Viikon leffauutuudet: The Gentlemen & En del av mitt hjärta



 


 


Tällä viikolla leffauutuuksissa on Guy Richien ohjaama The Gentlemen, jossa Englannissa majaileva amerikkalainen huumeparoni yrittää myydä huumeimperiuminsa eläköityäkseen rauhassa vaimonsa kanssa alamaailman bisneksistä, sekä ruotsalainen hyvän mielen musikaalielokuva En del av mitt hjärta, joka perustuu Tomas Ledinin hittibiiseihin. Kumpikin leffa nyt saatavilla Vuokraamostamme!


 


The Gentlemen


 


Ikäraja: K16 


Kesto: 1h 53min


Genre: Toiminta, rikoselokuva


 


Mike Pearson (Matthew McConaughey) on Amerikasta, suhteellisen köyhistä oloista Britteihin hienostuneeksi huumeparoniksi pyristellyt herrasmies, joka haluaa siirtyä pois bisneksistään ja myydä huumevaltakuntansa eteenpäin - senkin takia, että tämän herran historia ei ole kovin painokelpoista, jos huumebisnes sattuukin joskus laillistumaan Brittein saarilla. Kiinnostuneita ostajia löytyy, mutta ehdokkaiden keinot sulattaakseen Pearsonin sydämen ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Kilpailu rikollispiireissä käy kuumana, mutta kuka on todellisuudessa askeleen edellä muita?


 


Elokuvan juonta eteenpäin sepittää veikeä Fletcher (Hugh Grant), keinoja kaihtamaton lehti- ja kameramies, kuka haluaa itsekin päästä osingoille Pearsonin yrityskaupoissa. Fletcher kertoo tarinaa hyvin omintakeisella otteella, välillä hiukan värittäen tapahtumia. Välillä tuntuu, että nyt mennäänkin jo takaperin tarinaa. Fletcherin sepostuksia kuuntelee Pearsonin miehistöön kuuluva Raymond (Jake Hunnam), jonka luona Fletcher tarinaansa selittää. Huvittunut Raymond kuuntelee Fletcherin tarinaa epäilevästi ja palauttelee höpöttävän herran silloin tällöin takaisin maan tasalle - näiden kahden herrasmiehen osittain hyvinkin koomista kemiaa on hauska seurata. 


 


Leffassa on juonenkäänteitä toisen perään, mielenkiintoisia hahmoja, joita tupsahtelee uusina ruudulle tasaiseen tahtiin juonen edetessä sekä tietysti Guy Ritchielle omintakeista toimintaa, komeita tappelukohtauksia sekä takaa-ajoa. Elokuva on hyvin miellyttävän näköinen - tumma, murretuilla väreillä täytetty miljöö huokuu synkkää lämpöä ja tukee leffan veijarimaista rikollisteemaa. Hahmojen dialogi on huvittavaa ja osin absurdiakin, mutta se juuri tekeekin elokuvasta hauskan ja mielenkiintoisen!


 



 


Arvostelija: @SalliJf 


 


En del av mitt hjärta - Olet aina sydämessäni


 


Ikäraja: K7


Kesto: 111 minuuttia


Genre: musikaali, romantiikka, komedia


 


Tomas Ledinin hittikappaleisiin perustuva kepeä musikaali vie sinut keskelle ruotsalaista kesää. Elokuvan on käsikirjoittanut Lars "Vasa" Johansson ja ohjannut Edward af Sillén. Ohjaaja on aiemmin työskennellyt muun muassa Melodifestivalenien parissa. Musikaalielokuva on täynnä suomalaisillekin tuttuja ruotsalaistähtiä. Sivuroolissa nähdään suomalaisyleisölle vieläkin tutumpi kasvo, Mikko Leppilampi


 


Isabella (Malin Åkerman) on menestynyt bisnesnainen Tukholmasta, joka lähtee pieneen kaupunkiin kotikonnuilleen juhlistamaan isänsä (Johan Ulveson) syntymäpäivää. Kotipuolessa odottaa yllätyksiä, eikä niin mukavia sellaisia. Isän työpaikka alumiinitehtaalla on mennyt alta ja kauhukseen Isabella tajuaa tämän johtuvan hänen päätöksistään työrintamalla. Isabellan tilannetta kiristää myös kohtaaminen teini-iän ihastuksen kanssa, joka on menossa naimisiin Isabellan ystävän Mollyn (Shima Niavaran) kanssa. Kuinka joku niin tavallinen ja tylsä, kuin Molly sai ihanan Simonin (Christian Hillborg) omakseen? Isabellan tunteet eivät olekaan laantuneet vaan päinvastoin. Samalla kun Isabella haikailee teinirakkautensa perään, kouluaikoijen hiljainen poika Edvin (Jonas Karlsson) on salaa rakastunut Isabellaan. Tunnesolmut alkaa olla punottuna!


 


Elokuva on yhtä ilottelua eikä hahmoistakaan voi olla pitämättä. Tanssi- ja musiikkikohtauksiin on toden totta panostettu ja karkelointia nähdään välillä varsin eriskummallisissakin paikoissa. Tässä on oikea hyvän mielen elokuva, joka saa sinut nauramaan ja ehkä panemaan jalalla koreasti! En del av mitt hjärta - Olet aina sydämessäni on takuu piristys sadepäivälle.


 



 


Arvostelija: @MinnaLN


 


Lue myös:



 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa