Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Glass-elokuva.jpg

 

Juhannusviikon leffatärpeissä framille pääsevät epätyypilliset supersankarielokuvat, joista ei kuitenkaan toimintaa puutu. Selkä siis nojatuoliin kiinni ja actionit tulille!

 

 

Glass (2019)
Jännitys, draama, tieteis
129 min


”This is the real world, not a cartoon.” – Elijah Price


M. Night Shyamalanin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama Glass on elokuvana erityisen mielenkiintoinen, koska siihen kytkeytyy saman ohjaajan klassikoksikin tituleerattu Unbreakable (2001) sekä hänen uudempi tuotoksensa Split (2018). Elokuva keskittyy Unbreakablesta tuttuun älykkö Elijah Priceen (Samuel L. Jackson), joka uskoo vankasti supersankarien olemassaoloon. Mukana ovat myös supersankarit, Unbreakablen särkymätön David Dunn (Bruce Willis) sekä 23 persoonallisuutta omaava Split-elokuvan päähenkilö Kevin Wendell Crumb (James McAvoy).


Elokuvassa David ja Kevinin Peto-persoona ajautuvat taisteluun keskenään ja joutuvat psykologiseen laitokseen, jossa on jo vangittuna elokuvan nimikkohenkilö Elijah Price eli Glass. Elijahin pakkomielle supersankareihin ei ole vankeusvuosien aikana laantunut, vaan hän haluaa julkistaa koko maailmalle supersankareiden olemassaolon. Olennainen sivuhenkilö elokuvassa on kolmikkoa hoitava psykologi Ellie Staple (Sarah Paulson), joka yrittää vakuuttaa potilailleen, että supersankareita ei ole olemassa. Näistä lähtökohdista henkilöiden välit kiristyvät ja johtavat lopulta mähinöintiin ja psykologiseen sotkuun.


Leffa on odotettu palvelus Unbreakablen faneille, kun se tarjoaa päätännön vuosikymmeniä kestäneeseen tarinaan. Viikonlopun voit vietellä mukavasti katsomalla vaikka koko kolmen leffan setin.

 

 

 

Venom (2018)
Toiminta, tieteis
112 min


”The way I see it, we can do whatever we want.”  – Venom

 

Venom-elokuva.jpg

 


Spiderman-sarjakuvista ja -elokuvista tuttu pahis Venom sai vuosien suunnittelun jälkeen nimikkoleffansa. Sarjakuvafanien yllätykseksi elokuvassa ei näy vilaustakaan Venomin arkkivihollisesta Hämähäkkimiehestä, vaan se kuvaa omana tarinanaan toimittaja Eddie Brockin muutosta tunnetuksi antisankariksi. Leffan pääosaan kiinnitettiin töittensä suhteen tarkasta maustaan tunnettu Tom Hardy, mikä nosti odotukset elokuvan suhteen entistäkin korkeammalle.


Elokuvassa Eddie lähtee tutkimaan nuoren bisnesmiehen (Riz Ahmed) epäilyttäviä puuhia ja ajautuu hänen kanssaan tukkanuottasille. Sen seurauksena Eddie menettää kaiken hänelle merkityksellisen ja saa samalla kimppuunsa avaruudesta löytyneen symbiootin, Venomin. Symbiootti käyttää Eddietä isäntäkehonaan selviytyäkseen; esimerkiksi puhumalla Eddien pään sisällä, ja liikuttamalla hänen kehoaan haluamallaan tavalla. Muista tärkeistä henkilöistä esiin nostamisen arvoinen on Hardyn vastanäyttelijä Michelle Williams, joka esittää asianajaja Anne Weyingiä. Hänellä on tärkeä rooli, kun Eddie tasapainoilee itsensä ja Venomin välillä.


Venomin kuva- ja äänimaisema on päähenkilölleen odotetun synkkä, mutta katsojille tarjotaan myös valonpilkahduksia ja komiikkaa. Hardy tuo hahmoonsa toivottua särmikkyyttä ja huumoria Eddien ja Venomin välisten vuoropuheluiden kautta. Huumorin vastapainoksi Venom pääsee elokuvan aikana  muutaman kerran myös väläyttämään terävää hammasrivistöään, jota kuitenkin käyttää lähinnä Marvel-universumille tyypillisten pahisten lounastamiseen.

 

 

[video]

 

Deadpool 2 (2018)


Toimintakomedia
114 min
”Well. That’s just lazy writing.” – Deadpool

 

Deadpool2.jpg


Jos aiemmin esiteltyjen sankarileffojen synkkä tunnelma ei tunnu parhaalta vaihtoehdolta kesäpäivien viettoon, viimeisenä tärppinä tarjoan humoristista actiontykitystä suositun leffan kakkososalla. Ryan Reynoldsin esittämä supersankari Deadpool palasi valkokankaille vuonna 2018. Elokuva jatkaa pitkälti siitä, mihin edeltäjänsä jäi. Pooli ei pääse kauaa nauttimaan ensimmäisessä leffassa takaisin saamastaan onnesta, ja päätyy sen kautta jälleen napit vastakkain pahisten kanssa.


Marvel iski ensimmäisessä elokuvassa supersankarileffojen fanikuntaan uhkarohkeasti parodioimalla omaa tuotantoaan. Deadpool 2 jatkaa ensimmäisestä osasta tuttua ronskia linjaa ja häpeilemätöntä supersankarien parodiointia. Toisessa osassa on liuta uusia hahmoja ja uusi pääpahis, mutta komediaan keskittyvän pläjäyksen taustatarina on jälleen tyypillistä Marvelin supersankarisettiä. Pahiksen rooliin on tällä kertaa kiinnitetty Josh Brolin, joka näyttelee pääpahista myös Marvelin jättimenestyksekkäässä Avengers-elokuvasarjassa, jonka viimeinen osa julkaistiin teattereissa toukokuussa 2019. Hahmo ei ole leffoissa kuitenkaan sama - joka on joko parodian siementä sekin, tai Brolin on vakuuttanut tuotannon pahiskyvyillään.


Elokuva toimii erityisen hyvin jo paljasjalkaisille Marvel-faneille, mutta myös lajityypin leffoja yleensä karttavien kannattaa tarttua tähän rohkeasti!

 

 

 

Ps. Huomasitko, että kaikki tärpätyt leffat on nimetty niiden päähenkilön mukaan?

 

 

Muistathan, että kaikki tärpeissä esitellyt leffat saat näppärästi vuokrattua Telia TV:n Vuokraamosta. Jännittäviä katseluhetkiä!

 

Lue lisää:

LauraWn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Glass-Venom-ja-Deadpool-2/ba-p/187851
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇