Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 165 custom-general.kudos
  • 358 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Viikonlopun leffatärpit: moderaattoreiden omat Suomi-elokuvasuosikit

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Leffailta.png

 

Viikonlopun leffatärpit tarjoaa tänä perjantaina totutun kahden elokuvan sijaan täyslaidallisen erilaisia vaihtoehtoja, joita yhdistää yksi tekijä: suomalaisuus. Itsenäisyyspäivän kunniaksi me kaikki Yhteisön moderaattorit poimimme kotimaisista elokuvista suosikkimme ja esittelemme alla kukin omamme. 

 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

Tuntematon Sotilas

 

Ilmestymisvuosi: 2017
Genre: Draama
Kesto: 180 min
Ikäraja: K16
 
Aku Louhiniemen ohjaama Tuntematon Sotilas on kolmas Väinö Linnan romaaniin pohjautuva elokuva. Ennätyksiä rikkonut jatkosotaa käsittelevä sotaelokuva näyttää katsojille yksilöiden näkökulmasta, minkälaista elämä rintamalla on ollut. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin.
 
 

 

Veljeni Vartija

 

Ilmestymisvuosi: 2018
Genre: Draama
Kesto: 100 min
Ikäraja: K12

 

Tämä elokuva kertoi avoimesti millaista elämä kaiken loiston ja menestyksen takana saattaa olla. Elokuvassa käytiin läpi ihmisen koko tunneskaala, johon katsoja pystyi helposti samaistumaan. Antti Holman kaksoisrooli oli mielestäni onnistunut, ja onhan jo yhdennäköisyyskin silmin havaittavissaHymiö Onnellinen

 

@Katjane 

 

 

Ikitie

 

Ilmestymisvuosi: 2017
Genre: Draama
Kesto: 99 min
Ikäraja: K16
 
Antti Tuurin romaaniin perustuva Ikitie sijoittuu 1930-luvun alkuun ja kertoo kauhavalaisen Jussi Ketolan (Tommi Korpela) tarinan.  Elokuvan alussa kommunistiksi ja maanpetturiksi väitetty Ketola siepataan kotoaan ja kuljetetaan Lapuan liikkeen toimesta itärajan tuntumaan teloitettavaksi. Hän onnistuu pakenemaan rajan yli Neuvostoliittoon, jossa valtiollisen poliisin leivissä oleva Kallonen (Hannu-Pekka Björkman) antaa hänelle uuden henkilöllisyyden ja työpaikan kolhoosista pakottaen hänet samalla vakoilemaan kolhoosin asukkaita puolestaan. Ketola pyrkii palaamaan takaisin Suomeen, joka Stalinin vainojen alkaessa osoittautuu lähes mahdottomaksi tehtäväksi.
 
Elokuva oli ilmestyessään arvostelumenestys; muun muassa Episodi.fi (https://www.episodi.fi/elokuvat/ikitie/) antoi sille täydet viisi tähteä ja kutsui Ikitietä yhdeksi upeimmista kirjafilmatisoinneista, joita Suomessa on nähty. Tähän arvioon on helppo yhtyä. Ikitie on lähes täydellinen elokuva aina käsikirjoituksesta ja ohjauksesta roolituksiin ja puvustukseen. AJ Annila palkittiin ohjauksesta Jussi-palkinnolla, jonka lisäksi Ikitie pokkasi vuoden parhaan elokuvan Jussi-patsaan sekä pystit parhaista nais- ja miessivuosista (Sidse Babett Knudsen ja Björkman).
 

 

 

Le Havre

 

Ilmestymisvuosi: 2011
Genre: Draama
Kesto: 93 min
Ikäraja: K 7
 
Aki Kaurismäen ohjaama Le Havre on ainakin tuttavapiirissäni jakanut mielipiteet kahtia; osa itseni tavoin tykkää kovasti, ja osa ei niinkään. Itse sytyn juuri Kaurismäen vähäeleisestä ja minimalistisesta tyylistä, sekä henkilöhahmojen välisistä dialogeista. Elokuvassa miljöö ja tunnelma on kohdillaan, ja tarina sijoittuukin ranskalaiseen Le Havren satamakaupunkiin.
 
Le Havre kertoo vapaaehtoiseen maanpakoon vetäytyneestä entisestä kirjailijasta Marcel Marxista, joka löysi uuden uransa kengänkiillottajana. Marcel elelee tyytyväistä elämäänsä yhdessä vaimonsa kanssa, kunnes kohtalo puuttuu peliin ja heittää Marcelin tielle laittomasti maahan tulleen alaikäisen pakolaispojan Idrissan. Marcel säälii pakolaispoikaa, ja päättää auttaa tätä pääsemään sukulaistensa luo Englantiin. Matkassa on kuitenkin useampi mutka, ja yksi on etenkin Idrissaa jahtaavat viranomaiset.
 
Suosittelen lämpimästi kyseistä leffaa rauhalliseen koti-iltaan teen ja villasukkien kera!
 
 
 

 

Presidentintekijät

 

Ilmestymisvuosi: 2014
Genre: Dokumentti
Kesto: 79 min
Ikäraja: sallittu
 
Presidentintekijät on mielenkiintoinen dokumenttielokuva Sauli Niinistön vaalikampanjasta vuodelta 2012. Kyseessä on poikkeuksellinen rehellinen ja avoin katsaus vaalikampanjoinnin kulisseihin. Ohjaaja Tuukka Temonen on saanut pääsyn kuvauskalustoineen aivan tapahtumien ytimeen. Elokuvassa nähdään paljon tunnettuja henkilöitä ja kampanjapäällikkö Taru Tujunen myös isossa roolissa. Miltä se näyttää kun vaalikampanja lähestyy loppuaan ja ihmiset ovat väsyneitä, sekä itse ehdokas pelkää mahdollista vaalitappiota. Jos poliittiset kiemurat yhtään kiinnostaa, niin tämä on sellainen dokumenttielokuva joka kannattaa ehdottomasti katsoa.
 

 

 

Napapiirin sankarit 3

 

Ilmestymisvuosi: 2017
Genre: Komedia
Kesto: 103 min
Ikäraja: sallittu

 

Todellinen "aivot narikkaan" -komedia, joka jaksaa naurattaa alusta loppuun saakka. Tämän leffan huumori uppoaa jotenkin erityisen hyvin. Loistavat näyttelijät ja pohjoisen poikien rentoa elämänasennetta on mukava katsella. Tykkään myös biiseistä joita soi elokuvan taustalla. Itse asiassa kaikki Napapiirin Sankarit -elokuvat ovat mun lemppareita.
 
 
 
 
Sel8nne
 
Ilmestymisvuosi: 2013
Genre: Dokumentti
Kesto: 110 min
Ikäraja: Sallittu
 
Olen dokumenttien, dokumenttielokuvien ja tositapahtumiin perustuvien elokuvien ystävä. Se oli yksi syy miksi nostin tähän kaikkien kotimaisten joukosta juuri elokuvan Sel8nne. Vuonna 2013 JP Siili ohjasi Teemu Selänteestä dokumenttielokuvan, jossa päästään seuraamaan miehen elämää lapsuudesta alkaen elokuvan tekopäiviin asti. Se vie katsojan lähemmäs Teemua kuin kaukalon reunalle asti. Tämän katsottuaan tietää miehestä pelivarusteiden ja julkisuuskuvan takaa hivenen enemmän. Tarinaa kertoo Selänteen itsensä lisäksi hänen lähipiiriinsä kuuluvia ihmisiä niiin perheestä kuin työstä ja muusta sosiaalisesta elämästä. 
 
 
 
 
Tyttö sinä olet tähti
 
Ilmestymisvuosi: 2005
Genre: Romanttinen Draama
Kesto: 96min
Ikäraja: K11
 

Dome Karukosken ohjaaman elokuvan pääroolissa nähdään Pamela Tola, joka näyttelee aloittelevaa R'n'B artistia. Hän tapaa Samuli Vauramon näyttelemän Sunen, joka auttaa Nelliä musiikin teossa. Elokuva kertoo nuorten välisistä ihmissuhteista, aikuiseksi kasvamisesta, mustasukkaisuudesta ja rakkaudesta.

 

Elokuva sai huippusuosion heti ilmestyttyään. Tyttö sinä olet tähti -elokuva voitti kaksi elokuva-alan palkintoa: pohjoismaisen esikoiselokuvan palkinnon Norjan Amanda-elokuvapalkintogaalassa ja  parhaan musiikin Jussi-palkinnon. Pamela Tola sai ensimmäisen Jussi-ehdokkuutensa Nellin roolistaan.

 

Elokuvassa on nimekäs näyttelijäkaarti muun muassa: Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Mikko Leppilampi, Jussi Nikkilä, Elena Leeve ja Anna-Leena Härkönen. Lisäksi elokuvassa vierailee näytellen omia itsejään mm. Steen1, Asa, Paleface ja Notkea rotta, jotka ovat suomalaisia rap-artisteja.

 

@ReOlivia 

 

 
Tom of Finland
 

Ilmestymisvuosi: 2017

Genre: Draama

Kesto: 115min.

Ikäraja: K12.

Cmore

 

Dome Karukosken ohjaama elokuva Tom of Finland kertoo Touko Laaksosesta, suomalaisesta homomiehestä, joka palaa jatkosodasta Suomeen aikana, jolloin homous oli rikollista ja sitä pidettiin jopa sairautena. Touko käsittelee tunteitaan eroottisilla piirrustuksillaan, joissa esiintyy lihaksikkaita homomiehiä.

Elokuvassa käydään läpi vaiheita, kuinka Touko loi ikonisen Tom of Finland -nimen, nykyisin jopa brändin ja sai töitään julkaistua. Elokuva herättää hämmästyksen ajatuksesta, kuinka paljon Suomi, sekä muu maailma, onkaan muuttunut 80-vuodessa.

 

@MinnaLN 

 

 

Kummelin Jackpot

 

Ilmestymisvuosi: 2005

Genre: Komedia

Kesto. 93min

Ikäraja: K12

Telia TV vuokraamo

 

”Nyt on Keijolla kova käsi!” ja vastaavia lentäviä lausahduksia vuosien takaa saattaa kuulla yhä tänäkin päivänä, joka kertoo Kummelin tarjoaman huumorin suosiosta. Kummelin Jackpotissa eronnut muusikko Pertti ”Pera” Järvelä asustaa bändikavereidensa kanssa yhteiskämpässä ja Peran täytyisi löytää rahat tyttärensä taitoluistelun kilpailureissulle. Pikkuhuijarinakin tunnetun Peran täytyisi löytää rehellistä työtä ja näin hän löytääkin. Oikotietä onneen on kuitenkin tarjolla ja Pera luonteelleen mitään mahtamatta alkaa kämppiksineen havitella pelihuijauksella ”jackpottia”. Elokuva vie katsojan takaisin tuttujen näyttelijöiden tarjoaman Kummeli-huumorin äärelle, joka ei petä genrestä pitävien odotuksia!

 

@JoonasLam 

 

 

Lue myös näistä kotimaisista elokuvista:

Yhteisön moderaattori
0 vastausta