Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64394
Kirjoituksia 175117

Viikon elokuvauutuudet: The Lodge & Mr. JonesHighlighted

Viikon elokuvauutuudet: The Lodge & Mr. Jones

Moderaattori
Viestejä 280 kpl

Viikon elokuvauutuudet: The Lodge & Mr. Jones

1/1

The Lodge elokuvauutuudet.jpg

 

 

Tällä viikolla elokuvauutuuksissa esitellään kaksi elokuvaa, joista kumpikin saattaa aiheuttaa puistatuksia katsojassa. Psykologinen kauhutrilleri The Lodge kertoo uusioperheestä, jossa uskonnolliseen kulttiin kuuluneen naisen menneisyyden demonit alkavat nostamaan päätään. Tositapahtumiin perustuva elokuva Mr. Jones kertoo nuoresta brittiläisestä journalistista, joka matkustaa Ukrainaan ottamaan selvää Stalinin aikaansaamista olosuhteista. Ulkomaailmalle syötetyn propagandan takaa paljastuu karmiva totuus.

 

Molemmat leffat löydät Telia TV:n vuokraamosta. Jos sinulta puuttuu Telia TV, pääset ottamaan sen käyttöön sivuiltamme. Ensimmäinen elokuvavuokrauksesi on maksuton.

 

The Lodge

 

Ikäraja: 16

Kesto: 108 minuuttia

Genre: kauhu, trilleri, draama

 

The Lodge on psykologinen kauhutrilleri, jonka on niin ohjannut että käsikirjoittanut Veronika Franz ja Severin Fiala yhdessä Sergio Cascin kanssa. Näiden ohjaaja-käsikirjoittajien toimesta on vuosien saatossa syntynyt useampikin saman tyyliluokan elokuva, joten aihepiiri lienee hallussa. The Lodge on kuitenkin enemmän psykologinen trilleri, kuin kauhuelokuva, hiuksia nostattava kokemus yhtä kaikki.

 

Richard (Richard Armitage) on journalisti, joka on tutkinut ja kirjoittanut uskonnollisesta itsemurhakultista. Kultin johtaja ja hänen seuraajansa tekivät joukkoitsemurhan, jossa ainut selviytyjä oli tällöin 12-vuotias Grace (Riley Keough). Vielä aikuisiässäkin Grace kärsii todella pahoista traumoista ja jopa harhaisuudesta järkyttävistä tapahtumista johtuen.

 

Richard rakastuu Graceen ja haluaakin viedä tästä johtuen nykyisen avioliittonsa päätökseen. Richardin lapset Aidan (Jaeden Martell) ja Mia (Lia McHugh) eivät ilahdu uutisista, vaan kaikkea muuta. Richard kuitenkin yrittää parhaansa saadakseen lapset mieltymään hänen uuteen tulevaan vaimoonsa. Richard järjestää perheelleen laatuaikaa joulun pyhiksi majataloon keskelle lumista erämaata. Kenties tunteet alkavat lämmetä pakkasen paukkuessa nurkissa. 

 

Lasten vastahakoisuudesta huolimatta uusioperhe pääsee perille idylliseen kohteeseensa. Käy kuitenkin ilmi, että Richardin on palattava kaupunkiin muutamaksi päiväksi kiireellisten työtehtäviensä vuoksi. Lapset, jotka eivät voi sietää Gracea ja pitävät häntä vähintään psykopaattina jäävät nyt keskenään uuden äitipuoliehdokkaansa kanssa. Mikä voisi mennä pieleen? Eikä aikaakaan, kun pahaenteisiä ja outoja asioita alkaa tapahtua.

 

Jotkut elokuvan tapahtumista laittavat sinut miettimään onko kyse Gracen piinatun mielen tuotoksista vaiko todellisuudesta. Ota mukava asento ja valmistaudu henkisesti häiritseviin ja jopa shokeeraaviin kohtauksiin.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

Mr. Jones

 

Ikäraja: 12

Kesto: 120 minuuttia

Genre: draama, elämänkerta

 

Tositapahtumiin perustuva Mr. Jones kertoo nuoren walesilaisen toimittaja Gareth Jonesin (James Norton) tarinan siitä, kuinka hän 1930-luvulla natsihallinnon tehdessä nousuaan Saksassa ja Stalinin ollessa vallassa Neuvostoliitossa, rohkeana ja tutkivana journalistina päätyy Urkainaan tutkimaan totuutta. Totuutta, jota Moskovasta käsin pidettiin propagandajournalismilla salassa niin kansalaisilta kuin koko muulta maailmalta. Kyseessä on siis Ukrainan kansan holodormorina tunnettu nälänhätä, jossa kuoli arvioilta 3-14 miljoonaa ihmistä.

 

Jonesia pidetään osin nuoresta iästä johtuen toimituspiireissä lähinnä vitsinä, kun tämä kertoo tietävänsä Hitlerin ja Goebbelsin suunnitelmista, sanoo jopa haastatelleensa jälkimmäistä ja saaneensa vihiä tulevista toimista. Nyt hän on saanut mahdollisuuden lähteä Moskovaan haastattelemaan Stalinia, mutta päätyy monen mutkan ja henkeäkin uhkaavan esteen kautta Ukrainaan. Hän pääsee omin silmin näkemään sen, mitä virallisesti ei ole olemassa. Tyhjyyttään ammottvia kyliä, nälkiintyneitä ihmisiä, kannibalismia, pakkotyötä. 

 

Gareth Jones ja yhdysvaltalaiselle New York Timesille kirjoittava ja Ukrainassa Jonesiin tutustunut toimittaja Ada Brooks (Vanessa Kirby) saavat lopulta sanansa kuuluviin ja länsimaihin leviää tietoa Neuvostoliiton todellisesta kansanhädästä. Siitäkin huolimatta, että tietoa alkoa valua, vielä 1980-luvulle asti aiheesta pyrittiin vaikenemaan. Mr. Jones tuo esiin yhden merkityksellisen, mutta hyvin tuntemattomaksi jääneen henkilön tarinan, ja puolalainen toimittajavanhempiensa kasvattama ohjaaja Agnieszka Holland on saanut taltioitua vahvasti tunnelman ja välitettyä ajan kauhut valkokankaalle. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Lue myös näistä leffoista: 

 

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.