Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62889
Kirjoituksia 171873

Viikonlopun leffatärpit: Yesterday & The Art of Self-DefenceHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎26-09-2018
Kirjoituksia: 329
1/1

Viikonlopun leffatärpit: Yesterday & The Art of Self-Defence

Yesterday Telia.jpg

 

Kaksi viikkoa jouluun ja pimeä viikonloppu edessä. Valoa olohuoneeseen tuo elokuvailta kynttilänvalossa. Tänään esittelemme tunteita herättäviä elokuvia: Yesterday musiikkimaailmasta ja The Art of Self-Defence karatesalilta. Löydät kummankin leffan Telia TV vuokraamosta

 

Yesterday

Ilmestymisvuosi: 2019
Kesto: 116 min

Genre: Romanttinen komedia, Draama, Musiikki
Ikäraja: K7

 

Mitä jos The Beatlesia ei olisi koskaan ollut olemassa ja sinä olisit ainoa, joka muistaa heidän kappaleensa?

Näistä lähtökohdista käynnistyy kesällä ensi-iltaan tullut Yesterday. Elokuvan pääosassa nähdään tähteydestä haaveileva laulaja-lauluntekijä Jack (Himesh Patel), jonka omat kappaleet eivät kiinnosta juuri ketään, manageri-ystävä Ellietä (Lily James) ja paria muuta lukuun ottamatta.

Kaikki muuttuu maailmanlaajuisen sähkökatkon ja sen seurauksena aiheutuneen pyöräilyonnettomuuden jälkeen. Seuraavana aamuna Jack huomaa heränneensä maailmaan, jossa The Beatlesia ei ole enää olemassa. Onnekseen Jack muistaa heidän kappaleensa ja pikkuhiljaa uskaltautuu esittämään niitä ominaan.

Sana pelkkiä hittejä suoltavasta tulokkaasta kiirii nopeasti. Myös itse Ed Sheeran innostuu Jackista ja kutsuu hänet mukaan kiertueelleen, josta maailmantähtiä edustava röyhkeä manageri Debra Hammer (Kate McKinnon) nappaa hänet talliinsa. Ei aikaakaan, kun ahnas musiikkiteollisuus imaisee Jackin syvälle pyörteisiinsä. Kun mukaan heitetään Jackin alati paheneva huijarisyndrooma sekä monimutkainen rakkaussuhde Ellien kanssa, on soppa valmis.

Yesterdayn nimekäs tekijäkaarti tekee kauttaaltaan hienoa työtä. Käsikirjoittaja Richard Curtis on brittilegenda, jonka kynästä ovat lähtöisin muun muassa Notting Hill ja Rakkautta vain -klassikot. Ohjaaja Danny Boyle tunnetaan puolestaan Trainspotting ja Slummien miljonääri -elokuvistaan. Myös elokuvan roolitus on osunut nappiin. Patel ja James täydentävät pääosaparina hienosti toisiaan, Sheeran yllättää näyttelijälahjoillaan ja McKinnon lähestulkoon varastaa shown suorapuheisena managerina.

Vaikka Yesterday ei ylläkään Curtisin tai Boylen parhaimpien teosten tasolle, on se oivallinen hyvän mielen elokuva, jonka parissa aika kuluu kuin siivillä. Sokerina pohjalla on luonnollisesti The Beatlesin kuolemattomat kappaleet, joiden varaan kelpaa rakentaa. Ne ovat elokuvan kantava voima ja muistuttavat jälleen kuinka uskomattoman määrän tarttuvia hittejä yhtye ehti uransa aikana tehdä. Yesterday onkin lähes pakollista katsottavaa kaikille The Beatles -faneille.

 

 

The Art of Self-Defence

 

Ilmestymisvuosi: 2019
Kesto: 104min

Genre: Draama, Rikos, Komedia
Ikäraja: K16

 

Caseyn (Jesse Eisenberg) elämä on ollut yhtä alamäkeä ja hän ei onnistu missään. Hänen kimppuunsa hyökätään kadulla moottoripyöräporukan toimesta. Sen jälkeen Casey päättää, että asioiden on muututtava. Hän liittyy mystiselle karatesalille, jota vetää karismaattinen sensei (Alessandro Nivola). 

 

Caseyn matka itsevarmaksi, itseään puolustavaksi mieheksi on pitkä. Hän huomaa joutuvansa toistamaan outoja rituaaleja ja hän on valmis tekemään mitä vain, jottei enää tule kiusatuksi.

 

Riley Stearnsin ohjaama elokuva tuo tabuja ja elämän kipeitä kohtia päivänvaloon. Huumori on synkkää, sanoisin jopa pikimustaa. Herättää tunteita ja ajatuksia vielä lopputekstienkin jälkeen.

 

 

Lue myös vinkit:

0 tykkäystä