Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 814 custom-general.kudos
  • 1105 custom-general.replies
  • 74 custom-general.solutions

Viikon elokuvauutuudet: Cats & Bloodshot

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Cats.png

 

Tämänkertainen elokuvakattaus vie katsojat tunnelmasta toiseen. Klassikkomusikaali Cats on erinomainen valinta musikaalien ystäville ja se sopii hyvin katsottavaksi vaikka mökkikeinussa. Toisen ääripään elokuva on Vin Dieselin tähdittämä Bloodshot, josta ei räiskintää ja actionia puutu. Äänimaailma on myös leffassa huikea, joten volumet kaakkoon tätä leffaa katsottaessa. Molemmat elokuvat löydät Telia TV vuokraamon uutuuksista

 

Cats

 

Genre: musikaali

Ikäraja: K 7

Kesto: 110 minuuttia

 

Andrew Lloyd Webberin yksi legendaarisimmista musikaaleista Cats on tuotu nyt valkokankaalle ohjaaja Tom Hooperin versioimana elokuvana. Hooper on taltioitunut lavaesityksen elokuvamuotoon hyödyntäen ja lisäten siihen elokuvan mahdollistavia efektejä. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvien Kuninkaan puhe ja Les Misérables ohjauksista vuosilta 2010 ja 1012.

 

Cats-musikaali perustuu T. S. Elliotin Old Possum's Book of Practical Cats -nimiseen lastenkirjaan vuodelta 1939, joka on suomennettu vasta pari vuotta sitten nimelle Kissojen kielen kompasanakirja. Musikaaliversio Catsista on käännetty yli 20:lle kielelle, ja sen on nähnyt kautta maailman ainakin 75 miljoonaa ihmistä. Sen uskamattomasta suosiosta näyttämömusikaalina kertonee sekin, että sitä esitettiin Lontoossa ensi-iltateatterissaan New London Theatressa tauotta 21 vuoden ajan. Viimeisimpiä Cats-havaintoja Suomessa on muun muassa Lahden kaupunginteatterin kauden 2016-17 ja Tampereen kaupunginteatterin 2017-18 versioinnit. Samaisena syksynä kansainvälinen West End -kokoonpano oli maailmankiertueella ja musikaalin saattoi nähdä myös Hartwall Areenalla.

 

Elokuvan kuvaus- ja animaatiotekniikat mahdollistavat laajoja ja vaihtelevia kuvakulmia monipuolisine ympäristöineen sekä erilaisia teatterin lavoilla näkemättömiä efektejä, jotka tuovat elokuvaan erilaista ulottuvuutta verrattuna näyttämötaiteeseen. Katsoja saattaa jäädä pohtimaan muun muassa niinkin pientä efektiä kuin kissojen luontevasti heiluvia korvia ja häntiä. Pitkälti animoitu elokuva antaa toisaalta aihetta mietintään, missä menee animaatiotekniikan käytön raja, ja olisiko niin sanottu perinteinen roolipuvustus ja lavastus parempi ratkaisu. 

 

Elokuvassa on mukana sellaisia nimekkäitä tähtiä kuin Taylor Swift, Jennifer Hudson, Francesca HaywardJames Corden, Ian McKellen ja Judi Dench. Heidän roolisuorituksensa ovat totutun hyviä, mutta elokuva on saanut ehkä aiheestakin kritiikkiä siitä, ettei sen esiintyjät ole kaikki ammattilaulajia- ja tanssijoita. Elokuvasta soittolistoja löytyy Spotifysta, jos haluat paneutua kuuntelemaan leffan soundeja tai vertailla sitä alkuperäiseen musikaaliin. Lisää soundtrackvinkkejä löydät jutuistamme Elokuvahistorian parhaat soundtrackit osa 1 ja Elokuvahistorian parhaat soundtrackit osa 2

 

 

Bloodshot

 

Genre: draama, toiminta, tieteiselokuva

Ikäraja: K 16

Kesto: 109 minuuttia

 

Bloodshot on supersankarielokuva, jota tähdittävät Vin Diesel, Eiza Gonzalez ja Guy Pearce. Tarina pohjautuu Valiant Comics -sarjakuvakustantamon samannimiseen menestyssarjakuvaan. Vin Diesel esittää leffassa Ray Garrisonia, äskettäin sodassa kaatunutta sotilasta, jonka RST-yhtiö herättää henkiin supersankarina nimeltään Bloodshot. Hänen suonissaan virtaa nanoteknologiaa ja se tekeekin hänestä äärettömän voimakkaan, pysäyttämättömän ja nopeasti paranevan yli-ihmisen. Garrison ei kuitenkaan voi luottaa itseensä, sillä yhtiö kontrolloi hänen ruumistaan ja hallitsee hänen mieltään ja muistojaan. Tästä syystä hän päättää selvittää mikä on totta ja mikä ei.

 

Tarina alkaa kun Ray Garrison on onnistuneen Mombasan pelastusoperaation jälkeen lähtenyt lomalle vaimonsa Ginan kanssa Italiaan, Amalfin rannikolle. Palkkasoturityhmä sieppaa heidät ja vaatii tietoja Mombasan operaatioon liittyen. Koska Garrisonilla ei näitä tietoja ole, heidät molemmat tapetaan.

 

Kyberneettisiä parannuksia kehittävä yhtiö RST herättää Garrisonin henkiin ja hän onkin ensimmäinen, jonka he ovat onnistuneet herättämään kuolleista nanotekniikan avulla. Ginan kohtalo palaa kuitenkin hetkittäin Garrisonin muistoihin ja niinpä hän pakenee laboratoriosta etsiäkseen vaimonsa tappajan. Muistot eivät kuitenkaan ole välttämättä oikeita, sillä Garrison on luotu ”uudelleen” ja myös häneen istutetut muistot ovat osa RST:n suunnitelmaa. Onko Gina edes kuollut ja mitkä ovat RST:n johtajan todelliset aikeet?

 

Itse olen toiminta- ja supersankarileffojen suuri fani ja taistelukohtaukset ovat lähellä sydäntäni. Tässä elokuvassa räiskintää todellakin riitti, ehkä jopa liiaksikin asti. Leffa on tehty isolla rahalla, visuaaliset tehosteet ovat upeita ja huomaa että niissä ei todellakaan ole säästelty. Puolentoistatunnin setti tarjoaa Vin Diesel -faneille tuhdin kattauksen verta, iskuja, luoteja ja räjähdyksiä. Kaikista yltiöpäisistä tehosteistaan huolimatta se on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

 

 

 

Lue myös näistä sarjoista ja elokuvista: 

 

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta