Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori
  • 175 custom-general.kudos
  • 339 custom-general.replies
  • 27 custom-general.solutions

Viikon elokuvauutuudet: The Good Liar & Peterloo

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

The Good Liar.png

 

 

Viikon elokuvauutuuksina esitellään tällä kertaa The Good Liar, joka vie katsojansa huijausvyyhdiksi paljastuvaan ikäihmisten deittailumaailmaan sekä historiallisiin tapahtumiin perustuva elokuva Peterloo. Molemmat leffat löydät Telia TV vuokraamosta!

 

The Good Liar

Genre: trilleri  

Ikäraja: 16

Kesto: 109 minuuttia

 

Nykyään uutisoinnissa nousee satunnaisesti esiin tapauksia, joissa ihmiset ovat tulleet rakkauden sokaisemana etäsuhteessaan huijatuksi. Kuvio toistuu usein näin: toinen osapuoli ensi alkuun hurmaa, sitten houkuttelee ja lopulta huijaa kohteeltaan rahoja milloin mihinkin tarkoituksiin, ja lopulta rahat saatuaan häviää kuin tuhka tuuleen.

 

Syksyllä 2019 ensi-iltansa saaneen The Good Liarin asetelmat eivät ole aivan samat, mutta siitä löytyy paljon samoja elementtejä kuin yllä kuvatuissa tosielämän huijauksissa. Tarinassa on huijari, varakas leski rahoineen sekä liehittelyä. Ovelaakin ovelampi juoni menee elokuvassa askeleen verran todellisuutta pidemmälle, ja se pääsee yllättämään katsojansa ehkä enemmän kuin lehdestä luetut tositapahtumat.

 

Lähtöasetelmiin kuuluu charmantti hopeakettu, taitavasti verkostoitunut ammattihuijari Roy (Ian McKellen), joka löytää deittisivustolta uuden kohteen, varsin varakkaaksi osoittautuneen ja vastikään eläköityneen leskirouva Bettyn (Helen Mirren). Bettyn omaisuus on miljoonaluokkaa, ja sekös Royta ja taustajoukkoja miellyttää. Betty vaikuttaa vieläpä hiukan naiivilta ja helposti johdateltavissa olevalta saaliilta, joten tilanne on Roylle houkuttava. Kuvioihin astuu kuitenkin mukaan tunteet, puolin ja toisin. Roylla on ehkä sittenkin pelissä enemmän kuin pelkät rahat, ja vastaavasti Bettyllä enemmän kuin seuranhaku huvittelumielessä. 

 

The Good Liar perustuu Nicholas Searlen samannimiseen kirjaan, ja sen filmatisoinnista on vastannut ohjaaja-tuottaja Bill Condon ja tuottaja Greg Yolen. Suurimman kiitoksen osoittaisin kirjailijalle, sillä tarinan juoni ja sen idea vetosi minuun eniten. Elokuva ei jää niin yksiulotteiseksi kuin voisi olettaa, sillä se vie mukanaan jopa toisen maailmansodan aikaiseen Berliiniin ja vuosikymmenten takaisiin tapahtumiin.

 

 

Peterloo

Genre: Draama

Ikäraja: 12 vuotta
Kesto: 154 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mike Leigh

 

Peterloo kertoo nimensä mukaisesti surullisen kuuluisasta vuonna 1819 Englannissa tapahtuneesta verilöylystä, jossa rauhallinen demokratian kannattajien kokoontuminen Manchesterin St. Peter´s Fieldissä muuttui yhdeksi brittihistorian verisimmistä ja pahamaineisimmista tapahtumista.

 

Iso-Britannian hallituksen joukot hyökkäsivät yli 60 000 mielenosoittajan kimppuun, jotka olivat kokoontuneet vaatimaan poliittista uudistusta ja protestoimaan lisääntyvää köyhyyttä vastaan. Sen seurauksena moni mielenosoittaja kuoli ja satoja loukkaantui. Peterloon verilöyly oli merkittävä hetki brittiläisessä demokratiassa ja sillä oli myös tärkeä rooli The Guardian -lehden perustamisessa.

Mielenosoittajien päämiehinä toimivat Samuel Bamford (Neil Bell) sekä Henry Hunt (Rory Kinnear). Elokuvan pääosissa nähdään myös mm. Maxine Peake (Nellie), Vincent Franklin (Rev Ethelston), Karl Johnson (Lord Sithmout) ja Tim McInnerny (Prince Regent).

 

Elokuvan ensi-ilta oli 17.10.2018 osana Lontoon elokuvafestivaaleja, jotka järjestettiin Manchesterissa, mihin Peterloon tapahtumatkin sijoittuvat. Elokuva valittiin myös näytettäväksi 75. Venetsian kansainvälisen elokuvafestivaaleilla.

 

 Lue myös nämä esittelyt:

 

Telia Yhteisön moderaattori
0 vastausta