Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64232
Kirjoituksia 174728

Nämä elokuvat nostavat Halloween tunnelmasi kattoon - TOP10 KauhuelokuvaaHighlighted

Nämä elokuvat nostavat Halloween tunnelmasi kattoon - TOP10 Kauhuelokuvaa

Yhteisömanageri
Viestejä 384 kpl

Nämä elokuvat nostavat Halloween tunnelmasi kattoon - TOP10 Kauhuelokuvaa

1/1

IT Telia Vuokraamo.jpg

Loka-marraskuun vaihde on Halloweenin aikaa. Juhla on yleistynyt viime vuosina myös Suomessa. Keräsinkin sinulle tähän nyt kymmenen leffavinkkiä Halloweenin ja muuten vain karmivan pimeisiin iltoihin! Kaikki listatut elokuvat löydät Vuokraamosta.

 

The Babadook (2014)

 

Jännitys/Draama

98min

K16

 

The Babadook on kiehtova yhdistelmä draamaa, surrealialismia ja lastenasatua. Miehensä kuolemasta traumaantunut yksinhuoltajaäiti Amelia ja hänen hirviöitä kammoksuva ongelmakäytöksinen poikansa Samuel löytävät kirjahyllystä herra Babadookista kertovan kirjan. Kauhistuttavaa kirjaa ei voi tuhota, ja taloa alkaa valtaamaan voimistuvat kutsuhuudot sekä kummalliset tapaukset jopa kirkkaassa päivänvalossa. Elokuvan ahdistunut tunnelma ei kuitenkaan ole ainoastaan herra Babadookin huhuilun ansiota. Pääosissa: Daniel Henshall ja Essie Davis.

 

 

Funny Games (2007)

 

Jännitys

107min

K16

 

Hyytävä ja psykologinen Funny Games on henkeäsalpaava jännistysnäytelmä. Perhe asettuu loma-asuntoonsa viettämään rauhallista lomaansa. Ovelle koputetaan, ja kaksi hyväkäytöksistä valkoisiin vaatteisiin hansikkaisiin sonnustautunutta komeaa nuorukaista pyytävät kananmunia lainaksi. Perheelle alkaa valjeta, että he ovat joutuneet mukaan nuorukaisten pelaamaan sadistiseen eloonjäämispeliin. Voitat pelin, jos selviät hengissä 24 tuntia. Pääosissa: Naomi Watts ja Tim Roth.

 

 

Mama (2013)

 

Jännitys

100min

K16

 

Guillermo Del Toron tuottama Mama pitää otteessaan koko elokuvan ajan. Viisi vuotta sitten kaksi tyttöä katoaa äitinsä murhan jälkeen. Heidät löydetään autiosta mökistä metsästä ja tytöt muuttavat setänsä luo asumaan. Tuntuu, että he ovat tuoneet mukanaan jotain kammottavaa. Pääosissa: Nikolaj Coster-Waldau ja Jessica Chastain.

 

 

Ottolapsi (2009)

 

Jännitys/Kauhu

123min

K15

 

Nuoripari menettää vastasyntyneen lapsensa ja päätyy adoptoimaan. He adoptoivat 9-vuotiaan Ester-nimisen orvon. Ester joutuu koulukiusatuksi pukeutumisensa ja mukanaan kantamansa raamatun takia. Kasvattiäiti Kate alkaa epäröimään kun Esteristä alkaa paljastua erikoisia puolia. Elokuvan kulku yllättää kokeneemmankin leffafriikin. Pääosissa: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard ja Isabelle Fuhrman.

 

 

[Rec] (2007)

 

Kauhu

80min

K15

 

Espanjalainen uutisryhmä tekee dokumenttia yöstä Barcelonalaisella paloasemalla. Toimittajat huomaavat aineksen kaikkien aikojen uutispommiin kun antavat kameran käydä kokoajan kun tavanomainen hälytys muuttuukin eloonjäämiskamppailuun. Pääosissa: Manuela Velasco, Carlos Lasarte ja Claudia Font.

 

 

Se (2017)

 

Jännitys/Kauhu

135min

K16

 

Lapsia katoaa Derryn kaupungissa ja ketään ei tunnu kiinnostavan. Muutama koulukiusattu lapsi kuitenkin huolestuu kun heidän kaverinsa veli katoaa. Lapset päätyvät rämealueelle ja sieltä viemäriverkostoon, jossa asuu itse pahuus, klovnin muodon ottanut Pennywise. Pääosissa: Bill Skarsgård ja Jaeden Lieberher.

 

 

Suspiria (2018)

 

Kauhu/Fantasia

152min

K16

 

Susie Bannon valitaan opiskelijaksi Berliiniläiseen tanssiakatemiaan, Markos Tanzgruppeen, jonka pääopettajan madame Blancin hän hurmaa vaivattomalla lahjakkuudellaan. Länsi-Berliinissä sijaitsevassa maailmankuulussa tanssikoulussa tapahtuu kummia, sillä opiskelija Patricia Hinglen on kadonnut paljastettuaa psykoterapeutilleen Josef Klempererille noitien hallitsevan koulua ja tahtovan käyttää hänen ruumistaan porttina maailmaan. Vuoden 2018 marraskuussa ensi-iltansa saanut elokuva on upea uusintateos kulttimainetta nauttivasta alkuperäisversiosta vuodelta 1977. Alkuperäinen versio on myös katsottavissa Vuokraamosta. Pääosissa: Dakota Johnson ja Tilda Swinton.

 

 

Tigers are Not Afraid (2017)

 

Kauhu

83min

K16

 

Meksikolaisen Estrellan äiti katoaa ja hän joutuu asumaan kadulle. Hän liittyy lapsijengiin ja yrittää olla joutumatta huumekartellien käsiin. Kadulla vaanii kuitenkin jotain paljon kamalampaa kuin huumeet. Pääosissa: Paola Lara, Juan Ramón López ja Hanssel Casillas.

 

 

Us (2019)

 

Jännitys/Kauhu

116min

K16

 

Adelaine Wilson matkustaa perheineen lomalle lapsuudenkotiinsa Kalifornian rannikolle. Adelaine epäilee, että perhettään uhkaa suuri vaara. Wilsonit huomaavat illalla talonsa pihalla neljä hahmoa käsikädessä. Heille valkenee, että kyseessä on heidän kaksoisolentonsa. Pääosissa: Elisabeth Moss ja Lupita Nyong'o.

 

 

The Woman in Black (2012)

 

Jännitys/Draama/Kauhu

95min

K15

 

Leskimies Arthur matkustaa syrjäseudulle lakimiehen tehtävässä tekemään kuolinpesän jakoa. Seutu tuntuu kummalliselta ja ihmiset kylmiltä. Lakimies ryhtyy selvittämään mistä kiikastaa ja miksei kukaan halua häntä auttaa mysteerin selvittämisessä. Pääosissa: Daniel Radcliffe ja Ciarán Hind.

 

 

Vietätkö sinä Halloweenia? Pidätkö muuten vain kauhuelokuvista vai menetätkö yöunet jo pelkästään ajatuksesta?

 

Lue myös: