Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63970
Kirjoituksia 174239

Viikon elokuvauutuudet: Just Mercy & Agent Jade BlackHighlighted

Viikon elokuvauutuudet: Just Mercy & Agent Jade Black

Moderaattori
Viestejä 248 kpl

Viikon elokuvauutuudet: Just Mercy & Agent Jade Black

1/1

justmercy_generell_copy.jpg

 

Tämän viikon elokuvauutuuksina esittelemme kaksi leffauutuutta Telia TV vuokraamosta: Just Mercy & Agent Jade Black. Just Mercy on tositapahtumiin perustuva tarina asianajajasta, joka puolustaa väärin perustein tuomittuja. Rasismin ympärillä pyörivä kuvaus on hyvinkin ajankohtainen tänä päivänä. Toinen leffa Agent Jade Black kertoo puolestaan naisagentti Jade Blackista, joka saa tehtäväkseen vangita puoltaan vaihtaneen agentin. Molemmat elokuvat ovat vuokrattavissa Telia TV:n kautta. Telia TV sovelluksen saat maksutta käyttöösi ja ensimmäisen elokuvan vuokraus on maksuton!

 

Just Mercy

 

Ikäraja: K12

Kesto: 2h 17min

Genre: Draama

 

Just Mercy perustuu asianajaja Bryan Stevensonin vuonna 2014 kirjoittamaan samannimiseen menestyskirjaan. Elokuvan on ohjannut Destin Daniel Cretton, joka on tuttu mm. ”Lasilinna ja Short Term 12” -leffoista. Pääosissa on varsin edustava näyttelijäkaarti – Michel B. Jordan (Black Panther) sekä Oscar-voittajat Jamie Foxx (Baby Driver, Django:Unchained) ja Brie Larson (Room, Captain Marvel).

 

Ajatuksia herättävä ja tunteita nostattava tarina kertoo nuoresta intohimoisesta asianajajasta Bryan Stevensonista, joka haluaa parantaa maailmaa. Hän on myös vahva oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja. Harvardin yliopistovuosiensa jälkeen hän suuntaa Alabamaan puolustamaan väärin perustein tuomittuja sekä niitä joilla ei ole varaa kunnolliseen asianajajaan. Yksi hänen ensimmäisistä jutuistaan on Walter McMillianin tapaus, joka tapahtui alkujaan vuonna 1987. Walter pidätettiin nuoren naisen murhasta ja hänet tuomittiin kuolemaan, vaikka todisteet hänen syyttömyydestään olivat painavat. Stevenson on varma, ettei Walter ole syyllinen ja aikoo todistaa ennen tuomion täytäntöön panoa. Hän kohtaa uransa varrella poliittista ja juridista kähmintää sekä häikäilemätöntä rasismia puolustaessaan Walteria ja muita hänen kohtalotovereitaan.

 

Yli kaksituntinen kuvaus on saanut leffakriitikoilta hyvää palautetta. Näyttelijäsuoritukset ovat vakuuttavia ja tarinan kerronta on sujuvaa. Elokuva on tunnelmaltaan vahva, jännittävä ja osin ehkä liikuttavakin. Vaikka tarinan tapahtumat sijoittuvatkin 30 vuoden taakse, on se silti ajankohtainen kertomus tänäkin päivänä. Tutkimusten mukaan jopa neljä prosenttia yhdysvaltalaisista kuolemaantuomituista on syyttömiä ja afroamerikkalainen tuomitaan syyttömänä murhasta seitsemän kertaa valkoista todennäköisemmin. Elokuvalla on todellakin painava ja ajankohtainen sanoma meneillään olevan rasismin vastaisen liikkeen puolesta.

 

 

 

 

Agent Jade Black

 

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 41min

Genre: Toiminta

 

Agent Jade Black on Terry Spearsin ohjaama, vuonna 2020 ilmestynyt toimintaelokuva. Elokuva kertoo nuoresta ja kovapäisestä naisagentti Jade Blackista (Katie Burgess), joka on koulutettu hallituksen salaiseksi salamurhaajaksi. 

 

Hänelle annetaan tehtäväksi vangita samanlaisen taustan omaava agentti, joka on päätynyt vaihtamaan puolta. Tämä entinen agentti on kehittänyt uuden biologisen aseen ja aikoo nyt vapauttaa sen. Tämän aseen ensisijaisena kohteena ovat rikkaat ihmiset kansainvälisen seksikaupan takana, joilta molemmat agentit oltiin vuotta aikaisemmin pelastettu.

 

Agent Jade Black sopii katseltavaksi heille, jotka tykkäävät jännittävistä toimintaelokuvista. Pääosissa elokuvassa nähdään Katie Burgess (Gremlin, The Jurassic Games)Connie Franklin sekä Sidney Flack (The Jurassic Games, In Sickness & In Health).

 

 

 

 

Katso myös:

0 tykkäystä