Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64842
Kirjoituksia 176356

Näyttelijaspesiaalissa Krista KosonenHighlighted

Näyttelijaspesiaalissa Krista Kosonen

Ex-telialainen
Viestejä 83 kpl

Näyttelijaspesiaalissa Krista Kosonen

1/1

krista-kosonen.jpg

 

Krista Kosonen on yksi Suomen monipuolisimmista ja tunnetuimmista näyttelijöistä. Lähes kaikki suomalaiset osaavat yhdistää Kososen lukuisiin televisio-sarjoihin, teatteriin sekä leffarooleihin, joita tältä näyttelijältä löytyy runsain mitoin. Näyttelijä tunnetaan muun muassa rooleistaan Puhdistuksessa, Kätilössä, Juoppohullun päiväkirjoissa sekä television puolelta huippusuositun Putouksen vakikasvona vuosien 2010-2014 aikana. Hänet on nähty näiden lisäksi monissa muissakin tuotannoissa, ja näyttelijää on myös palkittu roolisuorituksistaan. 

 

Krista Erika Kosonen syntyi Espoossa 28. toukokuuta 1983. Näyttelijän ura oli hänellä haaveissa jo varmasti nuorena, sillä hän kävi lukionsa Kallion taidepainotteisessa lukiossa, josta valmistumisen jälkeen hän opiskeli Lahdessa vuodenpäivät näyttelijäntyötä. Vuonna 2009 hän valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi CV:ssään jo aikaisemmilta vuosilta runsas nippu rooleja niin televisiossa, teatterissa kuin valkokankaallakin. Tahti on ollut näiltä ajoilta lähtien kova - Kososella on jokaiselta vuodelta ainakin yksi sarja/TV-ohjelma ja yksi leffa. 

 

Urallaan aktiivinen Krista Kosonen on saanut kosolti tunnustuksia hienoista roolisuorituksistaan. Kultaisen Venlan näyttelijä on saanut ensimmäisen kerran vuonna 2011 Moska-elokuvasta. Vuonna 2014 hän uusi palkintonsa roolistaan Toisen kanssa -draamasarjassa. Onpa hän saanut myös parhaan naispääosan Jussin elokuvasta Miami vuonna 2018 sekä Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin parhaan naisnäyttelijän palkinnon elokuvasta Kätilö vuonna 2015. Kosonen on myös saanut tunnustusta kenties tunnetuimmasta teatteriroolistaan Turun kaupunginteatterin ohjaamasta Anna Kareninasta

 

Krista Kosonen on naimisissa Puhdistuksen ja Kätilön ohjaajan Antti J. Jokisen kanssa, jonka kanssa hänellä on vuonna 2015 syntynyt tytär. Aviopari on työskennellyt yhteisissä projekteissa monesti - Kosonen on roolissa jokaisessa Jokisen suomalaisessa elokuvassa. 

 

Seuraavaksi esittelen muutamia elokuvia, joissa Krista Kosonen on esiintynyt. Kaikki leffat on vuokrattavissa Telia TV -vuokraamosta itsessään ilmaisilla Telia TV -tunnuksilla. Ensimmäinen vuokraus on ilmainen 🙂

 

Juoppohullun päiväkirja

 

IkärajaK16

Kesto: 1h 25min

Genre: draama, komedia

 

Juoppohullun päiväkirjassa kalliolainen Juha (Joonas Saartamo) puntaroi tiukkojen kysymysten äärellä. Rapajuopon sekalainen elämä on miehelle tuttua ja turvallista, eikä Juhalla oikeastaan ole edes halua luopua alkoholista, hetken huumassa tyydyttävistä irtosuhteista saatikka sekopäisestä juoppoporukastaan, kunnes kuvioihin astuu AA-kerhon pitäjä Tiina (Krista Kosonen). Juha rakastuu Tiinaan päätä pahkaa, mutta eihän rappioalkoholisti voi sellaisenaan seurustella AA-kerhon ryhmänvetäjän kanssa. Valintoja on siis tehtävä. 

 

 

Miami

 

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 55min

Genre: draama, trilleri

 

Miami kertoo toisistaan erillään kasvaneiden Annan (Sonja Kuittinen) ja Angelan (Krista Kosonen) herkän ja karun tarinan. Angela on jo ylittänyt aikuisuuden kynnyksen vuosia aiemmin, mutta Anna vasta kokeilee itsenäisyyden siipiään, kun hän yllättäen päätyy siskonsa kanssa uuden maailman imuun. Angelan unelmankaltainen ja glitterinhohtoinen yökerhotanssijan ura vetää Annaa puoleensa. Tätä vahvistaa entisestään se, että Anna haluaa oppia tuntemaan siskonsa, joka on ollut poissa kuvioista koko Annan elämän ajan. Kaikki ei kuitenkaan ole aivan sitä, miltä näyttää, ja Angelalla on taustallaan pahat velat väkivaltaisille velkojille. 

 

 

Kätilö

 

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 54min

Genre: draama, romantiikka, sota

 

Kätilö kertoo suomalaisen kätilön ja saksansuomalaisen SS-sotilaan epätodennäköisen ja traagisen rakkaustarinan. Helena (Krista Kosonen) on lopen kyllästynyt kätilön ja lapsenpäästäjän elämäänsä ja kaipaa ahdasmielisen ja taikauskoisen pohjoisen tilalle jotain muuta. Lapin sota on lähestymässä ja pohjoinen Suomi täyttyy saksalaisista sotilaista, joista Johann Angelhurst (Lauri Tilkanen), suomalaisittain Johannes, on yksi. Helena ihastuu palavasti ja juonittelee tiensä Neuvostoliiton puolella olevalle vankileirille, jonne Johannes komennetaan. Helena päättää tarttua kynsin ja hampain kiinni tähän mystiseen mieheen välittämättä mistään muusta. 

 

 

Puhdistus

 

Ikäraja: K16

Kesto: 2h

Genre: draama

 

On vuosi 1992, Viro on juuri itsenäistynyt ja aviomiehensä pahasti pahoinpitelemä Zara (Amanda Pilke) päätyy Alliden (Liisi Tandefelt) pihalle. Kohtaaminen Zaran kanssa kirvoittaa Aliiden oman nuoruuden muistot mieleen. Zara on venäläistä prostituutioliigaa pakeneva nuori nainen, Aliide puolestaan Viron miehitysvuosina karmeita kokenut, nyt jo vanha nainen, joka kuitenkin muistaa kaiken. 

 

Aliide alkaa pikkuhiljaa avaamaan nuoruutensa syviä traumoja. Nuori Aliide (Laura Birn) on syvästi rakastunut siskonsa Ingelin (Krista Kosonen) aviomieheen Hansiin (Peter Franzén), jonka himoisänmaallisuudesta koituvat seuraukset koskettavat kaikella kauheudellaan myös Aliidea. Silti Aliide vaalii pakonomaista rakkauttaan. Puhdistus kertoo kahden naisen surullisen, tragediantäyteisen tarinan. 

 

 

Koirat eivät käytä housuja

 

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 45min 

Genre: draama

 

Juha (Pekka Strang) on hiljattain menettänyt vaimonsa onnettomuudessa eikä mikään meinaa tuntua miltään. Juha kohtaa BDSM-domina Monan (Krista Kosonen) ja huomaa sadomasokismin hoitavan hänen turtunutta sydäntään. Juha alkaa hakea lohtua Monan kanssa käydyistä sessioista, ja pikkuhiljaa Juhan ja Monan välinen kipeä mutta vahva side muuttuu rakkaudeksi.

 

Koirat eivät käytä housuja on yllättävänkin herkkä ja koskettava elokuva kahdesta ihmisestä, jotka löytävät yllättävän ja hoitavan yhteyden maailmassa, jossa nämä kaksi ihmistä ovat saaneet siipeensä. Rankkoja aiheita rajuillakin keinoilla käsittelevä elokuva on kuitenkin kovin lempeä ja esteettisesti upea teos. 

 

 

Lue lisää:

Vastaa
0 tykkäystä