Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63827
Kirjoituksia 173823

Viikon elokuvauutuudet: Hunting Season & PrimalHighlighted

Viikon elokuvauutuudet: Hunting Season & Primal

Moderaattori
Viestejä 257 kpl

Viikon elokuvauutuudet: Hunting Season & Primal

1/1

Hunting Season.png

 

Tällä viikolla on elokuvaesittelyssä meneillään metsästyskausi! Löydät sekä tanskalaisen Hunting Seasonin että Hollywood-tuotanto Primalin Telia TV vuokraamon uutuuksista, ja leffat omilla erilaisilla tavoillaan vievät sinut jos jonkinlaisiin jahtitilanteisiin. 

 

Hunting Season

Ikäraja: 12

Genre: Komedia 

Kesto: 92 minuuttia 

 

Eronnut pari, yhteinen lapsi, keski-ikä ja kriisi lähenee. Exän uusi tuntuu vievän oman entisen paikan niin miehen kuin lapsenkin elämässä. Ystävyyssuhteetkin kärsivät. Siinä ainekset hulvattomalle komedialle, vaikka ei ehkä ihan siltä kuulosta. Jos sinulla on korkea myötähäpeänsietokyky ja erityisen musta huumorintaju, niin Hunting Season voi olla juuri passeli leffavalinta sinulle. 

 

Vastikään eronnut 8-vuotiaan pojan äiti Eva (Mille Dinesen) kokee elämässään kovia, kun avioeron myötä elämään on astunut exän huomattavasti häntä itseään nuorempi nyxä Isabella (Stephania Potalivo). Tämä tuntuu miehen lisäksi vievän Evalta ystävyyden hänen parhaaseen ja pitkäaikaiseen ystäväänsä Marleneen (Lærke Winther). Marlenenkin liitto tuntuu rakoilevan hänen ihastuttua erääseen lasten luokan oppilaan isään. Isabella kannustaa Marlenea rohkeasti uusille raiteille edes kokeilumielessä, kun taas Eva koettaa toimia jarruna ja järjen äänenä. 

 

Naiskolmikko päätyy viettämään yhteistä viikonloppua kylpylään. Marlenen on aikomus lähentyä siellä metsästystä harrastavan ihastuksensa kanssa. Kylpyläviikonloppuun osuu toinen toistaan kiusallisemman tuntuista ja noloa tilannetta, jotka ohjaaja Tilde Harkamp on kuvannut raadollisen kainostelematta. Tanskalaista roisia ja hersyvää huumoria, joka ei jätä kylmäksi vaan ennemminkin nostaa punan poskille. 

 

Yksi ehkä huvittavimmista, mutta ei kiusallisimmista tilanteista elokuvassa on saunakohtaus kylpylän naisten saunasta, jossa löylymestari Kenneth luennonomaisesti ja vähäpukeisesti, saunassa kun ollaan, kertoo eri eteerisistä löylytuoksuista ja niiden vaikutuksista keholle ja mielelle. Samalla hän vihmoo raivokkaasti kylpypyyhettä edestakaisin yläilmoissa ilman kierron tehostamiseksi, ja huitaisee ohikulkevaa Evaa päähän. Kahdesti ja tahallaan, sillä lauteiltahan on epäkohteliasta poistua kesken löylyn. 

 

Leffan oheen sopii erinomaisesti muutama kaveri seuraksi, joiden kanssa voi päivitellä koomisia ja häpeällisiä tilanteita, sekä iso kulho naposteltavaa. Hyvä valinta vaikkapa perjantain alkuillan ohjelmistoon. 

 

 

Primal

Ikäraja: 16

Genre: Toiminta

Kesto: 97 minuuttia 

 

Nicolas Cagen ja Famke Janssenin tähdittämä actionpläjäys vie meidät rahtilaivan kyytiin Amazonin viidakosta kohti Amerikan rannikkoa. Salametsästäjäksi ryhtynyt useamman eläintarhan entinen työntekijä Frank Walsh (Nicolas Cage) on mukana pyydystämiensä eläinten kuten mittaamattoman arvokkaan valkoisen jaguaarin kanssa. Walshin on aikomus laittomasti myydä harvinainen kissa ja muita viidakon eläimiä isolla rahalla eteenpäin. Samalla kyydillä matkaa myös poliittinen vanki ja salamurhaaja Richard Loffler (Kevin Durand), joka on luovutettu Brasiliasta takaisin kotimaahansa. Hänen saattueeseensa kuuluu iso määrä vartijoita ja sotilaita, muun muassa Janssenin näyttelemä USA:n laivaston luutnantti Ellen Taylor. Taylorin on vaikea sulattaa Walshin hämäriä eläinbisneksiä, mutta leffan lopussa hän kuitenkin pelastaa Walshin kiperästä tilanteesta liittyen eläinkaupan virallisiin dokumentteihin. 

 

Miltei koko elokuva sijoittuu rahtialukselle keskelle Atlantin valtamerta. Matkanteon esteeksi tai ennemminkin hidasteeksi koituu kylmäpäisen ja suutaansoittavan Lottlerin keplottelu itsensä vapaaksi laivan vankihäkistä. Mies yksinään saa laivan valtaansa huolimatta tarkasta vartioinnista, ja vapaaksi päästyään hän saa aikaiseksi suurta tuhoa. Ihmis- eikä eläinhengiltä säästytä. En suosittelekaan tästä syystä elokuvaa erityisen eläinrakkaille ja herkille ihmisille siitäkään huolimatta, että eläimet saavat nekin lopulta sanan mukaisesti tilaisuuden näyttää kyntensä ja laittavat pahiksen ojennukseen.

 

Ohjaaja Nick Powell saa elokuvan alusta loppuun täyteen toimintaa ja taistelukohtauksia. Leffan tietyt piirteet, kuten tietokoneanimoidut eläinkohtaukset ja Frank Walshin ylimielinen jenkkiolemus brasilialaiskylän asukkaiden edessä rohmuttuaan näiden mailta eläimet itselleen rahan kiilto silmissä tekevät tarinasta hieman kliseisen tuntuisen. Se ei kuitenkaan tee siitä huonoa toimintapätkää. Tällä saat ajatukset helposti pois arjen askareista, ja lopussa pilkottaa jopa hiven hyvyyttä.

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

 

0 tykkäystä