Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Light of my life copy.jpg

 

 

On jälleen viikonlopun elokuvauutuksien aika! Tällä kertaa framille valikoituneet elokuvat jakavat yhteisen, jokseenkin synkeän teeman vuoden aikaan sopivasti. Light of my life on selviytymistarina isästä ja tyttärestä kymmenen vuotta maailmaa riepotelleen pandemian jälkeen. Inheritance kertoo äveriäästä ja poliittisesta perheestä, jonka patriarkka kuolee äkillisesti jättäen jälkeensä salaisuuden. Molemmat elokuvat löydät Telia TV:n vuokraamosta. Jos sinulta puuttuu Telia TV, pääset ottamaan sen käyttöön sivuiltamme. Ensimmäinen elokuvavuokrauksesi on maksuton.

 

Light of my life

 

Ikäraja: K12

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Jännitys, draama, tieteiselokuvat

 

Light Of My Life -elokuvan on sekä ohjannut että käsikirjoittanut Casey Affleck. Tämän lisäksi hänet nähdään myös tähdittämässä elokuvan toista pääroolia yhdessä lapsinäyttelijän Anna Pniowskyn kanssa. Yli vuosikymmen sitten maailmaa ravistellut pandemia on pyyhkinyt lähes jokaisen naisen populaatiostamme. Elokuva on post-apokalyptinen koskettava tarina, jossa isä kamppailee toivottomassa maailmassa ainoastaan varmistaakseen lapsensa selviytymisen.

 

Elokuva alkaa kohtauksesta jossa isä (Casey Affleck) - elokuvassa ei kerrota tarkemmin miehen nimeä - kertoo tyttärelleen (Anna Pniowsky) iltasatua, ihan kuin kuka tahansa isä. Pian alkaa kuitenkin hahmottua millä mallilla maailma makaakaan. Muuttuneessa maailmassa, jossa väestö koostuu lähinnä miehistä, on asettanut isän 11-vuotiaan tyttären Ragin poikkeukselliseen vaaraan. Ragin hiukset ovat leikattu lyhyiksi ja hän on pukeutunut poikien vaatteisiin. Isä esittelee Ragin poikanaan, koska jos totuus kävisi ilmi, olisi Rag hengen vaarassa.

 

Isä ja tytär tekevät harjoituksia, perustavat turvapaikkoja ja peittävät jälkiään. Matka etenee metsistä hylättyihin taloihin ja heidän on oltava aina valmiina toimimaan. Isä saattaa vaikuttaa siltä, että hänellä olisi selviytymissuunnitelma, mutta todellisuudessa he etenevät tilanteen mukaan. Elokuvaa siivittää isän kertomat muistot elämästä, ennen kuin maailma muuttui.

 

Light Of My Life on tunteellinen jännityselokuva, joka havainnoi vanhemman rakkautta vaikeina aikoina rikkoutuneessa yhteiskunnassa. Afflec on kertonut elokuvansa olevan syvästi henkilökohtainen tarina yksinhuoltajuudesta ja ydinperheen menetyksen surusta. Tämä selviytymistarina saattaa kostuttaa silmäkulmasi.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

 

Inheritance

 

Ikä: K16

Kesto: 111 minuuttia

Genre: Jännitys, draama

 

Inheritance on toukokuussa 2020 ensi-iltansa saanut amerikkalainen trilleri. Elokuvan on ohjannut Vaughn Stein ja käsikirjoituksesta vastaa Matthew Kennedy. Pääosissa nähdään Lily Collins, Simon Pegg, Connie Nielsen, Patrick Warburton sekä Chace Crawford. Leffassa keskitytään poliittisen perheen elämään, jonka patriarkka jättää jälkeensä järkyttävän salaisuuden, joka uhkaa tuhota hänen vaimonsa kuin tämän tyttärenkin elämän.

 

Archer Monroe (Patrick Warburton) on New Yorkin rikkaan ja vaikutusvaltaisen poliittisen perheen patriarkka. Archer kuolee yllättäen ja hänen omaisuutensa jaetaan perheen kesken hänen vaimolleen Catherinelle (Connie Nielsen), pojalleen Williamille (Chace Crawford) sekä tyttärelleen Laurenille (Lily Collins). William on kongressin edustaja ja kilpailee uudelleenvalinnasta, kun taas Lauren toimii New Yorkin piirisyyttäjänä. Omaisuudenjako ei kuitenkaan mene tasan lasten kesken, vaan William saa huomattavasti suuremman summan kuin Lauren.

 

Perheen asianajaja (Michael Beach) ottaa Laurenin sivuun ja kertoo, että Archer jätti hänelle kirjekuoren, jossa on avain sekä muistitikku. Videoviestissään Archer pyytää Laurenia varmistamaan, että hänen salaisuutensa ei tule ilmi ja totuus pysyy haudattuna. Kirjekuoressa oleva avain sopii Archerin kartanon pihalla olevan salaisen bunkkerin oveen, joka johtaa maanalaiseen piilopaikkaan. Sisällä, hämärässä käytävässä on vankityrmä, josta Lauren löytää kammottavan, vaietun salaisuuden.

 

Inheritance vie katsojansa jännityksen pariin ja laulaja Phil Collinsin tytär, Lily Collins tekee hyvää työtä Laurenin roolissa. Vaikka leffa aiheuttaakin osittain ahdistuksen tunteita, on se silti varteenotettavaa viihdettä maineikkaan näyttelijäkaartinsa ansiosta. Astu siis jännittävän trillerin maailmaan ja ota selvää Archerin sotkusta, jota hän ei onnistunut siivoamaan.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutuudet-Light-of-my-life-amp-Inheritance/ba-p/211240
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderoinnin lisäksi voit nähdä minun kirjoittelevan muissakin Telian somekanavissa. Pelailusta ja leffoista löydämme taatusti jutun juurta.