Toukokuun Vuokraamon uutuudet


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16



Monelle meistä tulee aikoja tai päiviä kun ajatus sohvamöllötyksestä tuntuu mainiolta - sanomme, että aivot pannaan narikkaan. Elokuvan katsoja voi kuitenkin olla tästä ajatuksesta päinvastainen; hän elää elokuvan mukana ja mielessä käy krittisesti juonen, tunteiden sekä erilaisten maailmojen vuoristorata. Millainen elokuvan katselija sinä olet, eläydytkö intensiivisesti vai rentoudutko jopa niin, että havahdut hereille lopputekstien kohdalla? 😉>   

Toukokuussa Telia TV vuokraamo täyttyy jälleen uusilla elokuvilla. Tämä kuukausi pitää sisällään mm. komediaa, draamaa, romantiikkaa ja scifiä. Esittelemme tässä artikkelissa muutamia vuokraamoon tulevia ja jo tulleita elokuvia.


📺> Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, kannattaa viimeistään nyt hankkia ne ja hyödyntää ensimmäisen elokuvavuokrauksen etu!



Artikkelin sisällysluettelo: 



Crisis
Boss Level
War with grandpa
Dinner with friends
Falling


Run hide fight
Wild mountain thyme
2067





Crisis


 


Vuokraamossa 3.5. alkaen


Ikäraja: K16


Kesto: 118 minuuttia


Genre: Jännitys, draama


 


Crisis sai ensi-iltansa helmikuussa 2021 ja käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja tuottamisesta vastaa Nicholas Jarecki. Leffassa keskitytään kolmeen eri tarinaan opioidien maailmasta, jotka törmäävät keskenään. Huumekauppias organisoi kartellien välistä fentanyylin salakuljetusoperaatiota Kanadan ja Yhdysvaltojen välillä. Salainen agentti DEA:n työntekijä Jake (Armie Hammer) on peitetehtävissä huumelordien seurassa saadakseen heidän toimintansa loppumaan. Claire (Evangeline Lilly) on oksikodoniriippuvuudesta toipuva menestynyt arkkitehti, joka etsii totuutta poikansa epäilyttävässä kuolemassa yliannostukseen. Tohtori Tyrone Brower (Gary Oldman) on yliopiston professori, joka saa selville järkyttäviä asioita työnantajastaan. Lääkeyhtiö on lanseeraamassa uutta riippuvuutta aiheuttamatonta kipulääkettä, joka osoittautuu vaaralliseksi. Millä tavalla kaikkien kohtalot nivoutuvat yhteen?

Arvostelija: @HannaMarikaL 


 





Boss Level


 


Vuokraamossa 3.5. alkaen


Ikäraja: K16


Kesto: 94 minuuttia


Genre: Jännitys, Scifi, Toiminta


 


Boss Level on Joe Carnahanin ohjaama ja huippunäyttelijöiden tähdittämä tieteis- ja toimintaelokuva. Pääosaa esittää Captain America -leffoistakin tuttu Frank Grillo, joka näyttelee entistä Delta Force eliittisotilasta Roy Pulveria. Roy yrittää paeta loputtomasta aikasilmukasta, jossa hän kuolee yhä uudelleen ja uudelleen. Jos olet katsonut kulttileffa Edge of Tomorrown, tiedät varmasti mitä aikasilmukalla tarkoitetaan. Roy oppii elokuvan edetessä yhä enemmän edellispäivien tapahtumista, ja mitä hän voi tehdä toisin, jotta välttyy kuolemalta. Hän herää joka päivä uuteen aamuun ja onnistuu ensiksi välttämään asunnossaan vaanivan salamurhaajan, ikkunan ulkopuolella helikopterissa väijyvän asemiehen ja pakenee asunnostaan ennen kuin se räjähtää. Vaikeampaa on kuitenkin selvittää kuinka selviytyä viimeisestä hyökkäyksestä. Leffan pääosissa ovat myös Mel Gibson, Naomi Watts, sekä James Bond -leffastakin tuttu Michelle Yeoh. Kuten tarinasta voikin päätellä, ei räjähteistä ja luodeista ole säästelty. Leffa on jopa yllättävänkin raaka, vaikkkakin se on höystetty myös humoristisilla kohtauksilla.

Arvostelija: @Merja_J 




War with grandpa



Vuokraamossa: 10.5. alkaen


Ikäraja: K8


Kesto: 141 minuuttia


Genre: Draama, Komedia


 


Tim Hillin ohjaaman komediaelokuvan tähtirooleissa ovat valkokankaalta tuttu Robert de Niro, Oakes Fegley, sekä Uma Thurman. Tarina kertoo isoisä Ed Marinosta, joka ikänsä puolesta kohtaa jos jonkinmoisia vaikeuksia arkielämän pyörteissä. Niinpä hänen tyttärensä Sally haluaa että isä muuttaa heidän luokseen pitääkseen häntä paremmin silmällä. Kun muuttopäivä vihdoin koittaa, joutuu perheen poika Peter luovuttamaan huoneensa isoisälleen ja muuttamaan itse ullakolle. Ensimmäinen yö ullakolla on kurja ja Peter päättää julistaa sodan isoisäänsä vastaan, yhteisestä sopimuksesta toki. Ehtona on että he eivät saa vahingoittaa muiden omaisuutta, eivätkä kertoa sodastaan perheelle. Peter keksiikin melkoisen liudan kepposia isoisälleen, mutta vanha vaari ei suinkaan jää ihmettelemään vaan antaa samalla mitalla takaisin. Vaikka jekut muuttuvat aina vain hurjemmiksi ja totisemmiksi, lähentävät ne jollain tapaa kuitenkin kaksikkoa ja Peter alkaa selkeästi tykkäämään että isoisä on muuttanut heille.

Arvostelija: @Merja_J 


 



 



Dinner with friends



Vuokraamossa 10.5. alkaen
Ikäraja: K16
Kesto: 95 minuuttia
Genre: Komedia, Draama


Abby (Dennings) odottaa rentoa kiitospäivää parhaan ystävänsä Mollyn (Åkerman) seurassa. Suunnitelma rauhallisesta kalkkunaillallisesta haihtuu savuna ilmaan, kun hänen luokseen saapuukin Mollyn lisäksi sekalainen seurakunta kutsumattomia vieraita. Yllätyksenä paikalle tupsahtaa Mollyn uusi poikaystävä rempseän äitinsä kanssa, Mollyn vanha ihastus, wannabe-shamaani sekä kolmen eksentrisen haltijakummin trio. Näistä aineksista muodostuu sellainen kaaoksen ja komedian soppa, jota et tule unohtamaan edes niin halutessasi.



Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Nicol Paone. Pääosissa nähdään Malin Åkerman ja Kat Dennings.

Arvostelija: @Katjane 







Falling


 


Vuokraamossa 17.5. alkaen


Ikäraja: K16


Kesto: 112 minuuttia


Genre: Draama


 


Falling on Viggo Mortensenin kirjoittama ja ohjaama draamaelokuva, joka sai ensi-iltansa tammikuussa 2020. Viggo Mortensen muistetaan muun muassa Aragornin roolista Taru Sormusten Herrasta elokuvatrilogiassa. Mortensen näyttelee Fallingissa pääosaa John Petersonin roolissa. John on keski-ikäinen liikelentokoneen lentäjä, jonka konservatiivinen isä Willis (Lance Henriksen) alkaa saada dementian kaltaisia oireita. Willis joutuu myymään perhetilansa ja muuttamaan Kaliforniaan Johnin ja hänen miehensä Ericin (Terry Chen) sekä heidän adoptiotyttärensä Mónican (Gabby Velis) luokse. Osa elokuvasta käsittelee Johnin lapsuutta ja nuoruutta, ja välillä katsoja viedään Willisin ja Johnin mielen sopukoihin. Mitä tapahtuu, kun Johnin ja Willisin kaksi täysin erilaista elämää törmäävät?



Arvostelija: @HannaMarikaL 





Run hide fight


Vuokraamossa 24.5. alkaen


Ikäraja: K18


Kesto: 109 minuuttia


Genre: Toiminta, trilleri


 


Run Hide Fight on julkaistu syyskuussa 2020 Venetsian elokuvajuhlilla. Kyseessä on Kyle Rankinin ohjaama ja käsikirjoittama toimintatrilleri. Elokuvassa käsitellään ehkä hieman vaikeaakin aihetta, kouluampumista. Zoe Hull (Isabel May) on lukiolainen, jonka äiti on menehtynyt. Zoen suhde hänen isäänsä muuttuu myös etäiseksi. Eräänä päivänä Zoe lähtee kouluun ja näkee luokkakaverinsa Chris Jelickin (Britton Sear) laittavan jotain maahan. Pian kaupungin ympäristössä alkaa tapahtua räjähdyksiä, jotka tukkivat teitä. Samaan aikaan koulun kahvilaan törmää pakettiauto, jossa on neljä opiskelijaa, jotka aloittavat ammuskelun. Tapahtumien aikaan Zoe on koulun vessassa ja hän pääsee pakenemaan. Zoe käyttää älyään ja selviytymistaitojaan taistellakseen omasta elämästään ja auttaakseen luokkatovereitaan.

Arvostelija: @HannaMarikaL 


 



 



Wild mountain thyme



Vuokraamossa 24.5. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 102 minuuttia
Genre: Draama, Romantiikka



Elokuva kertoo Anthonysta ja Rosemarysta, kahdesta irlantilaisesta maanviljelijästä, jotka ovat näennäisesti rakastuneita. Rosemary (Blunt) haluaa kiihkeästi valloittaa autistisen Anthonyn (Dornan) sydämen. Loukkaantuneena isänsä (Walken) suunnitelmista myydä maatilansa amerikkalaiselle sukulaispojalleen, Anthonyn on pakko ryhtyä tavoittelemaan unelmiaan.

Elokuva perustuu elokuvan ohjanneen John Patrick Shanleyn näytelmään Mullingarin ulkopuolella. Pääosissa nähdään Emily Blunt, Jamie Dornan, Christopher Walken sekä Jon Hamm.

Arvostelija: @Katjane 






2067


Vuokraamossa 31.5. Alkaen


Ikäraja: K16


Kesto: 114 minuuttia


Genre: Scifi

Tässä australialaisessa scifi-elokuvassa aikamatkustetaan vuoteen 2067. Maapallo on lähes tuhoutunut ilmastonmuutoksen myötä ja ihmiset elävät keinotekoisen hapen varassa. Kun mystinen sairaus alkaa tappamaan kansaa, lähetetään tunnelityöntekijä Ethan Whyte (Smit-Mcphee) matkalle salaperäiseen uuteen maailmaan tehtävänään löytää parannus ihmiskunnalle ja pelastaa ihmiskunta.


Seth Larneyn käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Kodi Smit-Mcphee ja Ryan Kwanten.


 


Arvostelija: @Katjane 







Lue myös: 



 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa