Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63970
Kirjoituksia 174239

Viikon elokuvauutuudet: Richard Jewell ja CaponeHighlighted

Viikon elokuvauutuudet: Richard Jewell ja Capone

Yhteisömanageri
Viestejä 361 kpl

Viikon elokuvauutuudet: Richard Jewell ja Capone

1/1

richardjewell teliatvssä.jpg

 

 

Viikonlopun kunniaksi esittelen teille kaksi elämänkerrallista elokuvaa. Ensimmäinen kertoo vartija Richard Jewellista, joka löysi Atlantan olympiapuistosta pommin ja joutui itse syytetyksi. Toinen elokuva kertoo tunnetun gangsterin Al Caponen viimeisestä elinvuodesta. Elokuvat löydät Telia TV:n vuokraamosta. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -palvelua, voit tilata sen verkkokaupastamme ja ensimmäisen vuokrauksen saat maksutta.

 

Richard Jewell

 

Ikäraja: K12

Kesto: 121min

Genre: Draama

 

Otin tämän elokuvan tähän esittelyyn mielenkiinnolla. Olen aiemmin kertonut sarjasta, joka kertoi Richard Jewellin tarinan. Tarina oli minulle siis entuudestaan tuttu mutta kerrontatapa oli elokuvassa hieman erilainen kun sarjassa.

 

Elokuva pureutuu tarkemmin Richardin (Paul Walter Hauser) elämään jo ennen pommin löytämistä olympialaisista. Richard on lakia ja järjestystä rakastava mies, joka haluaa päästä poliisiksi. Elokuva seuraa hänen etenemistä toimistotyöläisestä olympialaisten vartijaksi. Hän on ensimmäinen, joka löytää pommin Atlantan olympialaisista konsertti-iltana 1996.

 

Alkuun häntä pidetään sankarina mutta pian lehdistö ja FBI ottavat hänet ykkösepäillyksi. Häntä viedään epämääräisiin kuulusteluihin, joita naamioidaan koulutuksiksi ja hänestä halutaan kirjoittaa kirja. Jewell kamppailee syytöksiä vastaan asianajajaystävänsä Watson Bryantin (Sam Rockwell) kanssa. Elokuvan on ohjannut Clint Eastwood ja muissa pääosissa nähdään: Olivia Wilde ja Kathy Bates.

 

 

Capone

 

Ikäraja: K16

Kesto: 103min

Genre: Draama

 

Elokuva kertoo 1900-luvun alkupuolella toimineesta Alfonse Capone (Tom Hardy) mafiososta, ja tässä elokuvassa keskitytään hänen viimeiseen elinvuoteensa. Tämä elokuva herätti minussa monenlaisia tunteita, enimmäkseen hämmennystä ja surua. Al Capone asuu vaimonsa kanssa hienossa kartanossa, jossa juhlii kiitospäivää perheensä kanssa. Kesken juhlien Capone saa puhelin avioliiton ulkopuoliselta pojaltaan, josta hänen vaimonsa ei tiedä. 

 

Elokuva kuvaa tarkasti millaista elämää Capone elää hyvin sairaana. Kerrotaan, että Capone sairastui kuppaan 15-vuotiaana ja iän myötä sairaus on pahentunut. Siihen liittyy hallusinaatioita, pidätyskyvyttömyyttä ja raivokohtauksia. Hämmennykseni johtui elokuvan aikana lähinnä siitä, etten tiennyt mikä elokuvassa on totta ja mikä Al Caponen kuvittelemaa. Sairaan miehen rinnalle alkaa ilmaantua haaskalintuja, jotka kyselevät piilotetusta 10 miljoonan arvoisesta raha-aarteesta. 

 

Elokuvan päähenkilöinä Tom Hardyn lisäksi nähdään: Linda Cardellini, Kyle MacLachlan ja Matt Dillon.

 

 

Lue myös elokuvaesittelyt:

 

0 tykkäystä