka taistelivat noin 400 talebantaistelijaa vastaan Afganistanissa maailman vaarallisimmassa etuvartiossa Outpost Keatonissa.


 


Afganistanin sodan aikana ylikersantti Romesha (Scott Eastwood) ja uusi joukko sotilaita saapuu kapteeni Keatingin (Orlando Bloom) johdolla Kamdeshiin. Outpost Keaton rakennettiin alun perin paikallisten ihmisten yhteisöhankkeita varten, ja Keating järjestääkin neuvottelut, jossa tarjotaan paikallisille vanhimmille rahaa infrastruktuurihankkeisiin vastineeksi rauhasta. Tukikodan sijainti jyrkän laakson pohjalla tarkoitti kuitenkin jatkuvan hyökkäysuhan alla olemista. Kun päätös Outpost Keatonin sulkemisesta tehtiin, talebanryhmä sai siitä tietoja ja he hyökkäsivät täydellä voimalla.


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


 



 


The Broken Hearts Gallery


 


Vuokraamossa 30.11. alkaen


Ikä: K12


Kesto: 109 minuuttia


Genre: Komedia, romantiikka


 


The Broken Hearts Gallery on syyskuussa 2020 julkaistu romanttinen komedia. Leffan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Natalie Krinsky. Elokuvan vastaavana tuottajana toimii laulaja Selena Gomez. Elokuvan pääosissa nähdään Geraldine Viswanathan, Dacre Montgomery, Utkarsh Ambudkar, Phillipa Soo, Bernadette Peters ja Molly Gordon. The Broken Hearts Gallery kertoo nuoresta Lucysta (Geraldine Viswanathan), joka työskentelee New Yorkissa taidegallerian assistenttina.


 


Lucy seurustelee Maxin (Utkarsh Ambudkar) kanssa ja he molemmat työskentelevät samassa taidegalleriassa. Lucy ajattelee, että he muuttavat Maxin kanssa yhteen. Lucyn unelmat kuitenkin murskautuvat, sillä Max jättää hänet ja samalla Lucy menettää työpaikkansa. Humalasta hieman sekaisin oleva Lucy nousee kyytiin autoon, jonka luulee olevan hänen Überinsa. Auton omistaa Nick (Darce Montgomery), joka suostuu viemään Lucyn kotiin asti. Viikkoja myöhemmin Lucyn ja Nickin tiet kohtaavat, ja yhdessä he saavat idean perustaa gallerian. Galleriaan voi kuka tahansa viedä esineitä, joita on jäänyt entisistä suhteista talteen. Mitä kaikkea galleria kätkee sisälleen?


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


 



 


VFW


 


Vuokraamossa 30.11. alkaen


Ikä: K18


Kesto: 92 minuuttia


Genre: Toiminta, rikos, kauhu


 


VFW on saanut ensi-iltansa syyskuussa 2019. Tämän amerikkalaisen kauhutrillerin on ohjannut Joe Begos ja leffan pääosissa nähdään Stephen Lang, Martin Kove, William Sadler, David Patrcik Kelly ja Fred Williamson. VFW on lyhenne sanoista The Veterans of Foreign Wars of the US ja se on suurin ja vanhin sotaveteraanien palvelujärjestö Amerikassa.


 


Sotaveteraaneista muodostuva ystäväjoukko on kokoontunut vanhentuneeseen paikalliseen VFW-etuvartion baariin, jonka omistaja juhlii syntymäpäiväänsä. Kyseinen baari toimii turvapaikkana kaupungissa, jossa väkivaltaisuudet vaivaavat ja olosuhteet ovat pahentuneet uuden Hype-nimisen huumeen leviämisen vuoksi. Pian ystävykset keskeyttää nuori nainen Lizard (Sierra McCormack), joka etsii turvaa. Lizard on varastanut huumekauppias Bozin (Travis Hammer) huumeita kostoksi siskonsa kuolemasta. Sotaveteraanit laittavat elämänsä likoon puolustaakseen Lizardia Bozilta ja hänen hulluilta kätyreiltään.


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


 



 


Lue lisää:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa