Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 356 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Sinivalkoinen urheiluvuosi: Kultaiset Leijonat & Never give up – F1-kausi Valtterin silmin

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Suomen lippu.png

 

Kulunut urheiluvuosi on ollut monintavoin värikäs ja ikimuistoinen. Huhtikuussa Suomen Naisleijonat taistelivat jääkiekon MM-kotikisoissa tiensä loppuotteluun, ja kultamitaleiden melkein jo voitiin nähdä kimaltelevan pelaajien kaulassa. Toukokuussa puolestaan miesten maajoukkue voitti samaisen lajin MM-kultaa Bratislavassa, ja se oli jälleen yksi niitä kansallisia hetkiä, jotka jäävät historiankirjoihin mitä ilmeisimmin ikuisiksi ajoiksi. Naisten salibandyn MM-kisat päättyivät juuri Sveitsin Neuchâtelissa, ja sieltä Suomen joukkue saapuu kotiin pronssimitalit kaulassaan. Myös F1-kausi oli mielenkiintoista katsottavaa ja erityisesti Bottaksen suoritukset jännittivät kotikatsomoissa. Urheiluvuoden yhdeksi kruunun jalokiveksi nousi vastikään futiksen EM-karsintojen viimeinen peli Helsingissä, jossa varmistui Suomen pääsy mukaan pelaamaan ensi kesänä Euroopan kentille EM-kisoihin ensi kertaa koskaan! 

 

Upea urheiluvuosi siis kaiken kaikkiaan takana, ja sitä saadaan kerrata nyt kahdessa eri dokumentissa, kun C Morella on nähtävissä miesten Leijona-joukkueen matkaa kultamitaleille seuraava kaksiosainen dokumentti sekä vielä myöhemmin tässä kuussa ilmestyvä Valtteri Bottaksen kulunutta kautta läpikäyvä dokumentti. Alta pääset lukemaan kummastakin hiukan lähemmin.

 

Kultaiset Leijonat -dokumentti C Morella vie meidät kevään kultakarkeloihin.Kultaiset Leijonat -dokumentti C Morella vie meidät kevään kultakarkeloihin.

Kultaiset Leijonat

 

Itsenäisyyspäivänä C Morelle ilmestyi kaksiosainen katsaus viime kevään Bratislavan tapahtumiin. Toimittaja Jani Uotilan ja kuvaaja Matias Ziemannin dokumenttielokuvassa paneudutaan Bratislavan kultajoukkueen kokoamiseen ja sen rakentumiseen yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi, itse MM-turnaukseen sekä loppuviimein kaiken kruunaavaan Kaisaniemen kansanjuhlaan. Dokumentissa pohditaan myös Leijonien MM-turnausten merkitystä koko Suomelle, sillä jälleen kerran tuolloin huomattiin sen kansaa yhdistävä voima, ilmiö jonka jääkiekossa menestyminen sai maassa aikaan. 

 

C Moren Never Give Up - F1-kausi Valtterin silmin -dokumentti johdattaa meidät läpi kuluneen kauden.C Moren Never Give Up - F1-kausi Valtterin silmin -dokumentti johdattaa meidät läpi kuluneen kauden.

Never Give Up - F1-kausi Valtterin silmin

 

Joulun alla C More puolestaan tarjoaa mielenkiintoista moottoriurheilusisältöä, kun saamme katseluun Valtteri Bottasta käsittelevän dokumentin. Bottaksen päättynyt kausi F1:ssä oli värikäs ja vaiherikas. Se alkoi loistavasti heti Australian GP:ssä voitolla ja siitä eteenpäin pitkin kautta nähtiin vielä kolme voittoa lisää sekä peräti 11 muuta palkintokorokepaikkaa. Kauteen nousukiitojen lisäksi mahtui myös alamäkiä, epäonnistumisia, sopimusneuvotteluja ja henkilökohtaisen elämän muutoksia, jotka nekin varmaan jollakin tasolla heijastuivat vahvaa keskittymistä vaativaan työhön. 

 

Never Give Up - F1-kausi Valtterin silmin -dokumentti päästää meidät lähelle Bottasta ja hänen kulunutta kauttaan. Erikoishaastattelussa hän itse luotsaa katsojat läpi vuoden monen erilaisen vaiheen. Dokumentissa kuullaan Bottaksen itsen lisäksi myös Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia.

 

 

Lue myös näistä urheilusisällöistä:

 

 

Yhteisön moderaattori
0 vastausta