Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

the tunnel.jpg

 

Tällä viikolla on luvassa niin komediaa kuin draamaa. The Tunnel vie katsojansa yhteen Norjan pitkistä maantietunneleista, jossa tapahtuu onnettomuus. Elokuva Jexi vastapainona tälle haastaa komedian kautta meidät miettimään omaa puhelimen käyttöä ja riippuvuutta siihen. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -sovellusta saat maksutta käyttöösi ja ensimmäisen elokuvan vuokraus on maksuton!

 

The Tunnel

 

Ikäraja: K16

Kesto: 103 minuuttia

Genre: Jännitys, draama

 

"Norjassa on yli 1000 tunnelia. Useimmissa ei ole hätäuloskäyntiä. Norjan tunneliturvallisuus perustuu itsepelastusperiaatteelle. Vuoden 2011 jälkeen Norjassa on ollut kahdeksan isoa tunnelipaloa. Vain sattuma ja urheus ovat estäneet kuolemantapaukset. Tämä elokuva on näiden tapahtumien inspiroima."

 

Näillä sanoilla alkaa joulukuussa 2019 ilmestynyt elokuva The Tunnel, joka voisi maallikon silmin olla yhtä hyvin totta kuin tarua. Se kertoo vuonojen, vuorien ja laaksojen maan erään kylän asukkaista, joiden jokapäiväiseen elämään kuuluu haastavat ajo-olosuhteet lumisen ja pitkän talven kynsissä sekä pitkät tunnelimatkat. Tunneleissa kulkee myös paljon raskasta liikennettä, ja se koituukin tässä tarinassa kohtaloksi, jonka seurauksia koko elokuva seuraa. 

 

Tarinan keskiössä on äitinsä pari vuotta aiemmin menettänyt teinityttö Elise (Ylva Fuglerud) ja tämän entinen palomiesisä Stein (Thorbjørn Harr). Stein oli luvannut edesmenneelle vaimolleen pitää Elisestä huolen ja on tämän vuoksi siirtynyt palomiehen tehtävistä turvallisempiin tunnelin ja maantien turvallisuus- ja ylläpitotehtäviin. Joulu tekee tuloaan ja Elise karkaa kauas Osloon isoäitinsä luo, sillä isän uusi naisystävä Ingrid (Lisa Carlehed) on aikeissa tulla pilaamaan joulun hänen ja isän kotiin. Sää on haastava, lunta sataa ja tiet ovat jäässä. Öljyrekka suistuu tunnelissa kaistaltaan pitkin seiniä, vastaantulevaa kaistaa, lopulta pysähtyen ja myöhemmin räjähtäen. 

 

Eliseä Osloon kuljettava bussi on yhdeksän kilometriä pitkässä tunnelissa onnettomuuden sattuessa. Hänessä nousee lieneekö isältä opittuja vaiko perittyjä pelastajan piirteitä esiin paniikin ja sekasorron vallatessa bussin ja savuisen tunnelin. Tyttö ohjaa kanssamatkustajat turvallisempaan paikkaan isänsä työpisteeseen, yhteen tunnelin luolista. Hän luottaa, että isä tulee pelastamaan heidät keinolla millä hyvänsä. 

 

Paikalla olevien pelastustyöntekijöiden ja satunnaisten ihmisten lisäksi hätäkeskuksen rooli osana pelastusoperaatiota korostuu elokuvassa. Yhtenä punaisena lankana seurataan hätäkeskuksen Andreaa (Ingvild Holthe Bygdnes), joka tekee puhelimen välityksellä kaikkensa saadakseen tilanteen hallintaan ja pelastettua ihmishenkiä. 

 

Ohjaaja Pål Øie on onnistunut luomaan reilu puolitoistatuntisen, joka sopii toiminnasta, edes osin totuuteen pohjautuvasta tarinasta ja verraten helposta juonenkulusta pitävälle. Toiminta ja jännitys pitävät hyvin otteessaan, vaikka osin tilanteet ovatkin loogisuudessaan ennalta-arvattavia. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Jexi - She Had Him at Hello

 

Ikäraja: K12

Kesto: 84 minuuttia

Genre: Komedia, romantiikka

 

Jexi – She Had Him at Hello on lokakuussa 2019 julkaistu romanttinen komedia, jonka ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaavat Jon Lucas sekä Scott Moore. Leffassa seurataan sosiaalisesti kömpelöä Philiä (Adam DeVine) ja hänen elämäänsä. Philillä ei ole ystäviä tai rakkauselämää, vaan hän on riippuvainen älypuhelimestaan. Elokuvan pääosissa ovat Adam DeVine, Rose Byrne, Alexandra Shipp, sekä Michael Peña.

 

Phil on uppoutuneena puhelimeensa, kun hän törmää paikalliseen pyöräkaupan omistajaan Cateen (Alexandra Shipp). Törmäyksessä puhelin hajoaa ja Philin on pakko vaihtaa se uuteen. Uusimman mallin mukana tulee virtuaaliassistentti Jexi (Rose Byrne), jonka tarkoituksena on tehdä Philin elämästä helpompaa ja toimia hänen elämänvalmentajana. Phil antaa Jexille pääsyn kaikkiin tileihinsä, koska hän ei jaksa lukea käyttäjäehtoja. Pian Jexi hallitsee Philin puhelinta ja alkaa lähettämään viestejä hänen puolestaan.

 

Phil tapaa Caten kahvilassa, jossa tämä antaa puhelinnumeronsa ja suostuu menemään Philin kanssa treffeille. Treffit eivät kuitenkaan suju kovin hyvin, koska Jexi keskeyttää niitä jatkuvasti. Kun treffit ovat ohi, Phil kinastelee Jexin kanssa ja meinaa heittää puhelimen pois. Myöhemmin Cate pyytää Philiä kanssaan konserttiin ja vaatii tätä jättämään puhelimensa siksi aikaa kotiin. Kun Phil palaa kotiin konsertista, Jexi tulee mustasukkaiseksi ja päättää tuhota tämän elämän.

 

Vaikka leffa on fiktiota ja komediaa, kertoo se melko raa’alla tavalla siitä, kuinka riippuvaisia me olemme älypuhelimistamme nykyaikana. Elokuva saa ajattelemaan omaa elämää ja sitä, että voisi viettää ehkä hiukan vähemmän aikaa puhelimen seurassa. Suosittelenkin katsomaan tämän leffan ja lähtemään sen jälkeen vaikka lenkille, ja jättämään puhelimen kotiin.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutudet-The-Tunnel-amp-Jexi/ba-p/212103
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇
aikuishuvitus
Vakiokalustoa

minulla ei ole oikeutta arvostella leffaa. minun on ihan pakko

arvostella tähän, koska seuraavasta leffasta tulin vaan vihaiseksi:

the tunnel oli täysi fiasco. aihe mielenkiintoinen, mutta tosi huono toteutus. suurin osa tunnelikohtauksista liian läheltä kuvattua. taustaa ei paljon näkynyt.

tapahtumien kulku oli myös ihan tylsää. loppukin on tylsä. Olen nähnyt joskus ajat sitten telkkarista

elokuvan jossa oli sama juoni ja toteutus paljon parempi. nämä uudet ovat halpatuotantoa. 

 

Edit MinnaLN: siirretty kyseisen leffa-arvostelun alle.

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

@aikuishuvitus@  kirjoitti:

minulla ei ole oikeutta arvostella leffaa. minun on ihan pakko

arvostella tähän, koska seuraavasta leffasta tulin vaan vihaiseksi:

the tunnel oli täysi fiasco. aihe mielenkiintoinen, mutta tosi huono toteutus. suurin osa tunnelikohtauksista liian läheltä kuvattua. taustaa ei paljon näkynyt.

tapahtumien kulku oli myös ihan tylsää. loppukin on tylsä. Olen nähnyt joskus ajat sitten telkkarista

elokuvan jossa oli sama juoni ja toteutus paljon parempi. nämä uudet ovat halpatuotantoa. 


Kaikilla on oikeus arvostella leffaa ja ihan mahtavaa että kerroit sinun mielipiteesi! Näihin elokuva-arvosteluihin olisi ehdottomasti kiva saada jatkossa enemmän kommentteja. 😊 Itse en ole The Tunnelia nähnyt, tosin se on pyörinyt "pitäisi katsoa" listalla.

Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.