Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Onceuponatimeinhollywood.png

 

Tällä viikolla päästään 60-70-luvun taitteen Hollywoodiin ja elokuvamaailman murroskauteen. Vastapainoksi esittelemme elokuvan, jossa joudutaan Floridassa pyörremyskyn armoille ja tulvan valtaamaan kaupunkiin veden vangeiksi. Kumpikin elokuva ovat uusimpien joukossa Telia TV vuokraamossa

 

Once Upon a Time in Hollywood

 

K16

Genre: Draama

Kesto: 160 minuuttia

 

Nähtyäni Once Upon a Time in Hollywood -elokuvan vuokraamossa, halusin välittömästi linnoittautua sohvalle ja katsoa tämän Quentin Tarantinon yhdeksännen teoksen. Satuin sattumalta olemaan samaan aikaan Berliinissä Sony Centerin kulmilla, kun elokuvan tähtisikermä asteli punaiselle matolle, joten pakkohan tämä oli nähdä.

 

Sony Center ja punainen matto Berliinin Panoramapunktenilta kuvattunaSony Center ja punainen matto Berliinin Panoramapunktenilta kuvattuna

Elokuva kertoo parhaat päivänsä nähneen Rick Daltonin (Leonardo DiCaprio) ja hänen parhaan ystävänsä ja stunttimiehensä Cliff Boothin (Brad Pitt) tarinan 1960-luvun Hollywoodissa. Dalton on 1950-luvun länkkärielokuva Bounty Lawin tähti ja hän pelkää uransa olevan lopussa. Hollywood on murroksessa ja Rick Dalton yrittää pitää kiinni suosiostaan muuttuvassa Hollywoodissa. Näyttelijä Sharon Tate (Margot Robbie) ja hänen aviomiehensä, ohjaaja Roman Polanski (Rafał Zawierucha) ovat muuttaneet Daltonin naapuriin. Dalton haaveilee heidän kanssaan ystävystymisestä elvyyttääkseen näyttelijäuransa.

Cliff Boothin elämäntyyli on huolettomampi ja hänellä on myös hieman kyseenalainen historia takanaan. Boothia syytetään osallisuudesta vaimonsa murhaan ja syytösten vuoksi Boothin on hankala löytää itselleen stunttimiehen töitä. Booth kuskaa Daltonia pitkin Hollywoodia, sillä Daltonin oma kortti on kuivumassa useiden rattijuopumuksien vuoksi. He päätyvät ottamaan liftaritytön kyytiin, joka vie heidät Spanchin tilalle, joka toimi aiemmin Daltonin tähdittämän Bounty Lawin kuvauspaikkana ja nyt Charles Mansonin verisen kultin kotina. Booth haluaa tavata tilanomistaja Georgen, koska epäilee tilalla oleskelevien hippien käyttävän häntä hyväkseen. Tilan omistaja vakuuttelee kuitenkin kaiken olevan kunnossa.

Dalton saa lopulta roolin uudesta länkkärisarja Lancerista. Lopulta Daltonin suoritus vakuuttaa ohjaajan ja Daltonin itseluottamus kasvaa. Roolittaja Marvin Schwarz (Al Pacino) päättää lopulta palkata Daltonin italialaisen western-elokuva Nebraska Jimin päärooliin ja tässä vaiheessa Daltonin ja Boothin tie vie 6 kuukauden mittaiselle matkalle Italiaan. Parivaljakko palaa lopulta takaisin Los Angelesiin yhdessä Daltonin italialaisen vaimon Fransesca Caputtin (Lorenzo Izza) kanssa. Parivaljakko Dalton ja Booth eroaa yhteistuumin, kun Dalton kertoo etteivät he voi enää jatkaa yhteistyötä. Jotta kaikkea ei paljasteta, mainittakoon vain, että elokuvan viimeiset 45 minuuttia on melkoisen vauhdikasta ja mukaansatempaavaa. Luvassa on tarantinomaiseen tapaan brutaaliakin väkivaltaa.

 

Vuonna 2019 ensi-iltansa saanut draamakomediaelokuva kahmi kolme Golden Globe -palkintoa ja oli yhteensä ehdolla viiden eri palkinnon saajaksi. Elokuvaa on kuvailtu Quentin Tarantinon rakkauskirjeeksi 1960-luvun Hollywoodille. Elokuvassa on nähtävissä myös, kuinka Brad Pittin ja Leonardo DiCaprion kemiat pelaavat hienosti yhteen ja kaksi päähahmoa täydentävät todella hyvin toisiaan. Jos olet kiinnostunut perehtymään elokuvaan tarkemmin, kannattaa sinun tutustua Charlie Mansonin kulttiin, jota elokuvassa myös sivutaan.

 

 

Crawl

 

K16

Genre: Jännitys, kauhu

Kesto: 87 minuuttia

 

Oletko kiinnostunut luonnonilmiöistä ja -tuhoista? Samalla kauhu ja jännitys puree leffahermoosi? Siinä tapauksessa tämä Alexander Ajan ohjaama kauhujännäri on valinta sinulle. Kannattaa pysyä kuivalla maalla sitä katsoessa enkä suosittele esimerkiksi uimaan menoa heti sen jälkeenLOL-hymiö

 

Kaikki alkaa siitä, kun uintia harrastava nuori Haley (Kaya Scodelario) saa uimahallille treenien jälkeen varmistussoiton siskoltaan Bethiltä Bostonista, että onhan tämä jo lähtenyt kategoria vitosen hurrikaania pakoon kotonaan Floridassa, johon hurrikaani Wendy on pian iskeytymässä. Haley ei ole ottanut kuuleviin korviinsa median välittämiä varoituksia ja evakuointikehoituksia. Kotimatkalla hallilta hän koettaa tavoittaa samalla seudulla asuvaa isäänsä (Barry Pepper) varmistuakseen hänenkin turvallisuudesta.

 

Haley päätyy parin mutkan kautta lopulta isänsä talolle, vaikka liikkumista alueella myrskyvaaran vuoksi onkin jo rajoitettu. Hän löytää isänsä lopulta talon alta matalasta maakellarista pahasti loukkaantuneena ja tajuttomana. Tästä alkaa parivaljakon ja heidän koiransa taistelu lähestyvää ja yltyvää myrskyä pakoon. Tulvavesi nousee koko ajan uhkaavasti, ja Beth isänsä kanssa on loukussa kellarissa. Kaupungin tulvavallit ovat jo vaarassa murtua. Hyytäväksi tilanteen tekee se, että tulvavesiviemärien kautta kellariin on päässyt valtavan kokoisia raivokkaita alligaattoreita. Eikö kuulostakin aika täydelliseltä juonelta?

 

Elokuva onnistui monin kohdin iskemään itseni kaltaisen alligaattorikammoisen kauhusuoneen. Tietoisesti puuhastelin kaikkea pientä leffan pyöriessä, jotten liiaksi uppoutunut juoneen ja pelästynyt hengiltä! Siitäkin huolimatta, että elokuva onnistui pitämään minut jännityksessä, väliin pulpahti mieleen sen pienet "ei voi kyllä olla noin" -kohdat, kun esimerkiksi Haley sukelleltuaan tulvavesissä, taisteltuaan lukuisia kertoja alligaattoreiden kanssa ja rämmittyään talon läpi katolle kaivaa kuvettaan ja sytyttää hätäsoihdun! Hyvin oli soihtu pysynyt pyörityksessä mukana. Toisaalta, enhän katsonutkaan realitydokumenttia. 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-leffatarpit-Once-Upon-a-Time-in-Hollywood-amp-Crawl/ba-p/199685
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.