Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Fisherman's Friend.png

 

Tänä viikonloppuna tarjoilemme kaksi erilaista elokuvavinkkiä. Ensimmäinen vie meidät Britteihin Etelä-Englantiin kalastajakaupunkiin ja toinen syvälle tanskalaiseen metsään. Elokuvat löydät Telia TV -vuokraamosta. Mukavaa viikonloppua!

 

Fisherman's Friend

 

Ilmestymisvuosi: 2019

Kesto: 112 minuuttia

Genre: draama-komedia

K7

 

Tositapahtumiin perustuva hauska ja lämminhenkinen elokuva vie katsojansa idylliseen englantilaiseen kalastajakylään, jossa sattuu ja tapahtuu, kun lontoolainen levy-yhtiön johtaja Danny (Daniel Mayes) päätyy sinne polttareihin. Hän saa toimeksiannon Lontoon konttorilta etsiä kylältä paikallisista kalastajista koostuvaa lauluyhtyettä ja saada heidät yhteistyöhön musiikkibisnekseen. Aivan helppo tehtävä tämä ei ole, sillä kyläläisten skeptisyys moista hetkeni julkisuudessa -hommailua kohtaan on alkuun voimakasta. Ovathan he kuitenkin ensisijaisesti merimiehiä ja kalastajia eivätkä halua myydä sielujaan moiselle hömpötykselle.

 

Cornwallilaisen Port Isaacin kylä vie Dannyn sydämen aitoudellaan ja sellaisella yhteisöllisyyden tunteella, jota hän ei ole koskaan tuntenut Lontoon pintaliidossa. Port Isaac tarjoaa aitoja tunteita, ja Danny löytää sieltä elämäänsä sen jonkin, mitä ei ole koskaan rahalla saanut. Musiikillisen annin lisäksi elokuva tarjoaa monella tasolla paljon pohdittavaa meille kaikille oman elämänsä sisällön tavoittelijoille. 

 

Fisherman's Friend -kokoonpanon elokuvan soundtrack löytyy Spotifysta.Fisherman's Friend -kokoonpanon elokuvan soundtrack löytyy Spotifysta.Jos pidät Brittein saarten perinteisestä musiikista, vahvana vaan ei parjaavana vaan pikemminkin imartelevana ilmaisuna pubirenkutuksesta, ja vihreiden nummien maisemat ovat mieleesi, on tässä elokuvassa aineksia juuri sinulle. Ohjaaja Chris Foggin on saanut taltioitua tähän filmiin ehkä kliseisestikin perinteisen brittiläisen merenrantakaupungin maalaisidyllin, mutta ainakin itseeni se toimi erittäin hyvin. Elokuvan jälkeen lähdin jo tsekkaamaan Fisherman's Friendsin ensi vuoden keikkakalenteria, ja tätä kirjoittaessa taustalla soi Spotifysta elokuvan soundtrack!

 

 

 

Resin

 

Ilmestymisvuosi: 2019

Genre: Draama,Trilleri

Kesto: 92min

K16

 

Elokuvan alkuperäinen nimi on Harpiks ja suomenkieliseksi nimeksi on valikoitunut Resin. Elokuva kertoo tanskalaisesta perheestä, joka asuu omavaraisena metsässä. Perheen isä Jens (Peter Plaugborg) on melko yksinkertainen ihminen ja hän hoitaa metsästyksen ja hakkaa halot. Jensin puoliso on Maria (Sofie Gråbø), joka on sairaalloisen lihava eikä nouse sängystään ollenkaan. Maria juttelee tyttärensä Livin (Vivelill Søgaard Holm) kanssa sängystään. 

 

Liv on teini-ikäinen ja hänelle on vannoitettu, ettei kyläläisille saa puhua vaan jos näkee jonkun tuntemattoman on juostava karkuun. Liv ei tiedä, että hänen vanhempansa ovat valehdelleet kaikille tyttärensä kuolleen, koska pelkäsivät viranomaisten ottavan Livin pois vanhemmiltaan. Uteliaan luonteen seurauksena Liv alkaa tutkia ympäröivää yhteiskuntaa hissukseen, hän jää kuitenkin kiinni ja Jens ryhtyy toimiin estääkseen tyttärensä yritykset.

 

 

Oletko jo katsonut jomman kumman näistä? Mitä pidit?

 

Lue myös näistä leffoista:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-leffatarpit-Fisherman-s-Friend-amp-Resin/ba-p/198730
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.