Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 356 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Viikon leffatärpit - Brian Banks & Poms

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Poms.png

 

Tällä viikolla leffatärpit tarjoaa urheiluntäyteisen paketin. Brian Banks on tositapahtumiin perustuva elokuva NFL-urasta haaveilleesta urheilijalupauksesta, jonka esteeksi tuli perättömät syytökset ja tuomio ehdonalaiseen. Poms - Tähtitytöt vastapainona näyttää hauskasti eläkeläisyhteisön mimmivoimasta ja cheerleading-menestyksestä vanhoilla päivillä. Kumpainenkin elokuva löytyy Telia TV vuokraamon uutuuksista.

 

Brian Banks

 

K-12

Genre: draama
Kesto: 96 minuuttia

 

Brian Banks on tositapahtumiin perustuva draama, jonka on ohjannut Tom Shadyac. Brian Banks (Aldis Hodge) on entinen 27-vuotias yliopistojalkapallotähti, joka asuu äitinsä kanssa Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Banks kärsii ehdonalaista vankeusrangaistusta ja hänet on rekisteröity seksuaalirikolliseksi 11 vuotta vanhan tapahtuman vuoksi, jolloin Banks ja hänen luokkakaverinsa Kennisha suutelivat koulussa salaa. Pari kuuli opettajien tulevan paikalle ja Banks katosi nopeasti paikalta. Tämän jälkeen pettynyt Kennisha (Xosha Roquemore) syytti jenkkifutaritähti Banksia raiskauksesta ja he kohtasivat oikeuskäsittelyssä. Banksin asianajajan neuvojen mukaisesti hän myönsi raiskauksen ja hänet tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen ja samalla lapsuudenunelmat NFL-urasta karkaavat yhä kauemmas.

 

Lisää hankaluuksia tuo uusi laki, joka velvoittaa Banksin käyttämään nilkkapantaa ja pysymään vähintään 200 metrin etäisyyden päässä kouluista ja julkisilta kokoontumispaikoilta, mikä estää häntä pelaamasta jenkkifutista. Myös työpaikan saaminen on hankalaa syytteen ja rikosrekisterin vuoksi. Banks taistelee asianajaja Justin Brooksin (Greg Kinnear) ja Kaliforniassa syyttöminä tuomittujen oikeuksia puolustavan California Innocence Projectin kanssa oikeusjärjestelmää vastaan, saadakseen takaisin elämänsä ja toteuttaakseen pitkäaikaisen unelmansa pelata amerikkalaista jalkapalloa NFL:ssä.

 

 

Poms - Tähtitytöt

 

Sallittu

Genre: komedia
Kesto: 91 minuuttia

 

Hullun hauska, mutta samalla montakin elämänviisautta sisältävä Poms - Tähtitytöt kertoo eläköityneestä Marthasta (Diane Keaton), joka haluaa lähteä tavoittelemaan nuoruuden unelmaansa eli cheerleaderiksi pääsyä. Hän päättääkin perustaa oman huutosakin, ja ei sen enempää tai vähempää vähempää kuin tavoitteenaan päästä kisaan, jonka ylin sarja on 18+. Sitähän ryhmäläiset tosiaan ovat!

 

Kaikki alkaa siitä, kun perheetön ja salassa keneltäkään syöpää sairastava Martha myy talonsa ja muuttaa viimeisiksi ajoikseen asumaan vilkkaaseen ja monella lailla viriiliin eläkeläisyhteisöön, jossa on tapana harrastaa kaikenlaista ja pitää itsensä kiireisenä erilaisissa ryhmissä. Marthaa ei niin golfaaminen kiinnosta, eikä oikein muutkaan pakolliset harrasteryhmät, niinpä hänelle herää ajatus oman cheerleader-ryhmän perustamisesta. Hierarkinen ja kankeahko Sun Springsin eläkeläisyhteisö kaikkine sääntöineen ja hienosäätöineen koettaa kuitenkin vastustaa villiä ideaa jo elämänsä ainakin fyysisesti parhaat päivät nähneiden leidien cheerleader-ryhmän perustamisesta ja osallistumisesta yhteisön kykykilpailuun.

 

Sun Springsin huutosakki päätyy Youtubeen jouduttuaan monen mutkan kautta läheisen high schoolin cheerleardertapahtumaan mukaan tarkoituksenaan vain saada harjoittelutilat oman yhteisön tilojen ollessa heiltä käyttökiellossa. Videon julkaisu aiheuttaa eripuraa nuorison keskuudessa eikä sen julkaisua hyväksy itse vanhuksetkaan. Videosta tulee kuitenkin varsinainen ilmiö, kun video menee viraaliksi alta aikayksikön. Heistä tulee someilmiö! High school -esiintyminen on vasta alkusoittoa, sillä todellinen näytönpaikka on ryhmällä vasta edessä kansallisen tason cheerleading-kisassa.

 

Kisahuumaa varjostaa Marthan sairastaminen. Kukaan ei tiedä asiasta mitään, kunnes hän joutuu sairaalaan. Martha kuitenkin kerää itsensä ja astuu vielä kerran lavalle ystäviensä kanssa saaden valtaisan suosion. Naispoppoo näyttää nuoremmalle sukupolvelle, että heissä on potkua!

 

Ohjaaja Zara Hayesin elokuvasta välittyy mainiosti ajatus siitä, että elämähän ei ole lainkaan ohi sen ehtoopuolella! Jos jotain haluaa, sen voi vielä saavuttaa. Toinen opetus leffassa on kuinka sukupolvien välinen kuilu voi kuroutuu umpeen. Eläkeläisryhmä saa valmentajakseen ja koreografiksi lähikoulun cheerleaderporukasta erään Chloen (Alisha Boe) ja esiintymismusiikista puolestaan vastaa yhden jäsenen teini-ikäinen lapsenlapsi Ben (Charlie Tahan), joka asuu isoäitinsä luona yhteisön pampuilta salassa, sillä yhteisössä on asukkaille tiukka alaikäraja. Nuorisosta ja vanhuksista hitsautuu toimiva tiimi ja ikäero menettää merkityksensä.

 

Vastikään elokuvateattereissa ensi-iltansa saanut kotimainen Pamelan Tolan ohjaama Teräsleidit pitää sisällään samoja teemoja kuin Tähtitytöt. Aiemmin elämässä mahdottomiltakin tuntuneet unelmat voivat käydä toteen ja lopultahän ikä on vain numero. Jos en ennätä Teräsleidejä mennä leffateatteriin katsomaan, niin viimeistään sitten katson, kun se ilmestyy Telia TV vuokraamoon, ja kerron siitä teillekin. 

 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

Yhteisön moderaattori
0 vastausta