Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tim Burton puhaltaa uutta henkeä rakastettuun DisneyklassikkoonTim Burton puhaltaa uutta henkeä rakastettuun Disneyklassikkoon

Täksi viikonlopuksi olemme poimineet katseluun Telia TV:n vuokraamosta koko perheen eläimelliset elokuvauutuudet. Ensimmäinen on Disneyn uusi Dumbo ja jälkimmäinen Suomen Lapissa kuvattu fiktiivinen kuvaus pienen Ailo-poron ensimmäisestä elinvuodesta. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, kannattaa ne hankkia jo hyvissä ajoin ennen leffailtaa, niin kaikki on valmista H-hetkellä. Pystyt vuokraamaan elokuvan niin puhelimella, tabletilla, tietokoneella kuin digiboksin kautta. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen elokuvan vuokrauksen ilmaiseksi. 

 

Dumbo

 

Sallittu

Kesto: 112 min.

 

Tim Burton puhaltaa uutta eloa tuttuun tarinaan isokorvaisesta norsunpoikasesta, joka kiertää ympäri Yhdysvaltoja sirkuksen mukana. Dumbo ei ole pelkkä uudelleenfilmatisointi, vaikka se nojautuukin yhteen Disneyn rakastetuimmista piirrosanimatioista vuodelta 1941. Tuttuun tarinaan on tuotu uutta twistiä elävien näyttelijöiden ja animoitujen eläinhahmojen yhdistelmällä, sekä siirtämällä näkökulman Dumbon ympärillä hääriviin ihmisiin. Burtonin tuttuun tapaan kuvaus on värikästä ja ohjaajan kädenjälki on tunnistettavissa. Alkuperäisestä piirrosanimaatiosta poiketen elokuvan kestoa on myös kasvatettu.


Aiemmin vaimonsa kanssa taitoratsastajana toiminut Holt Farrier (Colin Farrell) palaa toisessa maailmansodassa vammautuneena takaisin sirkukseen lapsiensa luokse. Ratsastus ei enää luonnistu, mutta Colt pestataan hoitamaan norsuja. Sirkuksen johtaja Max Medic (Danny DeVito) on satsannut tiineenä olevaan norsuun, jonka poikasesta povataan sodan keskellä kuihtuneen sirkuksen seuraavaksi vetonaulaksi.


Holtin perheen sirkuslapset Milly (Nico Parker) ja Joe (Finley Hobbins) kiintyvät heti Dumboon, ja oman äitinsä menettäneenä muodostavat nopeasti vahvan siteen hyljeksityn norsunpoikasen kanssa, ja huomaavat Dumbon valtavien korvien taianomaiset kyvyt. Lentävän elefantin maine kiirii, ja pian liikemies V.A. Vendevere (Michael Keaton) päättää Dumbon jättimäiseen Dreamland-show'hunsa  säkenöiväm ilma-akrobaatin Colette Merchantin (Eva Green) työpariksi. Sirkushuvien kätköissä kytee kuitenkin paljon muuta, kuin hauskanpitoa ja elokuvassa otetaan kevyesti kantaa sirkuksen toimintaan rahapelinä, jossa eläimiä käytetään häikäilemättömästi pelinappuloina.

 

 

Ailo - Pienen poron suuri seikkailu

 

Sallittu

Kesto: 85 min.

 

Elokuva sekoittaa taitavasti ja lumoavasti fiktiivisen kertomuksen ja todellisen villin luonnon elämän, ja tarjoilee katsojalleen TV-ruudun välityksellä Lapin tuntureiden elämän aivan silmien eteen. Tarina kertoo Ailo-poron ensimmäisestä elinvuodesta ja luonnon kiertokulusta pohjoisen erämaassa. Upeat maisemat ja luonto on kuvattu kauniisti ja todenmukaisesti, joskin eläimiä on inhimillistetty ja tuotu niiden vuorovaikutukseen ihmismäisiä piirteitä ajatuksineen, miettivine katseineen, eleineen. Vaan missä menee ihmismäisyyden ja eläimellisyyden raja? Se onkin hiuksenhieno veteenpiirretty viiva, ja se ainakin aikuiskatsojaa jää askarruttamaan elokuvan päätteeksi. 

 

Lapsikatsojaan vetoaa juurikin eläinten inhimillisyys. Kärppien valloittava leikkisyys ja temmellys saa kotikatsomossa aikaan naurunremakan, oravan onnen tunteet kävyn löydyttyä sulavasta lumesta luovat myötätuntoa, poroemän lapsenhoito saa aikaan ihastuneita huokailuja, susien villi jahti saaliin perässä pentujen opittua leikin kautta tosielämän taidot puolestaan luovat jännittyneen ilmapiirin sohvalle. Täydellisen elokuvan ainekset ovat kasassa. Pääosassa pikkuinen Ailo-poro ja naispääosassa tämän emä. Äänessä kertojan roolissa kuullaan näyttelijä Peter Franzén.

 

Jos olet nähnyt silmää ja korvaa hivelevät elokuvat Järven Tarina ja Metsän tarina, saattanet osata odottaa tältäkin elokuvalta paljon! Ailon tarinan on tuotettu yhteistyössä ranskalaisohjaaja Guillaume Maidatchevskyn ja MRP Matila Röhr Production Oy:n kanssa, joka vastaa Järven Tarinasta ja Metsän Tarinasta. Upea kokonaisuus, joka tekee kunniaa luonnolle ja sen asukkaille. 

 

 

 

Lue myös näiden leffojen esittelyt:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Dumbo-amp-Ailo-Pienen-poron-suuri/ba-p/191391
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.