Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 358 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Viikon elokuvauutuudet: Tarhapäivä & Jumanji: The Next Level

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tarhapäivä.png

 

Tämän viikon leffauutuuksista esittelemme kotimaisen draamakomedian Tarhapäivän ja toimintakomedia Jumanjin.Olipa valintasi kumpi tahansa tai molemmat, viihdyt varmasti niiden parissa! Löydät elokuvat Telia TV:n leffavuokraamosta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV:tä, niin voit ladata sen käyttöösi sen telia.fi:ltä. Ensimmäinen elokuvavuokraus on maksuton! 

Tarhapäivä

 

Ikäraja: 12

Genre: komedia, draama

Kesto: 98 minuuttia

 

Tämä Eve Hietamiehen kirjatrilogian toisen osan elokuvaversio sai ensi-iltansa marraskuussa 2019. Täällä Yhteisössäkin esitelty sarjan ensimmäinen osa Yösyöttö näki päivänvalon vuonna 2017, ja kenties kolmas ja Hietamiehen itsensä mukaan sarjan viimeiseksi jäävä osa Hammaskeiju nähdään vuoden parin päästä sekin elokuvana. Näin ainakin itse toivon sekä kaikki kolme kirjaa Storytelistä kuunnelleena että nämä kaksi elokuvaa nähneenä.

 

Eve Hietamiehen sarja löytyy Storytelistä niin äänikirjana kuin lukuversiona.Eve Hietamiehen sarja löytyy Storytelistä niin äänikirjana kuin lukuversiona.

 

Tarina kertoo Pasasen Antista (Petteri Summanen) ja tämän pojasta Paavosta (tässä elokuvassa Olavi von Bagh), jonka kanssa Antti jää kahden sarjan ensimmäisessä osassa pojan äidin häipyessä heidän elämästään suoraan synnytyssairaalasta päästessään. Tarina on päässyt Tarhapäivä-osassa siihen vaiheeseen, että Paavosta on kasvanut reipas päiväkoti-ikäinen pojankoltiainen, jonka kanssa toimittajana työskentelevällä Antilla on arkisia joskin välillä lumipalloefektin lailla paisuvia haasteita. Kuitenkin jo muutaman vuoden isyys on tehnyt Antista taitavan multitaskaajan, ja elämä soljuu näiden kahden miehen taloudessa omalla rennolla painollaan. Naapurit, leikkipuistotuttavuudet ja työkaverit ovat apuna tarvittaessa, kuten myös Antin isä. Tässä elokuvassa nähdään kuinka isä (Juha Muje) löytää vielä vanhoilla päivillään elämäänsä uuden rakkauden, ihastuttavan Anitan (Marja Packalén), joka ottaa omakseen koko värikkään konkkaronkan pitäen huolta myös Antin kehitysvammaisesta veljestä Jannesta (Santeri Helinheimo Mäntylä).

 

Antilla on ollut jo pidemmän aikaa sutinaa erään leikkipuistotuttavuutensa Ennin (Marja Salo) kanssa. Enni joutuu raitiovainun yliajamaksi ja loukkaantuu pahasti, jonka seurauksena hänen Paavon ikäinen Terttu-tyttärensä (Ellen Herler) päätyy asumaan Pasasten luo. Nyt Antilla onkin hoidettavana kaksi tarhaikäistä lasta, joista toinen vieläpä tyttölapsi. Se tuo oman haasteensa Antin arjenpyöritykseen Kertun puhuessa jostain leggingseistä, pompuloista, hollantilaisista leteistä ja sen semmoisista uusista ennenkuulumattomista asioista. Antti jopa päätyy ummikkona Tertun balettitunnille muiden jo sinne sopeutuneiden vanhempien joukkoon.

 

Elokuvassa seurataan Ennin toipumista onnettomuudesta sekä hänen ja Antin suhteen kehittymistä sairaalasängyn laidalla Antin lukiessa ääneen kirjaa naparetkeilystä olematta edes varma kuuleeko miltei tiedottamassa makaava potilas häntä vai ei "Hyi, yök!" toteaa Antti kuitenkin isälleen tämän kysellessä onko Antilla ja Ennillä jotain muutakin peliä menossa kuin vaan leikkipuistokaveruus. Suhde, jonka kumpikin kieltää olevan mitään muuta kuin puhdas platoninen kaverisuhde, kehittyy väkisin vähän suuremmaksi ilmiöksi. Rakkaustarinaksi elokuvaa ei kuitenkaan voi hyvällä tahdollakaan kutsua.

 

Ennin ja Antin tarinan lisäksi ohjaaja Tiina Lymi on saanut elokuvaan koskettavuutta nostamalla esiin lapsen äidinkaipuun. Välillä Paavon epävakaa äiti (Ria Kataja) ilmaantuu takaisin Pasasten elämään, ja Antti jopa uskaltautuu jättämään Paavon äidilleen yöksi lähtien itse paljon ansaitulle baarikierrokselle. Lopputulos on kuitenkin se, että lapsi löytyy pimeään iltaan yksin jätettynä mieli järkkyneenä äidin mentyä omiin menoihinsa.

 

 

Jumanji: The Next Level 

Ikäraja: 12

Genre: Toimintakomedia

Kesto: 123min

 

Jos olet tykännyt aiemmista Jumanjielokuvista, et taatusti pety tähänkään. Ensimmäisessä elokuvassa pelimaailmaan jouduttiin lautapelin kautta ja uudemmissa Jumanji imaisee pelimaailmaan pelikonsolin kautta. Jumanji on peli, jossa pelaajat saavat tehtävän, joka pitää selvittää päästäkseen kotiin pelistä. "Welcome to Jumanji!" Huudahdus vie meidät tällä kertaa Haukka-jalokiven palauttamiseen oikealle omistajalleen.

 

Dwayne Johnson tekee jälleen kerran loistavan roolisuorituksen pelihahmona. Muita päähenkilöitä elokuvassa ovat Karen Gillan, Jack Black ja Kevin Hart. Hauskan tästä elokuvasta tekee se, että aiemmassa elokuvassa totuit näkemään pelihahmot tietynlaisina ja nyt tässä elokuvassa pelihahmojen sisällä onkin ihan erilaiset ja eri ikäiset persoonat.

 

 

Lue myös näistä leffoista:

Yhteisön moderaattori
0 vastausta